shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod lacodk » 16. září 2015 13:26

prosim vas poradite mi v com moze byt chyba pri poslednom uploade mi prisli tieto chyby a nikdy sa mi to nestalo

Illustration Designation -- In order for this image to be reviewed correctly, resubmit it designated
Design Composition -- Visual elements within this illustration are poorly placed or poorly cropped.
Mismatched JPEG Thumbnail -- JPEG thumbnail does not match EPS file.

inak vsetko ukladam rovnako a robim v coreli, ale eps robim cez illustrator

dakujem
Hodnocení: 0
lacodk

Reputace: +14

Příspěvekod Ravennka » 16. září 2015 13:34

Illustration Designation - označit ilustraci jako ilustraci (ne že je to fotka) při nahrávání; pokud jsi nahrával vektor, tak tam byla někde chyba v nahrávání a eps se nepřiřadil, zůstal ti tam jenom jpg...

Design Composition - špatně oříznuto (zůstal Ti tam rámeček u ořezovky, případně je tam děsně místa na jedné straně, nacpáno k druhé, atp.)

Mismatched JPEG Thumbnail - jpg neodpovídá eps, buď máš špatně vyexportováno, a nebo prostě chyba při nahrávání - stačí znovu nahrát ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod lacodk » 16. září 2015 13:43

dik

k prvrmu - som si nevsimol,opakovane nahram ako vector a odoslem

druhe - to som sa mi zda kontroloval ale nie som na pocitaci, skontrolujem opakovane a uvidim

a tretie - uz raz som to posielal a prislo mi to iste tak som to nanovo konvertoval a poslali opat. mozno tam budu nejake farebne rozdiely pri konvertovani z corelu da ai a z ai do eps pretoze som skusal take rozmazane viacfarebne pozadie

dakujem zatial ;)
lacodk

Reputace: +14

Příspěvekod shalom3 » 16. září 2015 14:11

lacodk píše:prosim vas poradite mi v com moze byt chyba pri poslednom uploade mi prisli tieto chyby a nikdy sa mi to nestalo

Illustration Designation -- In order for this image to be reviewed correctly, resubmit it designated
Design Composition -- Visual elements within this illustration are poorly placed or poorly cropped.
Mismatched JPEG Thumbnail -- JPEG thumbnail does not match EPS file.

inak vsetko ukladam rovnako a robim v coreli, ale eps robim cez illustrator

dakujem

Ad designation - tuto hlášku jsem ještě neviděla, ale designation znamená také "pojmenování", zkontroluj si tedy titulek. Zároveň je možný i význam "označení", pak by to odpovídalo tomu, co psala Ravennka.
ad Design composition - není vyloučeno, že máš nějaký neviditelný objekt mimo viditelnou část kresby. Přepni si do Zobrazit - Drátěný model a zkontroluj to.
Ad Mismatched JPG Thumbnail - je pravděpodobná ta změna barevného odstínu, to bohužel Corel dělá, když exportuješ přes AI od Epsu. Jediná možnost je ten JPG v takovém případě udělat až z toho AI nebo z uloženého epsu. Setkala jsem se s tím zejména, když původní obrázek obsahoval barevné přechody, a to zejména v případě, že byly použity živější odstíny.( Jestli je to skutečně tato příčina, zjistíš hned, když si na monitoru otevřeš vedle sebe ten jpg a ten eps.)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 16. září 2015 14:21

Illustration Designation je tak, jak jsem psala... stává se to běžně, když člověk nahrává ilustrace a zapomene to správně vybrat (což, nám - sklerotikům, se stává pravidelně :lol: )
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 16. září 2015 16:30

To máš pravdu, i já s oblibou zapomínám označit to políčko Illustration-Yes, ale mi to vyhazují s jinou poznámkou, a sice zhruba takovou: In order for this to be reviewed correctly, resubmit & tag as illustration â?? http://shutr.bz/16yi5FM. Ale možná to inovovali v posledních dnech ;)
shalom3

Příspěvekod artus » 16. září 2015 16:44

nezaškrtáva sa vektor automaticky sám ako ilustrácia pri nahrávaní?
artus

Reputace: +13

Příspěvekod PandaWild » 16. září 2015 16:46

Vektor ano, nastaví se sám, ale může se to stát když se nespáruje JPG s EPS, tak přepínač ilustrace zůstane vypnutý.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Tajk » 16. září 2015 17:01

Ahoj, stává se vám taky že kvůli obyčejnému přechodu, třeba z černé na šedou... používám Corel X7 a exportuji rovnou do .eps a když to znova inportuju do Corelu, tak nic není rozřezané ani žádná bitmapa, prostě čistý vector... samozřejmě že mi to na SS napíše:

No Bitmaps--Bitmap images and/or effects are not permitted.
Tajk

IP: 93.99.158.xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 16. září 2015 17:40

Tajk píše:Ahoj, stává se vám taky že kvůli obyčejnému přechodu, třeba z černé na šedou... používám Corel X7 a exportuji rovnou do .eps a když to znova inportuju do Corelu, tak nic není rozřezané ani žádná bitmapa, prostě čistý vector... samozřejmě že mi to na SS napíše:

No Bitmaps--Bitmap images and/or effects are not permitted.

Tobě berou eps vyexportovaný z Corelu? Mně to nebrali, když jsem asi před dvěma lety začínala nahrávat, tak jsem se uchýlila k tomu, že z Corelu exportuji do AI a potom teprve z AI do eps. A přitom jsem se s ničím podobným u přechodů nesetkala. Ale je možné, že ty eps z Corelu plošně nechtěli právě kvůli tomu, že to dělá různé věci, které by to dělat nemělo. Třeba takové, které se v Corelu neprojeví, ale při importu do AI ano. Jen mě napadá, nepoužíváš náhodou u těch objektů s přechodem ještě průhlednost? Potom ano, to ty bitmapy udělá (ale nevím, jak se chová Corel eps, v Adobe epsu se to takto projeví).
shalom3

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock