shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Ubu Mbekele » 24. duben 2026 18:05

m.p. píše:Jaký je důvod? Klesající příjem? To sice klesl, ale zatím ty peníze od nich chodí. Když máš tři děti a náročnou ženu :roll: :roll: :roll: , tak na hrdost není prostor.

Na hrdost jsem si nikdy nehrál. Jen to považuji za ztrátu času. Schvalují nahodlie, schválení musím urgovat. Poslední dvě dávky v únoru šmahem hodili do data katalogu a schválili u obou jen dva poslední obrázky. Pokles z cca 5000 kdysi, na cca 200 USD dnes a bude to klesat dál. Škoda času.
+TomasK, +shalom3 Hodnocení: +2
Ubu Mbekele

Reputace: +159

Příspěvekod TomasK » 28. duben 2026 09:15

Na fotobanky jeste nahravam, ale uz jen sporadicky a nehrotim to. Az budu mit novy zdroj prijmu, tak se na to nejspis vykaslu uplne. Ceho jsem si ale vsiml, tak na SS mi lezi novy obsah vzdy mesic. Na druhou stranu na Getty a Adobe to mam schvalene do par hodin.
Hodnocení: 0
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod Dusan » 13. květen 2026 18:38

Já myslím že se Shutterstockem se už nepočítá, je v podstatě v odstavné fázi. Getty může fungovat díky reportážní fotce a Adobe asi díky tomu že mají balík software. Ostatní jsou v podstatě po smrti nebo na ni čekají.
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod shalom3 » 14. květen 2026 13:56

Dusan píše:Já myslím že se Shutterstockem se už nepočítá, je v podstatě v odstavné fázi. Getty může fungovat díky reportážní fotce a Adobe asi díky tomu že mají balík software. Ostatní jsou v podstatě po smrti nebo na ni čekají.

Já to spíš vidím tak, že všechny bývalé významnější fotobanky budou poskytovat AI generátory, zpočátku za relativně přijatelné poplatky, později za docela nemravný peníz. :mrgreen:
+TomasK, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod weyo » 17. květen 2026 17:23

Dusan píše:Já myslím že se Shutterstockem se už nepočítá, je v podstatě v odstavné fázi. Getty může fungovat díky reportážní fotce a Adobe asi díky tomu že mají balík software. Ostatní jsou v podstatě po smrti nebo na ni čekají.

Ja som sa prestahoval na Getty, lebo som videl, že to už ide dole vodou na Shuttri, tak možem potvrdit, že fotky tam pracujú zatial zodpovedne. Bežne sú tam 100dollaroe predaje, ale aj centy ako na Istocku. Mám priemer stiahnutia za fotku 1.72 USD. Tu je moje portfolio: https://www.gettyimages.com/search/2/im ... st#license
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod old shutterhands » 18. květen 2026 10:52

....Já myslím že se Shutterstockem se už nepočítá, je v podstatě v odstavné fázi. Getty může fungovat díky reportážní fotce a Adobe asi díky tomu že mají balík software. Ostatní jsou v podstatě po smrti nebo na ni čekají.

Súhlasím. Veľmi výstižné .
old shutterhands

IP: 195.12.151.xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 5. červen 2026 20:05

Taky vám zmizela na Shutru informace o vydělané částce vpravo nahoře? Nevím, zda je to tím, že odeslali výplatu (avizo ale nepřišlo), mám pocit, že v takovém případě se tam zobrazovala alespoň nula. Ale také je možné, že už tam ty drobáky nebudou zobrazovat vůbec :mrgreen:
shalom3

Příspěvekod Ubu Mbekele » 5. červen 2026 22:16

Nemam to tam už dlouho. Něco vždycky pošlou, už to nesleduju. Včera mi schválili a zamítli cca před rokem poslané fotky, které bez vysvětlení zmizely. Taky mi v posledních čtrnácti dnech smazali asi 200 souborů s tím, že porušují nová pravidla. Jedou na plné pecky :mrgreen:
Ubu Mbekele

Reputace: +159

Příspěvekod shalom3 » 6. červen 2026 02:06

Minulý týden tam ta informace určitě byla - naskočilo mi tam nějakých 40 USD přes kolonku neomezené předplatné - prodej videí. Zmizelo to někdy předevčírem, myslím. Myslela jsem, že by to mohlo být vynulováno jakožto vyplacené. Ale vypadá to na nějaké už posmrtné křeče.
shalom3

Příspěvekod Dusan » 6. červen 2026 12:35

shalom3 píše:

Já to spíš vidím tak, že všechny bývalé významnější fotobanky budou poskytovat AI generátory, zpočátku za relativně přijatelné poplatky, později za docela nemravný peníz. :mrgreen:

Tomu bych dřív veřil, ale používáš placené AI? Cca 2 měsíce dozadu co vyšlo v ChatGPT generovaní obrázků 2.0 tak už jsou fotobanky prakticky odstavené. Za 400Kč měsíčně máš nástroj který programuje, generuje texty, fotky, ... Vzal jsem svoji fotku v nic moc kvalitě a nachal jsem se zakomponovat do kavárny s notebookem a pochopil jsem že tohle už nikdo fotit nebude. Výsledek je víc než dobrý a neustále se to posouvá. Takže ze rok to bude lepší a já už teď nevidím moc prostor co by se mělo zlepšovat. Btw jsem tým Claude, ale ChatGPT dává často měsíc zdarma na vyzkoušení, tak už jsem to měl 2x :D

Jo a celá moje myšlenka je že AI nenahradí tvůrce. To jsem pochopil, že tohle nejde tak snadno, ale co dokáže je to, že totálně zabije poptávku. Vidím to i na webu, druhou nohou dělám weby a problém není gerovaní webů, ale to že tam lidé přestávají chodit a spokojí se s odpovědí z AI. A pak s umírajícím webem není kam fotky umisťovat. Web se stává generovaným odpadem(3/4 obsahu tvoří AI) s chybama a na tom se trénuje další AI a návštěvnost webů šla v některých oborech o 80% dolů. Lidem stačí AI a sociální sítě, bohužel to je realita. Takže otázka není fotit nebo generovat, ale komu vlastně prodávat.
Dusan

Reputace: +61

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock