Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kam dál ... svět fotobank se smršťuje

Příspěvekod laiknovy » 11. červenec 2024 09:24

Zdravím zdejší fotobankéře a jiné podivné existence. Měl bych jeden vlezlý dotaz, na který se asi nikomu nebude moc chtít odpovídat, ale přesto ho sem vložím. Poslední statistiky na tomto webu jsou naneštěstí z roku 2017, takže již dost neaktuální. Kolik průměrných fotek by zhruba člověk musel mít dejme tomu na Adobestocku (což se jeví jako jedna z posledních snad ještě relevantních fotobank), aby mu to vyneslo takových 10 tisíc korun měsíčně? Jaký je váš odhad? Předem dík za přečtení i případnou odpověď.
Hodnocení: 0
laiknovy

Reputace: +10

Příspěvekod Egeris » 11. červenec 2024 09:36

Na tohle nejde dost dobře odpovědět. Záleží jakých fotek. Fotky které fotí každý (holoubci, kachny, pejskové a kočičky) ty moc netáhnou. Musel bys najít téma, který nikdo jiný nefotí a tam pak budou stačit klidně desítky či stovky fotek.
+Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +2
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod Koblihate » 11. červenec 2024 11:43

laiknovy píše:Zdravím zdejší fotobankéře a jiné podivné existence. Měl bych jeden vlezlý dotaz, na který se asi nikomu nebude moc chtít odpovídat, ale přesto ho sem vložím. Poslední statistiky na tomto webu jsou naneštěstí z roku 2017, takže již dost neaktuální. Kolik průměrných fotek by zhruba člověk musel mít dejme tomu na Adobestocku (což se jeví jako jedna z posledních snad ještě relevantních fotobank), aby mu to vyneslo takových 10 tisíc korun měsíčně? Jaký je váš odhad? Předem dík za přečtení i případnou odpověď.

Muj odhad pouze na Adobe. Pokud budeš fotit prumerné všední věci, prumerny keywording, tak budeš potřebovat 15-20k fotek.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Koblihate

Reputace: +2

Příspěvekod Ubu Mbekele » 11. červenec 2024 12:28

10 000kč si na Adobe snadno vyděláš splněním několika misí. Jde o to, mít dostatečně kvalitní a pestré portfolio, aby ti ty mise zadávali. Teď už je pozdě na to něco budovat, dveře se zavírají.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Ubu Mbekele

Reputace: +80

Příspěvekod laiknovy » 11. červenec 2024 14:27

To je z finančního hlediska celkem brutální rozptyl odhadů :-). Jsem docela zvědavý, jak to s fotobankami v příštích pár letech dopadne. Moc do zákulisí nevidím, ale pokud si bude velká část lidí a firem obrázky generovat sama, většina fotobank možná zkrachuje, ale k těm co přežijí se přesunou nakupující zákazníci, což by jim mohlo pomoci. Nějaká poptávka po skutečných fotografiích zde nejspíš bude vždy, ačkoli bude třeba jen desetinová. Adobe má tu výhodu, že má velké příjmy ze svého software, takže se jeví jako slibný kandidát na Last man standing ve světě fotobank. Ale jako firma je Adobe z morálního hlediska celkem odpad. Kdo ví, co provedou, pokud budou mít monopol na fotobanky. Pro přispěvatele to asi nic moc dobrého nebude.
laiknovy

Příspěvekod Ubu Mbekele » 11. červenec 2024 15:13

laiknovy píše:...Ale jako firma je Adobe z morálního hlediska celkem odpad. Kdo ví, co provedou, pokud budou mít monopol na fotobanky. Pro přispěvatele to asi nic moc dobrého nebude.

Marxistický pohled na ponikání... :D Asi také jsem jako firma "z morálního hlediska odpad"... Vůbec mi to nevadí :mrgreen: Vždyť nikdo nikoho nenutí něco do fotobank strkat. Pěstujte kaktusy a hrajte piškvorky, vážený.
+Egeris, +zdenat5 Hodnocení: +2
Ubu Mbekele

Reputace: +80

Příspěvekod laiknovy » 11. červenec 2024 15:40

Ubu Mbekele píše:
laiknovy píše:...Ale jako firma je Adobe z morálního hlediska celkem odpad. Kdo ví, co provedou, pokud budou mít monopol na fotobanky. Pro přispěvatele to asi nic moc dobrého nebude.

Marxistický pohled na ponikání... :D Asi také jsem jako firma "z morálního hlediska odpad"... Vůbec mi to nevadí :mrgreen: Vždyť nikdo nikoho nenutí něco do fotobank strkat. Pěstujte kaktusy a hrajte piškvorky, vážený.

Obávám se, že jsi mne špatně pochopil, nebo jsem se možná nejasně vyjádřil, takže ti tvá urážlivá slova prominu :-). Netvrdím, že Adobe je z morálního hlediska odpad, protože je firma, ale z toho důvodu, jak se chová. Mluvím například o těchto (https://diit.cz/clanek/usa-zaluji-adobe ... predplatne) kauzách. Věřím, že mi právo na vlastní názor zakazovat nebudete, soudruhu.
laiknovy

Příspěvekod zdenat5 » 11. červenec 2024 16:09

laiknovy píše:
Ubu Mbekele píše:

Obávám se, že jsi mne špatně pochopil, nebo jsem se možná nejasně vyjádřil, takže ti tvá urážlivá slova prominu :-). Netvrdím, že Adobe je z morálního hlediska odpad, protože je firma, ale z toho důvodu, jak se chová. Mluvím například o těchto (https://diit.cz/clanek/usa-zaluji-adobe ... predplatne) kauzách. Věřím, že mi právo na vlastní názor zakazovat nebudete, soudruhu.

Pane - raději Vám budu vykat - netahejte sem tohle - to tu nikdy nebylo - ještě přitáhněte putina :evil:
+Ubu Mbekele Hodnocení: +1
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod laiknovy » 11. červenec 2024 16:27

zdenat5 píše:
laiknovy píše:
Ubu Mbekele píše:

Pane - raději Vám budu vykat - netahejte sem tohle - to tu nikdy nebylo - ještě přitáhněte putina :evil:

Eh, pardnon, jste v pořádku? Snad už několik let jsem na žádné diskuzi neviděl tak pomýlenou a debilní reakci jako je ta vaše. Co to plácáte za kraviny? Jen pro vaši orientaci, Putina nenávidím a jsem veliký podporovatel Ukrajiny i kapitalismu. Ale vy jste evidentně dost zmatený člověk. Dvě takhle stupidní odpovědi za sebou jsem skutečně nikdy za žádném foru nezažil. Rád bych poprosil zdejším adminy, aby mi na mou žádost smazali profil. Děkuji.
-zdenat5 Hodnocení: -1
laiknovy

Příspěvekod zdenat5 » 11. červenec 2024 17:30

smažte si ho sám :evil: :lol:
zdenat5

Reputace: +136

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse