Taktéž začátečník, teď to nějak bude měsíc, co jsem s fotobankami začla, tak ať máš porovnání s obdobnou osobou:
Fotolia - 26 obrázků, 12x zhlédnutí, 2 prodeje
Dreamstime - 19 obrázků, 981x zhlédnutí (ještěže tu mám kalkulačku), 2 prodeje
Bigstock - 17 obrázků, zhlédnutí nemůžu najít, 0 prodejů
123RF - 18 obrázků, zhlédnutí nemůžu najít , 0 prodejů
CanStock - 21 obrázků, 12 zhlédnutí, 0 prodejů
ze začátku jsem začla nahrávat i na Crestock, ale tam mam 20 obrázků ve frontě, ani jeden ještě neprošel evaluací, tak jsem se na to vybodla
(jinak všude uploaduju všechno, rozdílný počet je víceméně kvůli tomu, ze ještě neprošly schvalovacím procesem)
Zatím všechno jsou vektory, teď jedu na pár dní pryč , takže snad budou i nějaké fotky. A říkám si, že je pomalu čas poprvé zkusit Shutterstock a opět Depositphotos (tam neměly mé první vektory údajně prodejní potenciál
)
Nicméně, já to vidím tak, že než bude portfolio nejméně o 100 obrázcích, tak není valná šance na nějaký alespoň malý výdělek a to, že někdo něco koupil, je spíš náhoda.
Respektive to vidím tak, že pokud vytrvám rok, tak pak se bude dát hovořit o nějakém výdělku
Každopádně tak nějak já s touhle myšlenkou už do fotobank šla - že první rok z toho bude houbes a je to spíš na to, abych se zdokonalovala v Ilustratoru a pokud by to vyšlo a později z toho bylo alespoň malé kapesné, tak to bude fajn.
Pokud jsi s do toho šla s tím, že hned začneš vydělávat, tak věřím, že to asi moc příjemné není a že máš tyhle zaječí úmysly...