Adobe - schvalování obrázků

Re: Adobe - schvalování obrázků

Příspěvekod shalom3 » 19. květen 2023 14:18

Jo, tahle funkce je na Playgroundu, nahrála jsem tam fotku kámoše, který si k mé nelibosti oholil plnovous, tak jsem mu ho během minutky zas namontovala ;) . Sám se tomu divil, že vypadal jako původně :lol: .
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod admin » 19. květen 2023 17:08

PandaWild píše:
Bananaboy píše:...Preboha, veď viac obrázkov aj tak žiadny smteľník nedokáže za deň spracovať, popísať a okeywordovať.
Ale dá se to. :-( S generátorem AI promptů se dají vygenerovat stovky AI obrázků denně. Pak se okeywordují hromadně dávky se stejným promptem. A na fotobanku se nahrávají dávky promíchaně (aby nevyhodili za podobnost). Tedy submitovat stovky AI obrázků denně není žádný problém. :?

Já myslím, že brzy to půjde celé zaktualizovat - na vstupu bude seznam klíčových slov nejstahovanějších obrázků (některé fotobanky tyto žebříčky zveřejňují), AI si z toho udělá sama prompty, nechá to vygenerovat, sama to okeyworduje a popíše a nahraje na fotobanku a hned máš pár tisích obrázků za den a to by v tom byl čert, aby si někdo něco z toho nekoupil :)) Myslím, že největší problém fotobank v budoucnu bude filtrování - už dnes se na mnoha fotobankách nedá rozumně vyhledávat, co teprve až se tam nahrnou kvanta obrázků z AI...
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod PandaWild » 20. květen 2023 13:14

Bananaboy píše:Závislosť na generovaní obrázkov sa šíri ako mor. Playground bol doteraz v pohode a dnes tam človek nemôže kľudne ani vygenerovať obrázok. Každú chvíľu chybová hláška "Our servers are currently overloaded. Please try again." Majú to preťažené. Dúfam, že kvôli tomu neznížia limity na počet vygenerovaných obrázkov. Budem mať absťák. :lol:

Firefly je super, ale žiaľ sa tam nesmú do promptu zadávať žiadne mená a ja tak strašne rád generujem hééééérečky. :D
Nejvyšší čas koupit si novou grafickou kartu a generovat u sebe na PC. :D
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod PandaWild » 20. květen 2023 13:17

ivusakzkrabice píše:Ani s názvy několika měst jsem neuspěla, sice bez hlášky, ale hodí nějaké neznámé město. Ale pro začátek mi Firefly bude stačit. Tuším dobře, že tam existuje něco kam nahraju něco svého a pak si to instrukcemi upravuju? Hledám něco kam nahraju obrázky syna, převedu ho trochu do kresleného a udělám mu nástěnku s denními činnostmi. Jen zatím nevím jak :)
Pozor na konkrétní názvy, Adobe nebere AI obrázky představující konkrétní místa, lidi nebo věci. Se Stable Diffusion jsem vygeneroval nejznámější města, ale pak jsem musel jejich popisky změnit na obecné názvy aby to vzali, a některé ani tak neprošly kvůli přílišné rozpoznatelnosti konkrétního místa.
Naposledy upravil PandaWild dne 20. květen 2023 13:22, celkově upraveno 1
PandaWild

Příspěvekod PandaWild » 20. květen 2023 13:20

admin píše:...Myslím, že největší problém fotobank v budoucnu bude filtrování - už dnes se na mnoha fotobankách nedá rozumně vyhledávat, co teprve až se tam nahrnou kvanta obrázků z AI...
Fotobanky jistě brzy přejdou na AI vyhledávače, podobně jako na ně přecházejí webové vyhledávače. Vyhledávání bude podstatně snazší, budou se líp zadávat požadavky "lidštějším" způsobem popisu obsahu.
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 20. květen 2023 15:42

PandaWild píše:Nejvyšší čas koupit si novou grafickou kartu a generovat u sebe na PC. :D

Ale načo ničiť svoju grafickú kartu, keď môžem ničiť grafickú kartu niekoho iného. :lol:

To len vo štvrtok im to nejako blblo. Včera a dnes je to už v poriadku. Inak nedávno som objavil, že Playground funguje skvele aj na mobile a tak sa teraz u mňa rozmohol taký nešvar, že ráno keď sa zobudím, tak ešte v teplúčku v posteli začínam na mobile generovať a dokým musím vstať, tak mám už 100 až 200 obrázkov vygenerovaných. :lol:

Potom samozrejme zapínam PC a generujem ďalej. :lol:
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod Bananaboy » 20. květen 2023 16:10

ivusakzkrabice píše:Ani s názvy několika měst jsem neuspěla, sice bez hlášky, ale hodí nějaké neznámé město.

To som si tiež všimol. Keď umelá inteligencia niečo nevie, tak si to začne cucať z prstu. Zahraničné, Hollywoodske herečky mi to generuje parádne, ale keď som chcel vygenerovať Libušku Šafránkovú, tak mi to vygenerovalo úplne neznámu ženštinu. A to som spoliehal, že ona je vďaka Popelke známa v Nemecku a Nórsku, tak že bude mať o nej umelá inteligencia aspoň nejaké povedomie.

Celkovo je na podobnosti vygenerovaného obrázku s realitou vidieť, koľko obrázkov má AI k dispozícii na naučenie niekoho tváre. Takže najviac sa po vygenerovaní na seba podobajú starší a slávnejší herci a herečky, pretože majú na internete viac fotografií z ktorých sa AI môže učiť ich výzor. Dobré výsledky mám napríklad s herečkami Kate Beckinsale a Scarlett Johansson. Ich vygenerované obrázky sú často nerozoznateľné od skutočnosti. Z mužov som skúšal Harrisona Forda a tiež sa podobal.

Horšie je to s mladými a neznámymi herečkami. Millie Bobby Brown vyzerá na vygenerovaných obrázkoch hrozne, Naomi Scott to generuje ako Indku, hoci Indka nie je a Jennu Ortegu mi to generuje takmer zásadne ako decko, alebo v lepšom prípade puberťáčku, z čoho je zjavné, že umelá inteligencia sa učila tak na 5 rokov starých fotkách a nové fotky vôbec neberie do úvahy. A to musím ešte vždy do negative promptu napísať "no asian", lebo inak to z neznámeho dôvodu generuje Ortegu so šikmými očami, hoci ona má mexický pôvod.
Až keď tam napíšem to "no asian", až vtedy ju vygeneruje správne, takže toto človek fakt nepochopí z akých zdrojov AI čerpá.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod PandaWild » 20. květen 2023 17:00

Bananaboy píše:...A to musím ešte vždy do negative promptu napísať "no asian", lebo inak to z neznámeho dôvodu generuje Ortegu so šikmými očami, hoci ona má mexický pôvod.
Až keď tam napíšem to "no asian", až vtedy ju vygeneruje správne, takže toto človek fakt nepochopí z akých zdrojov AI čerpá.
Když dám ve Stable vygenerovat krále, tak ve většině případů vygeneruje černocha. Nechápu kam na to chodí, to snad byli v 15. století všichni evropští králi černoši? :lol:
+Bananaboy, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. květen 2023 18:33

TAk tahle diskuze už by si pomalu zasloužila svoje vlákno. Začínám dychtit po tom která AI na obrázky co umí.
Shalom: díky za tip na plaground, dávám si do oblíbených a doufám, že se k tomu brzy dostanu ozkoušet.
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod ivusakzkrabice » 20. květen 2023 18:36

Bananaboy píše:
ivusakzkrabice píše:Tuším dobře, že tam existuje něco kam nahraju něco svého a pak si to instrukcemi upravuju? Hledám něco kam nahraju obrázky syna, převedu ho trochu do kresleného a udělám mu nástěnku s denními činnostmi. Jen zatím nevím jak :)

Nič také som u Firefly nenašiel, takže možnosť nahrať vlastnú foto zrejme neponúka. Čo je dosť zvláštne, pretože konkurenčné generátory ponúkajú službu nahratia vlastnej fotky úplne bežne. Ja to používam celkom často, keď chcem napríklad špecifickú pózu modelky z fotografie preniesť do generovaného obrázku.

Adobe si v mnoha směrech jede vlastní cestou, někde jsou až příliš úzkostní (asi se bojí žalob, pokud by se někomu nelíbil obrázek, který pomocí jeho xiftíku firefly vygeneroval), na druhé straně mě překvapili na AS, že normálně berou obrázky generované AI, jediné co přibylo je navíc mít to víc pod kotrolou, tedy tlačítko při submitu, že obrázek byl generován. Přičemž ze své vlastní AI nedovolí dávat nic komerčně dát dál.
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +738

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia