Danění přímů z fotobank

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Danění přímů z fotobank

Příspěvekod shalom3 » 11. březen 2016 16:46

Peta píše:Dobrý den,
a co když na účet nedojde nic, jak se to pak daní? Já třeba částku z fotobank, kterou mi pošlou na paypal, utratím na ebay a na účet tím pádem nic nepřevádím. Takže to se pak daní podle toho čestného prohlášení, kde si opíšu své výdělky z www stránek na fotobankách?
Děkuji za radu.
P.

Samozřejmě nejde o převod peněz na běžný účet, ale právě o jejich připsání na paypal. A tam jasně vidíš, od které fb, kolik a kdy ti přišlo.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod dnyvlt » 11. březen 2016 16:46

Peta píše:Dobrý den,
a co když na účet nedojde nic, jak se to pak daní? Já třeba částku z fotobank, kterou mi pošlou na paypal, utratím na ebay a na účet tím pádem nic nepřevádím. Takže to se pak daní podle toho čestného prohlášení, kde si opíšu své výdělky z www stránek na fotobankách?
Děkuji za radu.
P.

Daníš podle toho co ti přijde na Paypal...
dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod Návštěvník » 25. březen 2016 08:30

Pokud jste vyplňovali přihlášku k registraci fyzické osoby na finančním úřadě, tak jste vyplňovali, v sekci účtů vedených v zahraniční nebo zahraniční měně, údaje o paypalu? V kladném případě, jakým způsobem?
Návštěvník

IP: 46.135.209xx

Reputace: 0

Příspěvekod ledinka » 29. březen 2016 00:13

Mam otazku (odpoved jsem tu nenasla).
Mam FB jako privydelek na ZL.
Takze k danovemu formulari prikladam potvrzeni o prijmech od zamestnavatele, to je asi ok.

Ale jak presne vykazuju ty FB? to jen uvedu prijem z podnikani na priloze 1? Nebo musim take prilozit nejakou tabulku s temi prijmy, ktera by dokladala, jak sjem k tomu cislo v priloze 1 prisla?? (treba tabulku vsech vyplat fotobank na paypal?)

Predem moc diky
ledinka

Reputace: +1

Příspěvekod PandaWild » 29. březen 2016 06:36

Jenom vyplnit přílohu 1. Čestné prohlášení s přesnějším výpisem příjmů mít připravené jen pro případ kontroly.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Maký » 31. březen 2016 07:37

Ahoj, jste někdo osoba identifikovaná k DPH? (Info např zde: http://www.jakpodnikat.cz/identifikovan ... -k-dph.php). Letos poprvé podávám daňové přiznání jako OSVČ a zahrnula jsem tam také výdělky z fotobanky (zatím ze Shutterstock). Daňová poradkyně mě informovala, že v mém případě bych se měla pravděpodobně registrovat jako identifikovaná osoba.
Maký

IP: 85.70.171.xx

Příspěvekod Sagi » 31. březen 2016 07:50

Jako identifikovana osoba by se mel pokud vim clovek prihlasit jen pokud je sidlo fotobanky v EU,coz u SS neni.
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod duben » 31. březen 2016 08:13

Maký píše:Ahoj, jste někdo osoba identifikovaná k DPH? (Info např zde: http://www.jakpodnikat.cz/identifikovan ... -k-dph.php). Letos poprvé podávám daňové přiznání jako OSVČ a zahrnula jsem tam také výdělky z fotobanky (zatím ze Shutterstock). Daňová poradkyně mě informovala, že v mém případě bych se měla pravděpodobně registrovat jako identifikovaná osoba.

Zalezi jestli vystavujes na prijatou castku fakturu (pak je to poskytnuti sluzby do zeme EU, pro ty fotobanky, ktere maji sidlo v EU, coz SS neni. Pro fotobanky z EY je to spojene s povinosti stat se osobou identifikovanou a kvuli ktere budes muset podavat souhrnne hlaseni)

Nebo to danis podle autorskeho zakona, kde je nizsi pausal, ale mnohem mensi papirovani, fakturu nevystavujes a osobou identifikovanou se nestavas.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Marketa » 31. březen 2016 16:09

Sagi píše:Jako identifikovana osoba by se mel pokud vim clovek prihlasit jen pokud je sidlo fotobanky v EU,coz u SS neni.

Připojím se do diskuze - před časem jsem pečlivě prošla sídla všech fotobank, kam přispívám, abych si potvrdila, že jsou mimo EU a tedy nemusím být identifikovaná osoba k DPH.

Teď jsem si uvědomila, že vybírám přes Skrill, sídlo Londýn, Spojené království, tedy EU.. :shock:

Jinak jsem OSVČ s jiným předmětem činnosti než fotografování a příjmy z FB chci danit dle autorského zákona. Dokáže se v tom prosím někdo zorientovat. Moc děkuji za všechny případné reakce.
Marketa

IP: 78.45.94.2xx

Příspěvekod Návštěvník » 31. březen 2016 16:19

Skrill není přece fotobanka. Zkoumej platby, které přijdou do Skrillu z dané fotobanky (sídlo USA,EU).
Návštěvník

IP: 46.135.29.2xx

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse