Právě je 18. červen 2026 02:18

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Jak řešíte RAW zálohu

Mám na Vás dotaz který by mě docela zajímal. Většině z nás se určitě plní disk RAW soubory které jsme už odeslali na naše milé fotobanky aby nám vydělávali penízky :D .
Záloha již zpracovaných jpeg je jasná, ale zajímá mě jestli zálohujete i RAW kdyby jste je potřebovali zpracovávat znovu nebo je použít jinde. Já osobně to budu řešit asi NAT serverem který bude stále ...
Read more : Jak řešíte RAW zálohu | Zobrazení : 5727 | Odpovědi : 8 | Fórum : O focení

ŽL = IČO

Ahoj, nováčkovská otázka:

Vyplním JRF > zřídím tak ŽL (vedlejší činnost) = dostanu přidělené IČO ? Dodávat fotografie budu jen do fotobanek, žádné zakázky v plánu dělat nemám.
Read more : ŽL = IČO | Zobrazení : 1858 | Odpovědi : 0 | Fórum : Diskuse pro nováčky

dobry a nie moc drahy fotoaparat pre fotobanky

Cafte vsetci co fotite pre fotobanky. Potreboval by som poradit pri kupe fotoaparatu ktory budem vyuzivat na fotenie pre fotobanky. Moj cenovy limit je do 500 eur. Chcem fotit prevazne prirodu a sem tam nejake jedlo. Dik za info.
Read more : dobry a nie moc drahy fotoaparat pre fotobanky | Zobrazení : 14433 | Odpovědi : 28 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Odmítnutí fotografiíí

Ahoj, jsem pouze týden na Shutterstocku a zároveň je to moje první fotobanka. Mám v čekání něco kolem 20 fotek co jsem nově nafotil v ateliéru a k tomu jsem poslal dvě, které jsem vyfotil kdysi dávno. Neschválili mi je z důvodu: Editorial Caption--Image requires proper caption and must be tagged as editorial.. Titulek jsem fakt použil dosti popisný a v nahrávání sem to odklimnut u Editorial - Yes. Nic jiného mě už nenapadá.
Nevíte ...
Read more : Odmítnutí fotografiíí | Zobrazení : 4015 | Odpovědi : 5 | Fórum : Shutterstock

Fotenie jedla pre reštauráciu

Ahojte, chcel by som sa opýtať skúsených fotografov ako fotiť na objednávku. Napríklad fotenie pre reštauráciu, koľko si vypýtať, môžem potom použiť fotky aj vo svojom portfóliu vo fotobankách, potrebujem PR a pripadne iné úskalia. ;-)
Ďakujem

Odoslané z HUAWEI P7-L10 pomocou Tapatalku
Read more : Fotenie jedla pre reštauráciu | Zobrazení : 8196 | Odpovědi : 13 | Fórum : O focení

qHero

Poměrně nová aplikace na nahrávání pro istock.com, zatím jsem netestoval, ale vypadá poměrně použitelně :)

http://qhero.com/
Read more : qHero | Zobrazení : 16335 | Odpovědi : 9 | Fórum : iStock

Oznámení - socialní a zdravotní

Zdravím všechny,

měl bych malý dotaz. Jsem zaměstnanec ve firmě, nechci zatím zakládat živnostenský list tudíž bych danil přes autorský zákon. Na fotobankách jsem asi tři týdny, nějaké fotografie už se mě prodaly. Rád bych se zeptal, jestli musím ještě někde ohlásit že prodávám fotografie, finančák, sociální, zdravotní? Nebo stačí potom udělat daňové přiznání za tento rok? Mám v tom trochu zmatek.

Děkuji předem za odpovědi
Read more : Oznámení - socialní a zdravotní | Zobrazení : 12497 | Odpovědi : 23 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Property/Model Release

Na všechny fotobanky jsem všechny tyhle písmena poslala jako vektor a dala k nim jako referenční obrázek fotku, na který byl zčásti vidět i stůl a ten papír vypadal dost pomačkaně. No a na fotolii mi to poprvé vrátili do indexing, tak jsem to ještě zkontrolovala, opravila (u všech písmen jsem omylem dala fotku stejného písmena) a poslala znovu. A pak mi tedy poslali e-mail, že chybí model/property release a že když jsem to na ...
Read more : Property/Model Release | Zobrazení : 44997 | Odpovědi : 35 | Fórum : Fotolia

CutCaster.com licence

Dobrý den, koupil jsem od fotobanky Cutcaster.com nějaké fotky, ale tápu v tom jak je to s licencí. Mám jen fakturu od paypal, kde je napsána jen částka, kolik jsem zaplatil. Jak v případě potřeby prokážu že jsem fotky legálně koupil? Ještě nikdy jsem fotky z fotobanky nekupoval, takže v tom mám zmatek. Nerad bych aby za nějakou dobu přišel nějaký citizenhawk a chtěl po mně nějakou pokutu nebo něco.
Read more : CutCaster.com licence | Zobrazení : 2579 | Odpovědi : 0 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

rozdělit efekty v AI

Chápu to dobře, že je nutné na všechno v illustratoru aplikovat funkci "Rozdělit vzhled" ? Například na tvary a text ? Co třeba na stíny (Prolnutí), ty se musí taky nějak tímto způsobem upravit?
Read more : rozdělit efekty v AI | Zobrazení : 3667 | Odpovědi : 5 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817