Výber peňazí z PayPal

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Výber peňazí z PayPal

Příspěvekod zdenat5 » 20. únor 2024 17:52

Bananaboy píše:Za čo presne sa platí tých 600 Kč? Za vedenie účtu u Payoneer?
Pýtam sa preto, lebo si tiež potrebujem vybaviť Payoneer kvôli Vectorstocku, ktorý prestal vyplácať na PayPal.

to je celoroční poplatek za účet - možná to trochu zvýšili, musela bych to dohledat - bylo to 25 USD - asi to ted bude o něco víc. Má to spoustu možností příjmu i výdeje plateb a myslím i virtuální kartu. Zatím nevím o fotobance, která by poukázání peněz na Payoneer neměla. U platby kartou tam je poplatek, ale nepoužívám to tak nevím komu se sráží. Za těch více než 10 let se velmi rozvinul a ustavičně se vylepšuje. Trochu jim hapruje ověření při přihlášení - často se musí požádat o znovu zaslání verification code protože nedorazí, případně to zkusit později. Ale jinak dobrý. ;)
+Bananaboy Hodnocení: +1
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod Bananaboy » 20. únor 2024 18:06

Hmm... 25 USD je teda dosť veľký poplatok. Keby mi tam chodili niekoľko tisícové výplaty, tak by mi to nevadilo, ale pri tých almužnách, ktoré ja na fotobankách zarábam, je to hodne. No, tak asi budem musieť zdržiavať tie peniaze na Vectorstocku pokiaľ to pôjde a potom si zriadim Payoneer, vyberiem peniaze a hneď ho zruším. Aj keď tuším, že to určite majú proti takýmto špekulantom nejako ošetrené. :lol:
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod joncko » 20. únor 2024 21:22

Niečo som si o Payoneer-e prečítal na microstockgrup fóre a vypadá to, že od nového roka zaviedli zvýšené poplatky, takže v konečnom dôsledku sú výplaty a konverzia cez payoneer ešte horšie ako cez Paypal...
Avšak pár užívateľov tam spomínalo možnosti poslať si peniaze v USD na účet brokera (XTB, a pod.) tam spraviť knverziu na EUR (s poplatkom cca 0,5%) a následne poslať peniaze už v Eurách spať na Paypal. Znie to síce trochu komplikovane ale pri príjmoch 1000USD to za rok môže byť úspora cez 300$ za pár prevodov navyše :shock:

Skúšali ste niekto tento spôsob, alebo v tom je tiež nejaký zádrhel?
joncko

Reputace: +15

Příspěvekod joncko » 20. únor 2024 22:12

myslel som pri príjmoch 1000USD za mesiac
joncko

Příspěvekod Návštěvník » 5. březen 2024 09:12

No nejjednodušší výběr peněz je .... paypal - převod na broker XTB - tam mít přidaný učet revolutu - z xtb převést na účet revolutu a zde už lze převést na libovolnou měnu za nejnižší poplatky ... otestováno
+joncko Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 45.93.153.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod sag » 7. březen 2024 17:25

Návštěvník píše:No nejjednodušší výběr peněz je .... paypal - převod na broker XTB - tam mít přidaný učet revolutu - z xtb převést na účet revolutu a zde už lze převést na libovolnou měnu za nejnižší poplatky ... otestováno

Chtěla jsem se zeptat, jak se přidá broker XTB na Paypal (nemám s ním vůbec zkušenosti). Převod USD přímo na Revolut kartu z Paypalu nejde.
Děkuji!
sag

IP: 109.81.95.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod joncko » 12. březen 2024 14:55

V XTB si treba najskôr založiť účet a následne priamo v aplikácii XTB využiť možnosť "vložiť peniaze cez PayPal... Vklad je na účte XTB okamžite po potvrdení platby a odtiaľ ho je možné jednoducho preposlať na Revolut.

Celý tento proces konverzie meny znie trochu komplikovane, ale už keď si človek založí účty na Revolute a XTB tak je to veľmi jednoduché a preposlanie peňazí zaberie pár minút.

Rozdiel v kurze USD/EUR je u Paypal vs Revolutu cca 3-3,2%, čo nie je málo a hlavne u vyšších príjmoch môže byť tak celkový rozdiel celkom zaujímavý.

Pri bezplatnom účte je na Revolute možné meniť 1000€ mesačne (nad túto sumu je poplatok 1%), pri platených programoch je to viac alebo aj bez limitu.

Ďalšia vec čo ma celkom teší je, že voľné peniaze na účte XTB sú úročené (aktuálne je to pri USD 5% na prvé tri mesiace a potom 2,5%). Snažím sa meniť USD keď je kurz aspoň trochu výhodnejší a tak som občas "sušil" UDS na PayPale aj dlhšiu dobu a takto aspoň nebudú toľko strácať na inflácii. (Úroky sa počítaju z voľných prostriedkov na obchodnom účte každý deň a vyplácajú sa mesačne.)

Ak by si chcel niekto založiť Revolut, tak to môže urobiť cez môj odkaz:
https://www.revolut.com/referral/?refer ... 0tlhH9sMHc
+Sagi, +Ubu Mbekele, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +4
joncko

Příspěvekod Sagi » 12. březen 2024 17:28

Děkuji moc!
Sagi

Reputace: +36

Příspěvekod Fauren » 9. červen 2024 19:19

joncko píše:V XTB si treba najskôr založiť účet a následne priamo v aplikácii XTB využiť možnosť "vložiť peniaze cez PayPal... Vklad je na účte XTB okamžite po potvrdení platby a odtiaľ ho je možné jednoducho preposlať na Revolut.

Celý tento proces konverzie meny znie trochu komplikovane, ale už keď si človek založí účty na Revolute a XTB tak je to veľmi jednoduché a preposlanie peňazí zaberie pár minút.

Rozdiel v kurze USD/EUR je u Paypal vs Revolutu cca 3-3,2%, čo nie je málo a hlavne u vyšších príjmoch môže byť tak celkový rozdiel celkom zaujímavý.

Pri bezplatnom účte je na Revolute možné meniť 1000€ mesačne (nad túto sumu je poplatok 1%), pri platených programoch je to viac alebo aj bez limitu.

Ďalšia vec čo ma celkom teší je, že voľné peniaze na účte XTB sú úročené (aktuálne je to pri USD 5% na prvé tri mesiace a potom 2,5%). Snažím sa meniť USD keď je kurz aspoň trochu výhodnejší a tak som občas "sušil" UDS na PayPale aj dlhšiu dobu a takto aspoň nebudú toľko strácať na inflácii. (Úroky sa počítaju z voľných prostriedkov na obchodnom účte každý deň a vyplácajú sa mesačne.)

Ak by si chcel niekto založiť Revolut, tak to môže urobiť cez môj odkaz:
https://www.revolut.com/referral/?refer ... 0tlhH9sMHc

Nicméně XTB má poplatek za neaktivitu ne? ty musíš každý měsíc investovat, pokud ne tak platíš je to stále tak?
Fauren

Reputace: +64

Příspěvekod joncko » 10. červen 2024 08:48

pokiaľ viem tak stačí mať zakúpenú jednu akciu alebo etf a už si považovaný za dlhodobého investora - tým pádom poplatok za aktivitu neplatíš...
Avšak momentálne mi v XTB zablokovali možnosť vkladať peniaze priamo z Paypalu, keďže som spravil pár vkladov a výberov bez toho aby som niečo investoval a asi im to prišlo podozrivé, takže to akurát riešim s podporou. Sám som zvedavý ako to dopadne a dúfam že mi Paypal prevod znovu aktivujú, keďže sa mi konverzia (výpalné) u Paypalu ani trochu nepáči - aktuálny rozdiel pri konverzii Paypal vs Revolut je skoro 4%.

Máte prípadne niekto skúsenosti s inými Brokermi, cez ktorých sa dajú posielať peniaze z Paypalu na Revolut bez konverzie a poplatkov?
joncko

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse