shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Jirik » 24. září 2018 09:31

Ke konci roku 2016 se na SS cosi zvrtlo a od té doby poklesli veškeré prodeje přinejmenším o 50% a u novinek je pokles ještě znatelnější a to u většiny přispěvovatelů (pokud m-rank nelže). Lépe jsou na tom ti co zkouší nové neotřelé věci, kterých na SS není mnoho. Naopak mám pocit, že u ostatních fotobank, se začalo prodávat o něco lépe, ale pořad se to SS zatím nevyrovná, ale občas se prodeje přiblíží, myslím u AS a iS.
Hodnocení: 0
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod shalom3 » 24. září 2018 12:40

Nic na světě neroste do nekonečna. SS má svůj vrchol za sebou, to je třeba si přiznat. Spáchali sebevraždu tím, že se nechali zaplavit tunami shitů. Je velice náročné v tom hledat a bezezbytku platí, že méně dělá více. Naděje na přežití mají fb, které tohle dokáží ukočírovat. I u mě se menší fotobanky nějak probouzejí k životu, to pozoruji už několik měsíců.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Garganel111 » 24. září 2018 16:34

shalom3 píše:Nic na světě neroste do nekonečna. SS má svůj vrchol za sebou, to je třeba si přiznat. Spáchali sebevraždu tím, že se nechali zaplavit tunami shitů. Je velice náročné v tom hledat a bezezbytku platí, že méně dělá více. Naděje na přežití mají fb, které tohle dokáží ukočírovat. I u mě se menší fotobanky nějak probouzejí k životu, to pozoruji už několik měsíců.

Ahoj ktoré malé fotobanky myslíš?
Garganel111

IP: 90.64.65.xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 24. září 2018 16:44

Chvílemi ožívá Dreams, Canstock, něco se prodá i na Bigstocku a Depositphotos, dokonce jsem letos měla nějaké prodeje i na Pond5 (to nebylo moc, ale zase za víc než jen centíky). Také Motionelements něco prodali.
shalom3

Příspěvekod Garganel111 » 24. září 2018 18:58

shalom3 píše:Chvílemi ožívá Dreams, Canstock, něco se prodá i na Bigstocku a Depositphotos, dokonce jsem letos měla nějaké prodeje i na Pond5 (to nebylo moc, ale zase za víc než jen centíky). Také Motionelements něco prodali.

No na Dreamstime, Canstockphoto, bigstock, som uz davno nic neposielal budem tam musiet uploady trochu ozivit :) . A ako je to teraz z Vectorstock este stale chcu to ich divne rozlisenie jepg nahladov :?:
Garganel111

IP: 90.64.65.xx

Příspěvekod shalom3 » 24. září 2018 20:10

Vectorstock moc neprodává. Tu a tam prodej za 0,25 USD. Co se týká náhledů, tak o to se nestarám. Nahrávám přes Stocksubmitter a jestli něco takového chtějí, tak ten program se o to postará. 33 submitů je zdarma, jinak se dá za 10 USD dokoupit předplatné na 3 měs po 100 submitech. 3 USD za měsíc jinými slovy ušetří hromadu práce.
shalom3

Příspěvekod basti » 24. září 2018 20:53

Aktuálně mám na depositu víc prodejů jak na SS a Fotolia se taky značně zlepšila, Dreamstime klinická smrt...
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Host » 24. září 2018 21:00

Na malé fotobanky je už dnes naprostá ztráta času cokoliv posílat. Jakž takž to má ještě v ojedinělých případech smysl u těch největších - Shutterstock, Adobe, Getty a ještě snad Depositphotos. Ze všech fotobank roste jedině Istock - Getty. U těch ostatních to vypadá na postupné ukládání se k zimnímu (věčnému) spánku... :|
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Garganel111 » 25. září 2018 06:52

Host píše:Na malé fotobanky je už dnes naprostá ztráta času cokoliv posílat. Jakž takž to má ještě v ojedinělých případech smysl u těch největších - Shutterstock, Adobe, Getty a ještě snad Depositphotos. Ze všech fotobank roste jedině Istock - Getty. U těch ostatních to vypadá na postupné ukládání se k zimnímu (věčnému) spánku... :|

No a co budeme robit potom Istock nestaci k uziveniu. Mozno jedna miska ryze na den a 1500% vykonnost.
Garganel111

IP: 90.64.126.xx

Příspěvekod basti » 25. září 2018 07:41

Co mi to jen připomíná? Aneb 3 roky stará analýza, troufám si říct, že vyšla dost přesně - a co považuju za neuvěřitelné je to, že fotobanky ani s jedním vážným problémem nepohly ani o milimetr:

https://stockphotography.cz/smeruji-mik ... -ke-krizi/

Takže z hlediska fotografa je teď třeba být bezohledná mrcha a jít po výdělku. A diverzifikovat, protože microstock jako obživa bude čím dál větší problém.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock