hypotekyfidler.cz píše:Host píše:To plati asi uplne ve vsech oborech, s vyjimkou dotacnich podvodniku...

Fotobanky jsou na ustupu, ale stale jeste schopne nektere jedince uzivit...
Ne úplně ve všech. Když se podaří naskočit na správnou vlnu, tak chvíli jedeš a ani nevíš jak. Ve fotobankách se mi to už nepodařilo, v jiných oborech ano. Časem ale vždycky vlna opadne a stane se z toho standardní a "unavné" podnikání.
Fotobanky nejsou na ústupu, to by musela poptávka po obrázcích a videích klesat, ale ona stále stoupá. Jenom to už není pro každého.
Ta vlna tudy pročla někdy v letech 2006-2012, od té doby je na ústupu - tedy fotobanky jsou na ústupu z hlediska fotobankéřů, protože už jich je prostě moc. A kdo nenaskočil tenkrát, tak se musí hodně odrážet, dobíhat a plavat - no jak říkáš, úmorně podnikat. Ale když ten surf dostatečně roztlačí a najde skryté proudy... no je to mnohem náročnější, ale mě se na tom pořád líbí ta velká setrvačnost, svoboda, neexistující klienti, se kterými bych se musel dohadovat a další. Je mi jasné, že jednou i můj surf uvázne v písku, ale myslím, že jsem ještě dost daleko od břehu

Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz