Paypal neodeslal peníze

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Paypal neodeslal peníze

Příspěvekod kacka » 10. listopad 2023 23:08

hele to vazne nikomu neprisel ten email s tou minikompenzaci aka ? muzete se nekdo podivat?
posilat to paypal a nedava notifikaci, ze vam neco prislo... ja jenom, ze je mi divny, ze ani v tom foru se nikdo neozval.
Hodnocení: 0
kacka

IP: 2a02:8308:294:e800:14cb:8c15:5412:40xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 11. listopad 2023 07:48

u nas jsou z takovyhle kauz vsichni posrany
zkuste pribeh poslat do Forbesu, na Kurzy.cz, nekam do zahranici
Je divny, ze se tech postu ve foru uz nekdo nechytil
akcie pujdou dolu (uz jsou dost dole)
fotobanky by mohly zacit vyplacet na Revolut treba

krome toho, ze je PP drahej s nim nenam za dvacet let spatnou zkusenost
pojisteni plateb, pojisteni sluzeb, arbitraz na ucet pri neshodach, spoluprace s eBay atd
castyhost

IP: 92.240.182.1xx

Příspěvekod Neznamy » 11. listopad 2023 08:58

Co takhle zkusit napsat do fotobank? Mohly by vědět, že naše výdělky se k nám nedostávají, že se ztrácejí. Jim to může být jedno, protože si svou část práce splnily, ale mohl by to být:
1.) podnět pro ně, aby vynechaly PayPal a začaly posílat peníze třeba rovnou na kartu nebo třeba přes Revolut
2.) info pro ně jak mají nespolehlivého partnera
3.) další možnost tlaku od velké firmy jako třeba Adobe
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Neznamy » 11. listopad 2023 09:03

hypotekyfidler.cz píše:Možná by se to dalo urychlit trestním oznámením na hospodářskou kriminálku na neznámého pachatele (ideálně všichni poškození dohromady).

Mám v plánu v pondělí kontaktovat policii. Při včerejším telefonátu s Unicredit mi potvrdili, že by to mohla být cesta. Nikdy jsem s policií nic neřešil, proto mám hloupý dotaz. Mám jít na nějakou místní pobočku Policie nebo mám napsat mail na tu hospodářskou kriminálku?
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod gisbern » 11. listopad 2023 09:07

Ja bych jeste chvilku vydrzel. Mame samozrejme spoustu moznosti se vrhnout na zahranicni fora, kde aktualne resej, jestli si vybrat Paypal / revolut apod.... Nebo injektovat fora ruznych financnich instituci. Me to jeste nepresahlo 30 dni, i kdyz se k tomu kvapem blizim, taky jsem si neposlal prave malo. A jak tu nekdo psal ze se to neda dobre dohledat, tak to teda IMHO neni pravda, vsechny vracene platby v sobe maji DLE SEPA predpisu ucet na ktery to melo jit a zpetny ucet. A vyfiltrovat z nich platby , ktere se vratily z MBank a ktere z KB, lze dohledat pri trose trpelivosti okamzite. Protoze PAYPAL neni bankovni instituce, KB, ani MBank s nim moc asi komunikovat nebude. Jedina cesta je komunikace PAYPAL ---> Unicredit, protoze to jsou jejich klienti, az potom UNICREDIT --> koncove banky. A jestli to paypal zacal resit az po kumulaci vice nasranych, muze byt ted opravdu nekde v pocatku komunikace s UNICREDIT. Opravdu se mi nechce verit ze by nevratili x vracenych mil. zpet.... Co mi porad vrta hlavou je, ze v dashboardu PP platby se rozsvitil priznak (platba dokoncena), coz ukazuje spise na to, ze to maji nastavene na doruceni do UNICREDIT a dal uz to nesleduji. Takze chyba opravdu muze byt u nasledneho prevodu UNICREDIT...
gisbern

IP: 185.137.146.2xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 11. listopad 2023 09:39

Neznamy píše:
hypotekyfidler.cz píše:Možná by se to dalo urychlit trestním oznámením na hospodářskou kriminálku na neznámého pachatele (ideálně všichni poškození dohromady).

Mám v plánu v pondělí kontaktovat policii. Při včerejším telefonátu s Unicredit mi potvrdili, že by to mohla být cesta. Nikdy jsem s policií nic neřešil, proto mám hloupý dotaz. Mám jít na nějakou místní pobočku Policie nebo mám napsat mail na tu hospodářskou kriminálku?

Asi bude nejlepší zajít se zeptat někam na oddělení PČR. Oni by už měli znát ten správný postup a odeslat nás do těch správných dveří. Chystám se k tomu také někdy koncem týdne.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod eeee » 11. listopad 2023 11:47

kacka píše:hele to vazne nikomu neprisel ten email s tou minikompenzaci aka ? muzete se nekdo podivat?
posilat to paypal a nedava notifikaci, ze vam neco prislo... ja jenom, ze je mi divny, ze ani v tom foru se nikdo neozval.

nic takoveho mi neprislo, ani na paypal, ani do banky, ani do mailu
eeee

Reputace: +1

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 11. listopad 2023 12:15

Neznamy píše:

Kdyby se to stalo mně a byl bych tam za víc peněz, začal bych telefonátem na Odbor hospodářské kriminality a pokračoval dál podle toho, co mi řeknou. Spíš bych ale telefonoval a chodil osobně než mailoval - chce to velkou asertivitu.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Bezmoc » 11. listopad 2023 12:31

Ono v podstate je napadnutelna jiz ta jejich notifikacni zprava, ktera Vam prijde do mejlu, ve chvili, kdy odeslete platbu z Paypal rozhrani ve stylu, ze Vase penize jiz miri na ucet a v rozmezi par dni tam budou, coz je zrejme take navazano na cestu mezi Paypal a Unicredit, jak popisoval vyse gisbern.

Pravdou take je, ze s postupujicim casem(pokud se neco ihned nezlomi v nasich priopadech), tak jiste najdeme pevny zdroj pres ktery lze eskalovat a medializovat(Reuters, Twitter, Policie, CNB apod.)...bohuzel jen otazka casu - prece jde o nase penize. :?
Bezmoc

IP: 77.242.88.xx

Příspěvekod shalom3 » 11. listopad 2023 12:50

Ještě mne napadla jedna věc. Zkusit podat reklamaci přímo na Unicredit - zde je reklamační formulář
https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ ... mular.html
Napsala bych to asi takto:
Dne xx jsem obdržela avizo PayPal o výplatě částky xx Kč - viz příloha. Všechny částky, které mi PayPal dosud vyplácel, chodily na můj účet číslo xxx z Vašeho účtu číslo xxxx. Žádám o prověření, zda výše uvedená částka přišla na tento Váš účet a zda byla Vaší bankou následně zaslána na můj účet.
+Neznamy Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse