shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 13. květen 2025 17:49

Tak já to mám vcelku vyřešené - na internetu si objednávám zboží, sleduji různá instruktážní videa, obsluhuji bankovnictví, na FB se občas zasměju nějakému fórku. Přečtu si titulky zpráv, takže vím, kdo je president a premiér, dál mne to nezajímá - konspirační a neomarxistické teorie mne zcela míjejí. Mediální masáže o tom, kdo/co je dobré/špatné zcela vynechávám, je to ztráta času.
Občas rozkliknu nějaký článek o přírodě nebo cestopis.
Takže si připadám víceméně svobodná ;) . Akorát mi vadí, že budu muset platit za televizi a rozhlas, což už poctivě 20 let nesleduji. Raději bych ty dvě stovky dávala třeba útulkům pro zvířata.
+Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod nav » 28. květen 2025 12:21

Tak dneska se Shutterstock vyznamenal : Fond přispěvatele 90,92 US$
Smekám a děkuji.
+Marsan Hodnocení: +1
nav

IP: 213.226.240.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Marsan » 28. květen 2025 17:37

gratulace mně jen 48 :-( aspoň něco :lol: :lol: :lol:
Hodnocení: 0
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod duben » 29. květen 2025 08:42

Dřív jsem dostával částky kolem 100 USD na SS měsíčně. Teď to kleslo na 10-15 USD a když dostaneme "mimořádný" příspěvek z fondu za AI kolem 50-100 USD tak za to děkujeme? Ach jo, kam jsme se to dostali. Mělo by to být stále 100 měsíčně a mimořádně třeba 500, tohle je almužna, kterná nedorovná ani to restování levelů na začátku každého roku :/
+Marsan, +Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice, +shalom3 Hodnocení: +4
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod shalom3 » 29. květen 2025 10:31

Díky, že jsi to napsal za mne. Fotobanky jsem nedělala pro peníze, ale protože mne to bavilo. Oni teď dají tyhle drobáky, aby na tom zanedlouho pekelně vydělávali. Už dneska je těžké si vygenerovat nějaký obrázek někde zdarma. Jasně, investice do vývoje něco stojí. Ale kde by byl vývoj bez našich materiálů?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod M.111 » 30. květen 2025 06:04

Vsadil jsem na obyčejné fotky které lidi, firmy potřebují. Takže mám stabilní příjmy bez problémů a větších výkyvů. Prostě grep a pivo...
M.111

IP: 2a00:11b1:102a:cc:eddd:cc2c:cc70:cxx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 30. květen 2025 06:37

M.111 píše:Vsadil jsem na obyčejné fotky které lidi, firmy potřebují. Takže mám stabilní příjmy bez problémů a větších výkyvů. Prostě grep a pivo...

A jsi za vodou, robote... :D
+shalom3 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

Reputace: +160

Příspěvekod duben » 31. květen 2025 16:44

To já si spíš hraju s videem, to se ještě občas prodává za rozumné ceny a to co fotím, se zase tak běžně natočit nedá, ať už jde o zvířata jako mám tady https://youtu.be/qzWPYYetYNQ?si=pniFdsyMIqy0Jabn nebo speciálně, třeba ultramakro vší https://www.youtube.com/watch?v=r0ighO4toz8, ale zase to není věc co by lidi potřebovali denně no. Nicméně třeba natočit vši takhle zvětšené je tak náročné, že tam není moc velká konkurence, musíš mít čím, vědět jak a mít hodně trpělivosti.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod M.111 » 31. květen 2025 20:22

Řemeslo se cení. Kdo má trpělivost a fotí makra či jiné přírodniny, nedělá chybu. Filmaři to lepí do fokumentárních pořadů. Mám školu v oblasti botaniky celkem mě pak pobaví, že sýkorka hnízdící na jedné lokalitě chvíli loví v krasovém lese a pak hned o stovky kilometrů jinde třeba v tajze. To je úroveň! Já třeba, když denně chodím kolem moderního staveniště obchoďáku, využiju i toho. Fotím detaily konstrukcí i různé postupy prací jak jdou po sobě. To se na rozdíl od západů slunce a kytiček dá v pohodě prodávat po celá léta.
M.111

IP: 85.163.84.xx

Příspěvekod nav » 1. červen 2025 13:26

duben píše:Dřív jsem dostával částky kolem 100 USD na SS měsíčně. Teď to kleslo na 10-15 USD a když dostaneme "mimořádný" příspěvek z fondu za AI kolem 50-100 USD tak za to děkujeme? Ach jo, kam jsme se to dostali. Mělo by to být stále 100 měsíčně a mimořádně třeba 500, tohle je almužna, kterná nedorovná ani to restování levelů na začátku každého roku :/

Nic co bylo se nevrátí, vše se posouvá v čase dále. Teď nás čeká sloučení Shutterstock a Gettyimages, tedy bude jedna fotobanka/jeden obsah - kdoví co to udělá s výdělky, mohlo by to teoreticky i růst, protože se sníží roztříštěnost obsahu.
nav

IP: 213.226.240.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock