Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Re: Nové úrovně odměn u Shutterstocku

Příspěvekod basti » 2. červen 2020 08:58

admin
V zásadě souhlasím, že malé rybky nejvíc zvyšují náklady a minimálně vydělávají. Tenhle krok místo podpory výkonných autorů odrbal i ty největší fabriky a naštval bez rozdílu úplně všechny. Dost pochybuju, že se něco zlepší - vyjma dočasně vyšších výdělků akcionářů.

A že tam je všechno? Je tam miliony fotek ke klišé tématům, ale k většině niche vybíráš z jednotek nebo max. jednotek desítek fotek.
+Marian Hodnocení: +1
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod admin » 2. červen 2020 09:02

duben píše:
admin píše:Kde bereš tu informaci, že tam ubude nového kvalitního obsahu a že lidi začnou nakupovat jinde? Většina firem tam má koupené roční předplatné, ti jinde nakupovat nebudou. A co se týče obsahu - fakt si myslíš, že tam není už všechno?

Čteš tu bouři na jejich fóru? Kolik lidí vypíná portfolia? A jak dlouho tam firmy zůstanou, když třeba budou hledat aktuální fotky ke Covid v druhé vlně, k bouřím nepokojů v Americe a dalším tématům co se teprve objeví? Bude úbytek nového obsahu a Adobe ho bude mít spoustu. Přejít od Shutteru k Adobe není vůbec nereálné ani pro firmy.

Fakt si myslím, že tam ani náhodou není všechno. Rok zpátky a o věcem ke Covid bys tam našel jen obecné medicínské věci, skoro nic na social distance vzhledem ke Covid apod.

Bouře na fóru kupující nezajímá.

Tím "všechno" jsem samozřejmě myslel obecný obsah a ne novinky, ty nejsou na žádné fotobance, to je jasné. A třeba zrovna ty nepokoje - to je editorial, ten já neprodávám, ale myslím, že zrovna editorial Adobe nenabízí vůbec (ale možná se pletu).

Úbytek nového obsahu kupující ani nepoznají.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod admin » 2. červen 2020 09:05

basti píše:
admin
V zásadě souhlasím, že malé rybky nejvíc zvyšují náklady a minimálně vydělávají. Tenhle krok místo podpory výkonných autorů odrbal i ty největší fabriky a naštval bez rozdílu úplně všechny. Dost pochybuju, že se něco zlepší - vyjma dočasně vyšších výdělků akcionářů.

A že tam je všechno? Je tam miliony fotek ke klišé tématům, ale k většině niche vybíráš z jednotek nebo max. jednotek desítek fotek.

Souhlas.

Akorát že 99 procent kupujících potřebuje právě ty klišé témata a jen zlomek potřebuje něco originálního, úzce profilového.
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Host » 2. červen 2020 09:08

Bohuzel musim s Adminem slovo od slova souhlasit. Ten kdo ma fotobanky jako obzivu, si nemuze dovolit lacina gesta, jejichz dusledky stejne pociti jen on sam.
Host

IP: 46.135.69.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 2. červen 2020 09:12

Jednoho dne nebude čas ani na laciná gesta a půjde se rovnou na pracák, ale je na každém, jak si váží své práce a času.
+Marian Hodnocení: +1
Návštěvník

IP: 89.103.152.xx

Příspěvekod Unsigned » 2. červen 2020 09:14

Ano je to tak jak napsal admin, i když budu vydělávat na Shutterstocku třetinu toho co vydělávám teď, pořád bude v minimálně v top 3 a to je důvod, proč to nevypnu a nepřestanu nahrávat. Ta suma by prostě chyběla ...
Unsigned

IP: 78.156.157.1xx

Příspěvekod Pavson » 2. červen 2020 09:16

Souhlas.

Akorát že 99 procent kupujících potřebuje právě ty klišé témata a jen zlomek potřebuje něco originálního, úzce profilového.

s tím souhlasím také.. protože mě se prostě nejvíce prodává nějaká rychlokvaška než nějaké ilustrace nebo dokonce videa které jsem dělal dlouho a jsou krásné..

Já jsem spíš naštvaný sám na sebe fotobanky mě skoro živí .. problém je že mám portfolio jen na shutterstocku... a teď nebudu celý rok nic jiného dělat, než všechny illustrace nahraju na ty ostatní..
Pavson

IP: 2a00:ca8:a10:5000:d59b:eb32:7c33:93xx

Příspěvekod honza286 » 2. červen 2020 09:20

Možná si toho ještě někteří nevšimli, ale SS zveřejnil aktualizované ceny předplatného...Při ročním závazku a platbě předem vychází 1 fotka u balíčku 10 fotek za měsíc na 2,49 USD (tedy i při takovémto prodeji z toho bude mít kdokoliv na začátku roku 0,37 USD), u balíčku 50 fotek 1,63 USD za snímek (na začátku roku pro každého 0,24 (tedy méně než nejnižší dřívější předplatné), balíček 350 fotek 0,32 USD za jednu fotku a balíček 750 fotek 0,19 USD za snímek...Tedy u variant předplatných s ročním závazkem a platbou předem bude mít kdokoliv po celý rok 0,10 USD za prodanou fotku...U ročního předplatného s měsiční fakturací to vychází na 1 fotku (od nejmenšího po největší balíček předplatného) na 2,90 / 1,98 / 0,37 / 0,21 USD za fotku (pro nakupujícího). Mají tam i nabídky balíčku 750 fotek měsičně pro týmy - ty jsou trochu dražší - pro tým až 10 uživatelů 409 USD za měsíc (0,55 USD za fotku) - ovšem i u něj to vychází na 1 fotku na 0,545 USD a příslušné výdělky pro nás si už každý dopočítá sám...
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Fauren » 2. červen 2020 09:41

no já tam dohodím momentální kolekci co mám ať mám přesně dané, s čím jsem skončil s nahráváním a potom pauznu nový obsah :?
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Egeris » 2. červen 2020 09:51

Tak už mi taky začaly skákat ty 0.10 prodeje, fakt paráda :lol:
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock