Mimofotobanková tvorba

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Mimofotobanková tvorba

Příspěvekod castyhost » 21. prosinec 2019 11:04

ELSANATOR je za me upe nejvic...smekam, pochvalne mrucim
+Bananaboy, +Marsan, +Pedro Hodnocení: +3
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 21. prosinec 2019 11:56

Geniální! :D
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 21. prosinec 2019 12:35

Ďakujem páni za pochvalu.

Scéna ELSANATOR mala byť pôvodne dlhšia. Mala tam byť jej tvár aj z iných uhlov a prudšie pohyby hlavy, ale počas výroby som zistil, že motion tracking v After Effects je hrozná pakáreň a maska jej pri prudších pohyboch nedrží na tvári. Motion tracking som robil úplne prvý krát v živote a som rád, že sa dal aspoň použiť ten kúsok, ktorý je vo videu. Holt mám sa toho ešte veľa čo naučiť a snáď v ďalších častiach to bude lepšie.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 21. prosinec 2019 12:44

Jsem zvědavý, jestli se Ti podaří i další díly. :-) Tohle je hezká tématika a máš to dobře a zábavně udělané, i střihy tak akorát, přímo profi. Jen vím jak se člověk může brzy vyčerpat s nápady.

(u Elsanatoru mám obavu, že delší scéna by mohla být na škodu, teď mi to přijde tak akorát)
PandaWild

Příspěvekod Bananaboy » 21. prosinec 2019 13:20

Pando musím poďakovať hlavne tebe. K výrobe videa ma najviac inšpiroval ten tvoj Elsaklaun. :D Akurát už som nechcel kopírovať motív klauna, lebo druhýkrát by to už nebolo vtipné a tak som vymyslel Elsanatora. :D

Počas výroby videa sa mi v hlave vyrojilo množstvo nápadov. Určite aspoň na ďalšie 2-3 diely. Horšie je, že niektoré zatiaľ nie som schopný technicky zrealizovať a musím sa potrebné techniky časom doučiť.
+PandaWild Hodnocení: +1
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2019 13:32

Pobavilo :lol: .
Ale vůbec mi není jasné, jak se to (alespoň velice zhruba), dá vytvořit. Můžeš prosím aspoň stručně popsat, jaký soft jsi použil, jak dlouho taková věc trvá? Ta zmrazená Gréta, to fakt nemá chybu, ale vůbec nechápu, jak se to dá vytvořit.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 21. prosinec 2019 15:40

Za Know-How se draze platí! :twisted:
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2019 16:06

To je jasný, know how by asi bylo spíš na celou knížku ;) . Já bych chtěla jen takový pracovní postup, jako když se školní dítko zeptá "a jak se to dělá" (jen prosím bez dovětku - to se musíš ještě moc a moc učit - protože to já moc dobře vím :lol: ).
shalom3

Příspěvekod Bananaboy » 21. prosinec 2019 17:58

shalom3 píše:Pobavilo :lol: .
Ale vůbec mi není jasné, jak se to (alespoň velice zhruba), dá vytvořit. Můžeš prosím aspoň stručně popsat, jaký soft jsi použil, jak dlouho taková věc trvá? Ta zmrazená Gréta, to fakt nemá chybu, ale vůbec nechápu, jak se to dá vytvořit.

Vďaka.

Video som vytvoril v programe After Effects. Robil som ho asi dva týždne po večeroch. Profík by ho mal určite urobené rýchlejšie. Ja som sa s ním dosť trápil, keďže niektoré techniky som skúšal prvý krát. Zabrať dá samotná výroba, ale ešte horšia mravenčia práca je hľadať dobré zvuky na dabing na internete. Popíšem každú scénu zvlášť:

- Najľahšia scéna bola tá, kde Elsa svojím hlasným spevom ruší nočný kľud a obyvatelia Arendelle jej za to nadávajú. Tam stačilo stiahnuť zvuk pesničky a pridať hlasy a nadávky ľudí.

- Druhá najľahšia scéna bola tá úvodná, ktorú som si pracovne nazval "Anna zjedla fazuľovú polievku". Tam už bolo viac dabingu. V podstate všetky zvuky som tam dodal ja. Šuchotanie šiat, posteľnej bielizne, kroky, cvrčky na pozadí, zvuky otvárania a zatvárania dverí, prdenie. V originálnom klipe hrá pesnička od začiatku. To sa nedá nijako odmazať. Musel som ju úplne stlmiť a dodať kompletne nové zvuky z internetu. V mojom klipe začína originál zvuk až po zatvorení dverí. Trochu piesne som tam nechal, pretože tie slová "I can hear you, but i won't" sa tam k tej situácii skvele hodili. Veď kto chce, tak môže porovnať s originálom: https://www.youtube.com/watch?v=gIOyB9ZXn8s

- Tretia scéna čo sa zložitosti týka bola tá s UFO. Tam už bolo viac práce. Vyrezať masku medzi kopcami v pozadí na mieste kde sa má zobraziť UFO, zastaviť na chvíľu Elsu aby sa nehýbala a sledovala UFO a zasa rôzne zvuky z internetu. Pôvodne táto scéna nemala spojitosť s Aktami X, ale potreboval som to video trochu natiahnuť, tak mi napadlo to ladiť tak trochu do tajomna a pridal som tam tú zvučku z Aktov X a tú obrazovku "The Frozen Files", ako paródiu na ten známy seriál.

- Dosť tažkou scénou bola scéna Elsanator. Ale len pre mňa. Odborník na motion tracking by sa zrejme len pousmial. Ja som si musel pozrieť asi tak 10 tutoriálov na motion tracking, vycucnúť z nich to, čo sa hodilo na moju konkrétnu situáciu a... a aj tak to nedopadlo moc dobre. Ale ako sa zdá, tak táto scénka má u divákov najväčší úspech, takže som rád, že sa páči.

- Scéna s Gretou bola tiež riadna pakáreň. Rotoscoping, t.j., vyrezanie objektu z pozadia pomocou rotobrushu v After Effects som tiež robil prvý krát a užil som si s ním dosť nervov. Technika rotoscoping je hodne náročná aj na výpočtový výkon, hlavne RAMku. Pri takýchto technikách človek spozná, že hoci svoj počítač pokladal za dostatočne výkonný, tak tomu tak nie je a že by sa už zišiel nejaký upgrade hardwaru. Čo sa týka samotnej scény, tak najťažšie bolo vyrezať Gretu a kontrolovať rámik po rámiku, či to program urobil dobre a tam kde to neurobil dobre, tak mu bolo treba ručne pomôcť. Aj tak to nie je moc dokonalé a pozadie občas niekde presvitá. Inak zvyšok scény išiel celkom fajn. Zamraziť Gretu na jednom políčku aby sa nehýbala, hodiť cez ňu textúru ľadu, maskou vyrezať tvar ľadu, zaklikať očami a dať tam particle efekt so snehovými vločkami už bola celkom brnkačka.

- Posledná scéna v ktorej Elsa rozšliapne.... no slušne povedané ľudský výkal, bola tiež pomerne ťažká na to aká je krátka. Opäť ako v prípade Elsanátora som musel použiť motion tracking a tu som to mal sťažené tým, že kamera sa tu hýbe rýchlejšie, prudko stúpa hore a mení uhol, takže tu ešte viac vyniklo moje neumětelstvo s motion trackingom.

Ako píšem vyššie, je to hlavne o hľadaní dobrých zvukov, obrázkov, videí na internete. Skomponovanie v programe je už len taká čerešnička na torte. Ak ťa niečo konkrétne zaujíma, tak sa kľudne spýtaj.
+Marsan, +PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +3
Bananaboy

Příspěvekod shalom3 » 21. prosinec 2019 19:04

Díky za nastínění postupu, našinec se zapotí, když to jen čte. ;) Rozhodně je k tomu potřeba neskutečná trpělivost. After Effects je program, který jsem v životě neměla v ruce a asi se toho ani nedočkám, protože jsem čím dál víc na linuxu. Motion tracking - to sousloví jsem již v nějakých programech na zpracování videa zahlédla, ale jsem tím naprosto nedotčená. No a další věc - moje mašiny byly nakupované, aby se na nich zvládaly vektory, nějak jsem nikdy nepočítala, že se začnu také zlehka zabývat animacemi. Určitě práce s videem je zajímavá, obdivuji různá triková videa, která řada lidí považuje za skutečnost.
No, zatím se probírám animačními nástroji v Blenderu a cítím, že mě tam toho čeká ještě moc a moc.
shalom3

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse