Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod ivusakzkrabice » 2. červen 2020 07:42

PandaWild píše:
ivusakzkrabice píše:Hmm, asi patřím k těm šťastnějším, mám první prodej po novu za 0,15 héč :) 8-)
Stále ještě čekám na ten první prodej, tak si ani zatím nemůžu s chutí zanadávat. :cry:

Tak tady podávám mylné informace, ten prodej 0,15 byl S&O, na první subs tedy stále čekám..
:roll:
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod TXX » 2. červen 2020 07:44

Už jsem se tento rok pěkně opálil. Myslíte si, že jako člověk tmavší pleti bych si mohl na demokratickém vedení této povedené společnosti vyjednat VIP podmínky?
TXX

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 2. červen 2020 07:45

Rozhodně to vypadá, že mají chybu v desetinné čárce, na Istocku jsou ceny 0.0001. :mrgreen:
+PandaWild Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1190

Příspěvekod pavson » 2. červen 2020 07:49

Kdyby se aspoň všichni domluvili.. a deaktivovali třeba na týden svoje portfolio..
+Marian Hodnocení: +1
pavson

IP: 2a00:ca8:a10:5000:fcf8:52d5:f280:33xx

Reputace: 0

Příspěvekod admin » 2. červen 2020 07:53

Taky sem přihodím pár svých myšlenek ohledně změn na Shutterstocku:

Vypínat portfolio nebudu a budu dál nahrávat, protože mě fotobanky živí a SS i s těmito změnami bude pořád mezi top3 fotobankami. Odpor je víceméně marný - díky množství již nahraného obsahu a hlavně díky množství dodavatelů obsahu je nemožné, aby fotografové a ilustrátoři udělali nějaké odbory a postavili se společně proti fotobankám - je to nereálné.

Na druhou stranu musím říct, že plně chápu, co SS udělal - nejkvalitnější obsah dodávají ti, kteří mají největší prodeje, čím jdete níže, tím je ten obsah více variabilní a většinou nekvalitní a tedy rostou náklady na jeho zpracování, takže je logické, že odměny odstupňují (divil jsem se spíše od začátku, jak to měli nastavené). Trochu diskutabilní je výše těch procent, ale s tím nic nenaděláme.

Další otázkou je, o kolik se změní výdělky - to půjde spočítat až za několik dní - stačí vypočíst průměrný výdělek na jeden prodej. Na Istocku máte také prodeje za 0.0000nic, ale když uděláte průměr a budete sledovat ten průměr místo těch miniprodejů, tak zjistíte, že to není zlé.

Co mě štve na SS mnohem více než změna způsobu odměňování jsou jejich požadavky na vektory (práce navíc) a pak to, že nové věci se skoro vůbec neprodávají. Vyhledávací algoritmus je hodně upozaďuje.

Celkově sleduji, že mé výdělky na SS klesají asi nejvíce ze všech fotobank i přes to, že nahrávám stejně, ne-li více než v předchozích letech. Tak jen doufám, že se vedení ujme nějaká další fotobanka, na kterou včas naskočím :)
+Dusan, +PandaWild Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +622

Příspěvekod honza286 » 2. červen 2020 08:30

admin píše:Taky sem přihodím pár svých myšlenek ohledně změn na Shutterstocku:
Vypínat portfolio nebudu a budu dál nahrávat, protože mě fotobanky živí a SS i s těmito změnami bude pořád mezi top3 fotobankami. Odpor je víceméně marný
Další otázkou je, o kolik se změní výdělky - to půjde spočítat až za několik dní - stačí vypočíst průměrný výdělek na jeden prodej. Na Istocku máte také prodeje za 0.0000nic, ale když uděláte průměr a budete sledovat ten průměr místo těch miniprodejů, tak zjistíte, že to není zlé.

Já tedy nahrávat nebudu, ale zatím nebudu ani vypínat portfolio (tohle si rozhodnu za měsíc podle výdělků). A odpor marný není - i když tam ubude nového kvalitního obsahu, který neudělá nějaký Ind nebo Rus na farmě (např. cestovatelské fotky), tak ti, kteří je budou potřebovat, si je koupí jinde (pro ně +- za stejnou cenu, více na tom vydělám i já - je to tedy win - win strategie a jediný, kdo na tom prohraje je shutterstock. U vektorů to asi moc smysl opravdu nemá, bohužel - stejný vektor jde nakreslit odkudkoliv. Co se týče poklesu výdělků - i samotný SS nedávno přiznal (asi nechtíc), že většina prodejů je za předplatné z těch velkých balíčků - čistě teoreticky - např. včera jsem měl 6 prodejů za předplatné ještě za staré ceny (0,33 za jednu, tedy v souhrnu 1,98...Pokud by to šlo všechno za předplatné 750, tak i při teoretickém levelu 6 bych místo necelých 2 dolarů měl 78 centů... I při teoretickém levelu 6 a dřívějších 0,33 USD za jednu fotku za předplatné tratím u balíčku 350 fotek na každé fotce 13 centů (skoro 40 %) a u 750 balíčku 20 centů (cca 60 %). A že by se najednou o tolik zvedl počet prodejů, tomu asi nevěří ani ten největší optimista z řad zaměstnanců SS.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod admin » 2. červen 2020 08:39

honza286 píše:
admin píše:Taky sem přihodím pár svých myšlenek ohledně změn na Shutterstocku:
Vypínat portfolio nebudu a budu dál nahrávat, protože mě fotobanky živí a SS i s těmito změnami bude pořád mezi top3 fotobankami. Odpor je víceméně marný

Já tedy nahrávat nebudu, ale zatím nebudu ani vypínat portfolio (tohle si rozhodnu za měsíc podle výdělků). A odpor marný není - i když tam ubude nového kvalitního obsahu, který neudělá nějaký Ind nebo Rus na farmě (např. cestovatelské fotky), tak ti, kteří je budou potřebovat, si je koupí jinde (pro ně +- za stejnou cenu, více na tom vydělám i já - je to tedy win - win strategie a jediný, kdo na tom prohraje je shutterstock. U vektorů to asi moc smysl opravdu nemá, bohužel - stejný vektor jde nakreslit odkudkoliv. Co se týče poklesu výdělků - i samotný SS nedávno přiznal (asi nechtíc), že většina prodejů je za předplatné z těch velkých balíčků - čistě teoreticky - např. včera jsem měl 6 prodejů za předplatné ještě za staré ceny (0,33 za jednu, tedy v souhrnu 1,98...Pokud by to šlo všechno za předplatné 750, tak i při teoretickém levelu 6 bych místo necelých 2 dolarů měl 78 centů... I při teoretickém levelu 6 a dřívějších 0,33 USD za jednu fotku za předplatné tratím u balíčku 350 fotek na každé fotce 13 centů (skoro 40 %) a u 750 balíčku 20 centů (cca 60 %). A že by se najednou o tolik zvedl počet prodejů, tomu asi nevěří ani ten největší optimista z řad zaměstnanců SS.

Kde bereš tu informaci, že tam ubude nového kvalitního obsahu a že lidi začnou nakupovat jinde? Většina firem tam má koupené roční předplatné, ti jinde nakupovat nebudou. A co se týče obsahu - fakt si myslíš, že tam není už všechno?

326 million images with 164,000 new images added every day

Zákazníci nakupují tam, kde mají předplatné a jen hodně malé ryby hledají napříč několika fotobankami - většinou to jsou ti, co chtějí jen jednu fotku a na ty Shutterstock opravdu necílí.

Co se týče výdělků, tak ty půjdou dolů, to je bez debat - noví zákazníci určitě nepřibudou a jen malý zlomek contributorů vypne své portfolio. Mrknul jsem se na čísla - v květnu jsem měl průměr na prodej 0,5 centů, za dnešek mi to zatím vychází na 0,33 centu (včera to bylo 0,37) a to jsem level5. Uvidíme večer, za pár dní, až bude více dat, ale pochybuji, že bych si polepšil a myslím, že ani level6 si nepolepší.
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +622

Příspěvekod duben » 2. červen 2020 08:42

Já tedy na Shutterstock dál nahrávat nebudu, už jsem si pěkně změnil popisek na profil stránce https://www.shutterstock.com/g/duben/about a co vidív v diskuzi, tak hodně lidí deaktivuje portfolio a nejsou to nějaké ušmudlané fotky, ale luxusní podvodní fotky, medicínské fotky ... bez nového obsahu bude Shutter nahraný.

Jedna věc je přizpůsobit se cenově trhu, ale oni jedou opravdu logiku obrat kontributory jak jen to jde. V principu skoro nic než 0,1$ prodeje nebudou, protože jedou hlavně velké předplatné.

Na rozdíl od iStocku, který při nevyčerpání všech obrázků, rozdělí poměrově částku za předplatné mezi fotky/ilustrace co se stáhly, tedy když ze 750 obrázků stáhnu 1, tak ten dostane procenta s zelé částky za měsíční předplatné. Shutter ti prostě dá 10 centů a zbytek si nechá. Takže osobně moc nevěřím, že ti zůstane pořád mezi třemi nejvýdělečnějšími. Samozřejme na soudy je brzy, uvidíme na konci měsíce. Ale za mě konec nového obsahu, za tuhle cenu fakt ne.

Jinak vlastně ten reset 1 ledna je vlastně fuk, protože to vypadá, že většinu příjmů bude 0,1$ z velkých předplatných a tam je i pro lvl 5-6 cena prakticky stejné, možná jednou je to 0,11$, tzn. nějaký tier level je pak v principu fuk.
+Marian, +kasparv Hodnocení: +2
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod GreatWhite » 2. červen 2020 08:46

No mám tam i nějaký prodej za 2,46 a 3,43, čert ví do jakého balíčku to patří nebo co to je :cry: jako propad bude, to je jasné. Mazat portfolio nebudu, dokud neuvidím nějaký průměr za určitý čas.
;) domluva mezi fotobankéři, na nějakou hromadnou deaktivaci, je nemožná. Je jich milion všude možně po světě.
To rozhodnutí bude na každém osobně. Je to těžké, v těch portfoliích je spousta lidského času. A pořád bude šutr generovat nějaké peníze.
Já osobně do konce června nenahrávám na SS nic nového, pak se uvidí.
+duben Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +172

Příspěvekod duben » 2. červen 2020 08:46

admin píše:Kde bereš tu informaci, že tam ubude nového kvalitního obsahu a že lidi začnou nakupovat jinde? Většina firem tam má koupené roční předplatné, ti jinde nakupovat nebudou. A co se týče obsahu - fakt si myslíš, že tam není už všechno?

Čteš tu bouři na jejich fóru? Kolik lidí vypíná portfolia? A jak dlouho tam firmy zůstanou, když třeba budou hledat aktuální fotky ke Covid v druhé vlně, k bouřím nepokojů v Americe a dalším tématům co se teprve objeví? Bude úbytek nového obsahu a Adobe ho bude mít spoustu. Přejít od Shutteru k Adobe není vůbec nereálné ani pro firmy.

Fakt si myslím, že tam ani náhodou není všechno. Rok zpátky a o věcem ke Covid bys tam našel jen obecné medicínské věci, skoro nic na social distance vzhledem ke Covid apod.
+Marian, +shalom3 Hodnocení: +2
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock