Host - spíš než prvek náhody bych v tom viděla jen potvrzení Pandových slov

Jinak když se člověk necítí být skvělým autorem ani nemá ten balík peněz, může se více soustředit na málo naplněná témata, a to nemyslím jen obrazově, ale i co se klíčování týče. Já nejsem skvělý autor, přesto se mi některé fotky docela prodávají přesto že jsou v kategorii s dalšími tisíci. Jedná se o psy a kočky. Takže téma otřelé, ale když k obrazu přidám neotřelé klíčové slovo, vezmou to v pohodě i na SS a ještě mne kupující najdou Stejně zase když již naplněnou kategorii pojmu trochu jinak ztvárněním, zase mi to na SS projde v pohodě a kupující to berou.
Chci tím říct, že ani zdánlivě naplněné téma nemusí být z toho mého úhlu pohledu tam naplněné jak se na první pohled zdá. Podle mne je dnes víc než jindy důležité klíčování, přemýšlet nad tím, oklíčovat nově, nejen mechanicky kopírovat slova ostatních nebo ze starších fotek.
Takže za mne ideální fotograf fotobankéř by měl mít: skvělé dovednosti, kvalitní techniku, neotřelá témata, nově zpracovaná a ještě originálně oklíčovaná. Já k tomu pomalu ale jistě spěju, jen než tam dospěju, tak už fb nebudou ani existovat.