Reálný měsíční výdělek

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Měsíční příjem z fotobank

Můžete označit 1 možnost

Zobrazit výsledky

Re: Reálný měsíční výdělek

Příspěvekod Bananaboy » 15. srpen 2013 14:02

Hamin píše:No vidíte. Docela dost lidí si cvhálí Depositphotos a například u mě je celkově docela dosti mrtvé. Např. teď už přes týden ani jeden prodej. A pak nějaký sem tam za 0,30... U každého je každá fotobanka jiná.. ;)

Som na tom podobne. Mizerné predaje a každú chvíľu nejaký Returned sale. Minulý mesiac mi na returned sale stiahli 3,96 USD a tento mesiac už 2,64 USD. Pomaly mi budú viac sťahovať ako zarobím. :x Navyše upodozrievam DepositPhotos, že uprednostňuje autorov s veľkými portfóliami, ktorí ich tam nahrali naraz cez ten ich zvýhodnený program. My malí autori, ktorí sme začínali od nuly sme zrejme vo vyhľadávaní niekde vzadu s minimálnymi predajmi.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod alena h. » 15. srpen 2013 14:44

´Returned sale´ se objevuje i jinde - nedávno to řešili taky na foru Shutterstocku (video) - a taky na iStockPhoto ..
Netuším, proč tohle fotobanky dělají (resp. dovolují) .. asi nějaká jejich další ´vstřícná politika´ směrem ke klientům ...
Těžko říct.

. . .
Ještě k té relativitě -
já jsem se např. nikdy pořádně nedostala na iStockPhoto.
Všechno, co jsem tam kdy nahrála - včetně mých bestsellerů z jiných fotobank (které se ve své době prodávaly i několikrát za den) - pokaždé zamítli.
Vždycky se jim něco nelíbilo.
Takže ze svého cca 1000 ks portfolia se mi tam nakonec podařilo horko-těžko protlačit ani ne dvacet obrázků .. než jsem to pak po půl roce marného snažení vzdala.
Ztráta času, v mém případě.
Ale - přesto - pro spousty jiných lidí je iStockPhoto fajn fotobanka, s jistými výdělky, na kterou nedají dopustit.
:)
alena h.

IP: 94.112.57.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Hamin » 15. srpen 2013 14:57

A teď zrovna na IstockPhoto berou úplně všechno. Potom, co jim odešli jedni z TOP micro fotografů, asi zjistili, že fotky potřebují...
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod mp82 » 19. srpen 2013 17:39

Wampa píše:Zdravim. No tak aj sa pridam k tejto teme.

Zacal som v 2009. Skusal som fotky ale tie mi nesli. Tak som zacal 3D. A to sa ujalo. Aktivne som uploadoval 2 roky....[/url]

Jestli se můžu zeptat. Jak dlouho, zhruba odhadem děláš jeden obrázek?
mp82

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod admin » 27. srpen 2013 16:40

Wampa píše:Zacal som v 2009. Skusal som fotky ale tie mi nesli. Tak som zacal 3D.
http://www.dreamstime.com/wampa_info

Já tomu 3D nějak nerozumím - To jsi vymodeloval všechny ty použité objekty sám, nebo používáš už něco hotového a děláš jen ty rendery? To jest, že ten objekt nějak natočíš, nasvítíš a vygeneruješ velký JPG?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Pedro » 27. srpen 2013 21:01

admin píše:
Wampa píše:Zacal som v 2009. Skusal som fotky ale tie mi nesli. Tak som zacal 3D.
http://www.dreamstime.com/wampa_info

Já tomu 3D nějak nerozumím - To jsi vymodeloval všechny ty použité objekty sám, nebo používáš už něco hotového a děláš jen ty rendery? To jest, že ten objekt nějak natočíš, nasvítíš a vygeneruješ velký JPG?

No, jelikož taky dělám 3D tak zkusím odpovědět za sebe. Všechny objekty v 3D programu si modeluju sám, samozřejmě někteří je můžou ukrást někde na internetu, jedná se většinou o interiéry a jich vybavení, ale konkrétně na SS už jdou po tom dost tvrdě a myslím, že už je ani moc neberou.
Je to jak říkáš, vymodeluješ nějaký objekt obarvíš, otexturuješ nasvítíš světly jako ve foto studiu a pak to dáš renderovat a za několik hodin máš hotovo. Pak v nèjakém foto editoru udělám finální úpravy a šup na fotobanky. Tolik ve zkratce. ;)
Pedro

IP: 89.29.33.1xx

Příspěvekod Niki » 7. říjen 2013 14:11

Ahoj, chci se zeptat, jaké dny v týdnu jsou u vás nejvýdělečnější? Zajímá mě jak je to u ostatních, u mě to začíná úterým a končí pátkem, o víkendu vydělám zpravidla jen dolar nebo dva v pátek prodeje klesají.
Niki

Příspěvekod Lenka » 25. květen 2014 19:26

Musím se přiznat že jsem se koukla - jak je udělaná ta samolepka. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod admin » 25. květen 2014 19:50

Byl tu příspěvek na nějaký letadlo, nějak jsem nepochopil, zda to dotyčný myslí vážně nebo to je vtip, no každopádně jsem to raději smazal.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod ypres.bass » 5. prosinec 2014 12:37

začínám přemýšlet že se na to vyprdnu - jelikož se zabývám sportovním editorialem, tak jsem omezený pouze na pár fotobank. 90% příjmů mi dělá ČTK, ale fakt mi vadí to, že dvě hodiny strávím na zápase, další dvě doma u kompu a mnohdy ještě někam cestuju. A za fotku dostanu třeba pětikorunu pokud se vůbec prodá. To by nebyl ani tak sám o sobě problém, ale v kombinaci s tím že u editorialu prodejnost během 24-72h po nahrání klesne téměř k nule. tak je to dost na pováženou
Takže sice prodám třeba 20 fotek měsíčně, ale reálně je to tak 140,- hrubého.
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky