já pro změnu zkusil ten fineartamerica. Zatím se mi líbí, že tam jsou fóra a různé skupiny, které vám pomáhají se zviditelnit. Vy jim dáte like na fotku oni vám vrátí a podobně. Dále tam různě vkládáte fotky do těch skupin a ty se následně ukazují na podstatě zdi té dané skupiny.
Výhody:
1) Dá se celkem zajistit zviditelnění i bez nějakého fóra fanoušků, odběratelů atd.
2) Starají se o všechno. Vy si nastavíte pouze provizi u jednotlivých produktů
3) Docela vstřícná komunita.
4) Po týdnu mám první prodej v podobě prodané Roušky
![Very Happy :D](http://forum.fotobanky.cz/forum/images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
5) Velmi podrobná statistika a dá se přehledně zjistit co momentálně frčí
6) Danění by mělo být stejné jak pro fotobanky a navíc nemají žádný tax form pro nás Evropany
Nevýhody:
1) Dá se uploadovat pouze po 5 kusech. Takže buď využijete návod od Pandy nebo jako já nechapavé děcko nahráváte 1500 kusové portfolio po 5 kusech
2) Dále vidím nevýhodu pro nás Evropany, pokud si bude chtít někdo objednat vaše produkty, musí počítat s tučným příplatkem za shipping. V Evropě mají pobočky, ale dělají tu pouze 30% produktů.
3) Váš čas. Je třeba denně tomu aspoň 30min věnovat, pokud nemáte základnu fanoušků (tak jako sociálním sítím). Na druhou stranu vám můžu říct, že za týden mé práce mám 108 sledovatelů a prý 6000 shlédnutí a 1 prodeje.
Nevím, zda to dát do nevýhod nebo výhod, ale všiml jsem si, že viditelný obrázek nebo ten který se prodává mnohdy není vůbec kvalitní, ale má největší počet komentářů, like a favourite. Takže i nekvalitní práce mají šanci, jen je třeba je zviditelnit
Rád bych měl ještě otázku na vás Bannaboy a asi hlavně na Admina. Jak je to u zazzle nebo toho teespringu? To jsou výrobny v Evropě nebo někde mimo kontinent? Jde mi o ten shipping. Mám právě zájemce, kteří by kupodivu koupili mé výrobky, ale ty ceny za shipping jsou docela vysoké a tak uvažuji ještě o něčem. A nechce se mi hledat tiskárny a řešit to vše vlastní cestou. Díky za odpovědi