Paypal

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Paypal

Příspěvekod Bananaboy » 18. říjen 2022 17:35

Tak to by som prepisoval kód aj 20x. :lol: :D
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod Začátečník » 25. říjen 2022 17:08

Dobrý večer. Poprvé v životě si zkouším převést peníze na český účet a zasekl jsem se na posledním kroku, protože nevím co je to routing number. Prosím poradíte?
Začátečník

IP: 213.195.235.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 25. říjen 2022 19:43

asi budes muset zadat IBAN nebo SWIFT BIC, podivej kolik to ma znaku, kdyz to zadas spravne, naskoci nazev banky (myslim si to)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Začátečník » 27. říjen 2022 08:52

Díky, ale tak to není.
Začátečník

Příspěvekod shalom3 » 27. říjen 2022 12:35

Routing number je údaj využívaný pouze v amerických bankách (je to asi něco jako kód banky u nás), českou banku si k účtu PP připojíš přes odkaz Link a bank. Tam pak vyplníš název banky, IBAN (ten už zahrnuje kód banky) a pak název účtu - ten se musí shodovat přesně - když máš např. Novak Jan, tak nemůžeš zadat Jan Novak. Všechny tyto údaje tedy opíš precizně z bankovního výpisu. Pak potvrdíš odkaz Link your bank (pod ním je ještě odkaz Link a US bank instead - ten se tě netýká - ale možná, že jsi kliknul na něj a proto to po tobě chce ten routing number).
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod Začátečník » 27. říjen 2022 17:45

Děkuju, problém vznikl asi proto, že jsem nechtěl PP propojovat s mým účtem v bance.
Začátečník

Příspěvekod zdenat5 » 28. říjen 2022 12:52

Začátečník píše:Děkuju, problém vznikl asi proto, že jsem nechtěl PP propojovat s mým účtem v bance.

Jestli nechceš propojení s účtem - tak si založ Skryll -https://www.skrill.com/cz/ ten je dobrý , nebo payoneer.- https://www.payoneer.com/solutions/payoneer-account/- zhoršili se - poplatky a tak. Pošlou ti debetní Mastercard - s tou si vybereš peníze z bankomatu , např Česká spořitelna, Komerční banka apod. bez nutnosti mít účet - můžeš s ní i přímo platit.
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod zdenat5 » 28. říjen 2022 16:37

zdenat5 píše:
Začátečník píše:Děkuju, problém vznikl asi proto, že jsem nechtěl PP propojovat s mým účtem v bance.

Jestli nechceš propojení s účtem - tak si založ Skryll -https://www.skrill.com/cz/ ten je dobrý , nebo payoneer.- https://www.payoneer.com/solutions/payoneer-account/- zhoršili se - poplatky a tak. Pošlou ti debetní Mastercard - s tou si vybereš peníze z bankomatu , např Česká spořitelna, Komerční banka apod. bez nutnosti mít účet - můžeš s ní i přímo platit.

Blbý je, že to nejde použít na všechny platby. Třeba Ghety nemá možnost platby přes Skryll a třeba Fine Art má jenom Paypal - ten je nejběžnější, zase ale nemá debetní Mastercard. Možná by to nějakým převodem mezi nimi šlo, ale to sem nezkoumala. 8-)
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod pay » 28. říjen 2022 17:46

I když se Paypal zhoršil uživatelsky v poslední době díky jejich zabezpečení, tak je stále bezkonkurečně pro fotobankéře nejlepší.
pay

IP: 194.71.126.xx

Příspěvekod alzbeti » 30. září 2024 21:48

Ahojte :) mám otázku k paypalu - nejako som doteraz fungovala tak, že keď mi prišli USD, tak som si ich poslala na EUR účet a nejak som sa zmierila vždy so stratou na kurze ...... nedávno som si však založila účet vo FIO v USD (česká fio) ... no a skúsila som si tam poslať z paypalu v USD. V paypale som USD nastavila ako hlavnú menu a poslala (aj mi to ukazovalo akýsi prepočet na EUR a aj som tušila, že to nedopadne, ale reku skúsim). No a presne - namiesto cca 105 USD mi prišlo cca 98 - teda najprv som stratila na kurze že to previedli na eura a potom naspäť na USD. .......... viete mi prosím poradiť, kde som spravila chybu? alebo tým, že nemám "americký" účet, tak to zakaždým vyhodnotí takto? Moja vidina bola nestrácať na kurze. Ďakujem za rady :)
alzbeti

Reputace: +10

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky