PandaWild píše:Pochopil jsem to trochu jinak...
.....
...není to jen nástroj k tvorbě.
Takto by to mohlo fungovať v prípade, že by som kúpil 3D model a bez úprav ho chcel renderovať. Lenže keď ja modelku zmením na nepoznanie, pridám jej bucľaté tváričky, zafarbím nos na červeno, zakvedlám hejblátkami, zväčším prsia a zadok, obalím ju pokožkou úplne inej modelky na ktorú pre istotu dokreslím pehy a tetovanie, tak to už nemá nič spoločné s pôvodným autorovým modelom. To isté sa bude dať urobiť aj s oblečením a iným príslušenstvom. Bude to trochu ťažšie než zmeniť modelku, ale verím, že sa to dá. Vyexportujem model oblečenia do Blenderu, nahodím inú textúru posuniem pár vertexov a nespozná ho ani komisár Rex.
Autori 3D modelov určite počítajú s tým, že si zákazníci budú ich modely prispôsobovať svojím predstavám. Nikde v licenciách nie je uvedené, že sa modely nesmú upravovať.
EDIT: A keď už sme u toho pýtania povolenia, tak od ktorého autora si mám pýtať povolenie, keď budem mať na renderi modelku s dvadsiatimi kusami príslušenstva (vlasy, oblečenie, obuv, bižutéria, a podobne...) a každý kus príslušenstva a aj modelka bude od úplne iného autora?