honza286 píše:Takže dle tebe je relevantnější názor nějaké účetní než názor Generálního ředitelství Finanční správy? Tak to hodně štěstí při případné kontrole z finančáku, jen se obávám, že argumentaci "říkala mi to účetní, takže to je určitě pravda" moc akceptovat nebudou...A úplně totožné je to s daňovým poradcem - kolik už bylo případů, kdy daňový poradce někomu poradil a pak ten dotyčný zjistil, že spáchal na základě rady toho daňového poradce přestupek nebo rovnou trestný čin s nemalou sazbou.
Hele Honzo mě tahle diskuze nebaví a je zbytečná, ty pleteš dohromady co si někde vygooglíš, nějaké své dojmy a k tomu nějaký tvůj výklad zákonů jak sis je přečetl. Jasně jsem ti napsal, že nějaké vyjádření z roku 2014 vůbec nemusí platit pro rok 2020, protože daňové zákony, vyhlášky apod. se mění několikrát do roka, zvlášť ty v souvislosti s případným DPH apod. Ale ty si z toho zase vyzobeš jen drobky, které si nějak divoce poskládáš pro svoje teorie ... konec diskuze, dělej si to jak chceš, ale neřiš ty bludy ostatním jako nějaká jasné rady!
Pokud daňový poradce něco poradí, nese za správnost odpovědnost on, proto je dobré si ho zaplatit. Pokud ti to poradí účetní neseš odpovědnost ty. Pokud si za poplatek necháš udělat stanovisko FÚ, zda to jak to děláš je správně a máš na to od nich razítko, můžeš tím argumentovat při kontrole a máš tak klid. Pokud se mezitím nezměnili zákony, vyhlášky, směrnice atd.
Víc k tomu opravdu nemám co říct, už takhle je to házení hrachu na stěnu a jediný důvod proč ti tu vůbec reaguju je, aby někdo nebral tvé rady jako něco čím se bude řídit. I když ti co si účetní poradenství dohledávají takhle na diskuzních fórech a podobným neodborným radám věří, si následné problémy za svou hloupost zaslouží.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online