recraft.ai

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

recraft.ai

Příspěvekod Pavson » 2. březen 2024 09:14

Zkoušel jste někdo tento nástroj recraft.ai .. totální masakr generuje to vectory v super kvalitě.. Bohužel :|
Hodnocení: 0
Pavson

IP: 109.81.92.xx

Reputace: 0

Re: recraft.ai

Příspěvekod rostik924 » 2. březen 2024 10:09

Pavson píše:Zkoušel jste někdo tento nástroj recraft.ai .. totální masakr generuje to vectory v super kvalitě.. Bohužel :|

Koukám na to, ale nejsem si jistý jak je to s licencí
Mohu použít obrázky vytvořené v Recraftu pro komerční účely? Mohu prodat návrhy nebo je použít v komerčních projektech?

Obrázky, které vytvoříte v Recraftu, můžete použít pro komerční účely. Není však povoleno používat obrázky vytvořené v Recraftu jinými lidmi pro komerční účely. Není vyžadována žádná atribuce. Další podrobnosti naleznete v podmínkách .

Podle mne se to dá použít v např. print of demand, ale nejsem si jistý, jestli se to dá použít ptoprodej digitálního produktu k dlšímu použití, to znamená na fotobankách
rostik924

Reputace: +5

Příspěvekod shalom3 » 2. březen 2024 12:15

Mně není jasné, jak by se to poznalo. Zvlášť pokud bych ten vektor nějakým způsobem poupravila, změnila barvy atd. Leda snad, že by někde uvnitř těch dat byla nějaká ukrytá informace. Osobně bych po tomto nástroji asi nesáhla, protože kreslení vektorů mne baví, je to kreativní, ale zadat příkazový řádek a koukat, co z toho vyleze, to už mne nějak moc nechytá. Ale pro zajímavost ten nástroj vyzkouším. Jde také o to, zda pracuje správně technicky - některé vektory vyhazovali např. kvůli neuzavřeným cestám apod.
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod rostik924 » 2. březen 2024 12:22

shalom3 píše:Mně není jasné, jak by se to poznalo. Zvlášť pokud bych ten vektor nějakým způsobem poupravila, změnila barvy atd. Leda snad, že by někde uvnitř těch dat byla nějaká ukrytá informace. Osobně bych po tomto nástroji asi nesáhla, protože kreslení vektorů mne baví, je to kreativní, ale zadat příkazový řádek a koukat, co z toho vyleze, to už mne nějak moc nechytá. Ale pro zajímavost ten nástroj vyzkouším. Jde také o to, zda pracuje správně technicky - některé vektory vyhazovali např. kvůli neuzavřeným cestám apod.

Cesty a úprava by šly vyřešit třeba v Inscape, to by neměl být problém
Už jsem to trošku ozkoušel nevím jak na fotobanky, ale umí hezky lineart obrázky, nevím jestli někdo tady, ale šlo by to použít na omalovánky pro KDP Amazon
rostik924

Reputace: +5

Příspěvekod Pavson » 2. březen 2024 13:07

To vygeneruje vektor ikonu infografiku cokoliv .. poznat se to absolutně nedá že je to AI..
Pavson

Příspěvekod shalom3 » 2. březen 2024 14:18

Tak mi to nedalo a udělala jsem první rychlý pokus. Svg jsem pak otevřela v inscape a obrysy jsou skutečně bezvadné - šlo tedy zatím o jednoduchý obrázek. Připadá mi, že by se to dalo použít i k prodeji na fotobankách - při prvním přihlášení k účtu jsem odklikávala něco jako dotazník, kde byla i položka Stock image generation (asi si to nepamatuji úplně přesně). Později prozkoumám i podmínky.
Nejsem vzhledem k fotobankám vůbec optimistická - buď budou zaplavené generovanými obrázky a bude se prodávat zřídkakdy nebo si lidé budou generovat obrázky sami a na fotobanky se vykašlou. Možná zůstane úzká skupinka "fajnšmekrů", kteří si budou objednávat grafiku na míru, ale v tom případě zase nabídka bude zřejmě dost převyšovat poptávku. V oblasti vektorů je pak i možnost, že si někdo sám vygeneruje obrázky a pak bude po grafikovi požadovat jenom úpravu (pokud sám nebude umět pracovat ve vektorových editorech).
shalom3

Příspěvekod shalom3 » 2. březen 2024 16:47

Nedalo mi to a zkusila jsem trochu víc - musím přiznat, že takové výstupy jsem ani neočekávala. Umí to i bezešvé vzory, které na sebe bezvadně sedí. Ikony, série ikon - žádný problém. Je to obdivuhodné jakožto nástroj, ale z úhlu pohledu fotobank to moc pozitivně opravdu nevidím.
shalom3

Příspěvekod Návštěvník » 2. březen 2024 19:29

Možná to ze zvědavosti vyzkouším, ale dokud fotobanky nekrachnou, budu kreslit vektory, protože se mi to líbí. Fakt je, že jako důchodka tím zaplňuji volný čas - k tomu si pouštím audioknihy a večer nějaký ten film. Občas nějakou svoji práci najdu na internetu na prodávaných předmětech, tak to přece k něčemu posloužilo. Byl to příjemný přivýdělek, který evidentně končí /únor byl katastrofální/,ale chápu to spíš jako tvůrčí záležitost - a to mi AI dát nemůže. :idea:
+shalom3 Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 78.80.112.1xx

Příspěvekod zdenat5 » 2. březen 2024 19:33

Návštěvník píše:Možná to ze zvědavosti vyzkouším, ale dokud fotobanky nekrachnou, budu kreslit vektory, protože se mi to líbí. Fakt je, že jako důchodka tím zaplňuji volný čas - k tomu si pouštím audioknihy a večer nějaký ten film. Občas nějakou svoji práci najdu na internetu na prodávaných předmětech, tak to přece k něčemu posloužilo. Byl to příjemný přivýdělek, který evidentně končí /únor byl katastrofální/,ale chápu to spíš jako tvůrčí záležitost - a to mi AI dát nemůže. :idea:

Jejda - to je můj příspěvek prošel jako návštěvník - zapomněla sem se přihlásit a chtělo to po mně maxipsa Fíka - ach jo :oops: :lol:
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod Pavson » 2. březen 2024 20:25

Já můžu dát pohled i z te druhe strany.. fotobanky jsou koníček dělám převážně animace.. animovanou ikonu atd.. ale hlavní práce je webmaster.. semtam nějaké grafické práce.. z té druhé srany .. pokud mám AI nástroj co mi vygeneruje ilustrace a ikony tak logicky sahnu pro něco co je zdarma.. ušetřím náklady.. ten nástroj dělá opravdu zajímavou práci.. zkoušel jsem když mi to vygenerovalo ikonu .. zda není jak ve fotobankách tak obrázcích podobný obrazek... není,, je to děsivé v tom jak ta technologie jde strašne dopředu.. za chvíli to bude dělat i ty animace.. u AI obrázku to jde relativně poznat ..kýč moc dokonalé ale u vektorů.. je to vector.. co přesně chci mi to vygeneruje od barev požadavků.. masakr.. a teď vsuvka nakonec,, z webama šel jsem cenově dolů .. díky AI udělám web místo týdne... za dva dny.. což je totální masakr,, existují nástroje kde zadáte web třeba na autodopravu.. nástroj vám a to řeknu že udělá super UX .. ale ten nástroj vám i ten web graficky navrhne a ty výsledky jsou excelentní. člověk se musí přispůsobit dané době
Pavson

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse