Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod Dárek » 28. květen 2025 09:43

ivusakzkrabice píše:Tak na mě skočilo na SS překvapivě kilčo a to jsem ještě v pondělí nevěděla, zda splním limit 25 USD pro výplatu..

To je za fond přispěvatele a mají to téměř všichni v různých částkách.
Hodnocení: 0
Dárek

IP: 212.8.243.xx

Reputace: 0

Příspěvekod jan » 1. červen 2025 16:07

admin píše:A narazili jste někdo konečně na ten limit - tedy na konkrétní číslo? Já ho zatím nikde neviděl, ale nahrávat budu teprve dnes odpoledne, tak jsem zvědav :)

Mám limit 1000/týden.
jan

IP: 89.176.85.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. červen 2025 13:20

Takže ten jejich robot neprohledává portfolio, on prohledává celý AS, aby odmítl fotku. Dávala jsem nové fotky z cest a byly mi odmítnuty pro podobnost, žádné podobné navíc z těch míst v portfoliu nemám. No to je zas zjištění.. :cry:
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod TomasK » 5. červen 2025 10:20

ivusakzkrabice píše:Takže ten jejich robot neprohledává portfolio, on prohledává celý AS, aby odmítl fotku. Dávala jsem nové fotky z cest a byly mi odmítnuty pro podobnost, žádné podobné navíc z těch míst v portfoliu nemám. No to je zas zjištění.. :cry:

Mne se stalo neco podobneho. Mnou zvolene tema, se na celem AS vyskytovalo v cca 30 exemplarich. Navic vizualne vse odlisne od meho podani. Zkusim jim to tam poslat jeste v upravene verzi, kdy tema bude stejne, ale graficky jinak zpracovane.
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod honza286 » 8. červen 2025 17:49

ivusakzkrabice píše:Takže ten jejich robot neprohledává portfolio, on prohledává celý AS, aby odmítl fotku. Dávala jsem nové fotky z cest a byly mi odmítnuty pro podobnost, žádné podobné navíc z těch míst v portfoliu nemám. No to je zas zjištění.. :cry:

Tak u mě šel robot ještě dál - pro podobnost mi vyhodil jednu zimní fotku z jednoho kopečku u nás - v celém Adobe Stock není z toho kopce ani jedna zimní fotka, ale jenom fotky vyfocené mimo zimu (bez sněhu) a ani ne úplně stejný pohled jako na té mé fotce...Jiný nový případ zamítnutí je zase u fotky západu slunce z jednoho místa v Alpách - na celém Adobe Stocku je počet fotek západu slunce z toho místa jedna velká 0, jsou tam fotky jen přes den a jedna fotka východu slunce a celkově je z toho místa s bídou 20 fotek a pár videí z dronu...Asi to berou tak, že jim pro vytvoření fotky západu slunce z toho místa stačí ty denní fotky a AI...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod shalom3 » 9. červen 2025 13:19

Určitě tam jsou rezervy pro vyhazování, lze například vyhazovat noční fotky pro podobu s denními apod. A dál - kytky, stromy - řada jsou si navzájem podobné (minimálně mívají zelené listy). A nakonec i lidé jsou si často podobní (mají hlavy, ruce, nohy....). Když nastavíme jednoduché kriterium podobnosti, tak vlastně všechno se vším je si podobné. :mrgreen:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ubu Mbekele » 10. červen 2025 07:07

Stejným způsobem se kdysi dávno chovali na Šutru. Fotky, které nechtěli, vyhazovali pro špatné vyvážení bílé, zaostření, nebo šum. Není třeba se s tím trápit, stačí jim tam nic neposílat. Má ještě někdo nějaké mise? U mne to vypadá na definitivní konec misí.
Ubu Mbekele

Reputace: +160

Příspěvekod m.p. » 13. červen 2025 08:01

Zdravím,
24.4.2025 Adobe zablokovala účet, že jsem nahrával příliš podobné položky. Dnes 13.6.2025 ho znovu otevřeli. Stálo mě to minimálně 800USD na prodejích. Dávejte si pozor.
m.p.

IP: 185.224.112.xx

Příspěvekod admin » 13. červen 2025 08:43

m.p. píše:Zdravím,
24.4.2025 Adobe zablokovala účet, že jsem nahrával příliš podobné položky. Dnes 13.6.2025 ho znovu otevřeli. Stálo mě to minimálně 800USD na prodejích. Dávejte si pozor.

Aj, to zamrzí. Ale tak hlavně, že ho znovu otevřeli. A jen dotaz - kolik jsi nahrával a byly ty fotky opravdu podobné?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod m.p. » 13. červen 2025 08:54

Nahrával jsem asi 500 ks měsíčně. Hlavně architekturu a kytky. Stejně tak to posílám i na ostatní FB de jim podobnost z různých úhlů nevadí.
Dostal jsem teď od Adobe za úkol komplet promazat podobné snímky v celém portfoliu ( 25000 položek ) do sedmi dnů. Je to jako v nějaké zakleté pohádce... :shock:
+admin Hodnocení: +1
m.p.

IP: 185.224.112.xx

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia