Bída na Shutterstocku

Re: Bída na Shutterstocku

Příspěvekod Neznamy » 25. srpen 2018 10:00

admin píše:Nedalo mi to a vyjel jsem si nějaké statistkiky na Shutterstocku:
za rok 2018 jsem tam nahrál 380 nových ilustrací (celkem tam mám asi 6500 ilustrací.
Chtěl jsem vědět, jaký podíl mají tyto nové ilustrace na prodejích a spočetl jsem, že to tvoří jen 3.5 procenta! A to ještě polovinu z těchto výdělků dělá jen 10 vektorů.

Závěr? Je potřeba kreslit bestsellery :) A hlavně tam mít dlouhou historii, aby ty bestsellery mohly vykrystalizovat :)

Jsem na tom stejně. V červnu roku 2017 měly fotky z roku 2017 podíl na prodejích přes 20 %. Letos to je sotva 5 %. Čím to je, to bych rád odhalil.
Hodnocení: 0
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod shalom3 » 25. srpen 2018 11:01

To by rád odhalil každý ;) . Jedno je jisté, Shutter si svými neustálými vylepšeními připravuje sebevraždu.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Kontribútor » 25. srpen 2018 12:26

No nie je sa čomu diviť. Stačí sa pozrieť na množstvo prijatých súborov za posledný týždeň. Viac ako 1,2 milióna. A áno, prispievatelia ktorí nemajú problém odoslať na schválenie 30-40, takmer na vlas rovnakých fotografii z jednej scény, je pílenie si konára pod zadkom.
Veď náhodou aby to nevyhodili za podobnosť, tak to tam treba pekne postupne dávkovať s ostatnými fotografiami.
Toto je praktika aj niektorých tu z fóra.
No ale veď keď to môže robiť on, tak aj ja, že?
Taktiež je to aj neschopnosťou Shutterstocku riešiť takýchto spamerov. A vôbec, kvalitatívne nároky na prijaté fotografie išli pekne ku dnu.
Kontribútor

IP: 92.52.57.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 25. srpen 2018 14:19

Tohle je trend celého odvětví, na který nemá žádný smysl si stěžovat a bojovat s ním. Je možné se s tím jen smířit a věnovat svůj čas i energii něčemu jinému...
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 26. srpen 2018 06:05

Od výpadku se strašně protáhl schvalovací proces u komerčních fotek až na 3 dny. Házela jsem nějaké loňské cestovní editorialy a tam se asi celkem kopou do prdele, tam to je do pár hodin v galerii.
Prodeje asi nemám smysl komentovat :( :(
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Neznamy » 26. srpen 2018 08:04

Host píše:Tohle je trend celého odvětví, na který nemá žádný smysl si stěžovat a bojovat s ním. Je možné se s tím jen smířit a věnovat svůj čas i energii něčemu jinému...

Mě se to úplně nezdá, že by celé odvětví šlo do kopru. Vznikají stále nové fotobanky. Kdyby ten trh byl přesycený, už by do rozjezdu nových fotobank peníze přece nikdo nedával. Leda že by fotobanky ještě nebyly přesycené, ale autorů už je moc.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod shalom3 » 26. srpen 2018 11:07

Možná není autorů až tak moc, ale těch sr..., které určití "autoři" produkují ve velkém, těch je skutečně až přespříliš. Malou naději vidím v tom, že by zákazníci mohli začít opouštět příliš zahnojené fbanky, pokud budou fungovat jiné s kvalitnější nabídkou.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod castyhost » 26. srpen 2018 11:59

sam SS ma jako vyberovou FB s "kvalitnejsi" nabidkou www.offset.com, a ze ji posledni rok dost tlaci

imho kdyby nebylo projektu jako 1$ photoclub na FT, 00000007$ na IS a prekopani licenci na SS nekkdy 2roky zpatky, byl by tenhle biz furt zlatej dul. Furt a porad
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod Host » 26. srpen 2018 13:37

Jenže pro tu výběrovou kvalitu není dost rozsáhlá poptávka, aby uživila všechny, kteří jsou schopni ji tvořit... :| Klasické fotobanky padly pod náporem microstocku. Je otázka co přijde po něm. Obrázky budou potřeba pořád, jen platit za ně už asi nebude nutné... :(
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod castyhost » 26. srpen 2018 13:58

jasne, na zacatku internetovy bubliny bylo vsem zrejmy, jak vyrobci budou dodavat primo koncovym uzivatelum a retezec mezi nima odpadne

vsechno se meni, lip ci hur, dokud lidi budou muset jist tak to nejak pude ;-)
+Pavdi07 Hodnocení: +1
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock