Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Diskuse o serverech, kde lze prodávat fotografie/ilustrace, ale nejsou to fotobanky (například Fler, Zazzle, CafePress) nebo o prodeji přes vlastní web

Re: Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Příspěvekod Bananaboy » 12. říjen 2020 09:46

Díky moc za odpoveď, Petře.
Práveže ani ja som ten článok vôbec nepochopil. Ale teraz po tvojej odpovedi mi je to už jasnejšie. Momentálne zvažujem Zazzle a Teespring. Asi si otvorím obchod na obidvoch stránkach. Zazzle má viac vychytávok, možnosť úpravy designu, referral program a pod. U Teespring sa mi zdá vyššia odmena a myslím, že tam ani neotravujú s vypĺňaním W-8BEN formuláru, ako na iných stránkach. Teespring ale neumožňuje úpravu designu zákazníkom a ani referral som tam zatiaľ nenašiel.

EDIT: To pokrytie v rôznych jazykoch je super, ale keďže mám Youtube kanál len v angličtine, tak to pre mňa nehrá až takú zásadnú rolu. Viac by som privítal integráciu s Youtube poličkou s tovarom. Teespring tú integráciu má. U Zazzle som ju nevidel.
Hodnocení: 0
Naposledy upravil Bananaboy dne 12. říjen 2020 09:54, celkově upraveno 1
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod admin » 12. říjen 2020 09:51

Bananaboy píše:Díky moc za odpoveď, Petře.
Práveže ani ja som ten článok vôbec nepochopil. Ale teraz po tvojej odpovedi mi je to už jasnejšie. Momentálne zvažujem Zazzle a Teespring. Asi si otvorím obchod na obidvoch stránkach. Zazzle má viac vychytávok, možnosť úpravy designu, referral program a pod. U Teespring sa mi zdá vyššia odmena a myslím, že tam ani neotravujú s vypĺňaním W-8BEN formuláru, ako na iných stránkach. Teespring ale neumožňuje úpravu designu zákazníkom a ani referral som tam zatiaľ nenašiel.

Na Zazzle stačí, když hodíš motiv na triko a kupující si snadno změní barvu, střih, nebo si jako podklad vezme mikinu - nemusíš tam ručně tvořít milión produktů s jedním motivem. W-8BEN je stejný jak na fotobankách, myslím, že někde jsem dělal i návod. Referral je fajn, protože pak máš trochu přehled, kolik zákazníků přivedeš ty a kolik ta vlastní platforma.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

Příspěvekod Bananaboy » 12. říjen 2020 16:34

admin píše:Referral je fajn, protože pak máš trochu přehled, kolik zákazníků přivedeš ty a kolik ta vlastní platforma.

Tak ja som myslel, že referral nie je zákazník, ale človek, ktorý sa zaregistruje cez tvoj link na Zazzle a otvorí si vlastný obchod a začne predávať svoje produkty. Ako napríklad ja. Keď sa zaregistrujem cez tvoj link, ktorý si sem napísal, tak ty budeš dostávať 15% z mojich predajov? Aspoň tak som ja ten referral program pochopil. Je to tak, alebo je ten referral niečo iné?
Bananaboy

Příspěvekod admin » 12. říjen 2020 18:55

Bananaboy píše:
admin píše:Referral je fajn, protože pak máš trochu přehled, kolik zákazníků přivedeš ty a kolik ta vlastní platforma.

Tak ja som myslel, že referral nie je zákazník, ale človek, ktorý sa zaregistruje cez tvoj link na Zazzle a otvorí si vlastný obchod a začne predávať svoje produkty. Ako napríklad ja. Keď sa zaregistrujem cez tvoj link, ktorý si sem napísal, tak ty budeš dostávať 15% z mojich predajov? Aspoň tak som ja ten referral program pochopil. Je to tak, alebo je ten referral niečo iné?

Ne ne, to funguje jen na nakupující. Tedy když kupující použije tvůj referral a něco nakoupí (nemusí ani v tvém obchodě), tak dostaneš 15 procent z jeho nákupu. Na přitažení dalších prodávajících Zazzle žádný takový partnerský program nemá.
+Bananaboy Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 13. říjen 2020 08:04

Týjo, musím se pochlubit, když dáte na Zazzle vyhledat kalendáře, tak hned na první stránce jsou 4 moje kousky!

https://www.zazzle.com/s/calendars

Na to, že jich je tam přes 100 000 je to myslím dobrá pozice, teď ještě aby to lidi kupovali :))
+Bananaboy, +TomasK Hodnocení: +2
admin
Site Admin

Příspěvekod Bananaboy » 13. říjen 2020 09:54

Gratulujem! ;)

Ono celkovo máš s Dubánkami dosť veľké šťastie. Takých pandrlákov dnes lepí kdekto, ale nikto s nimi neprerazil tak, ako sa to podarilo tebe.

Tak zatiaľ som sa zaregistroval na Teespring a trochu sa tam rozkukávam a snažím vytvárať prvé produkty.

Ešte mám jednu otázku k tomu Zazzle. Len pre istotu sa chcem spýtať, že ako tvorca sa mám zrejme zaregistrovať cez odkaz dolu na stránke v sekcii "Our Community"--->Designer (Start Selling)? Už som sa včera takmer zaregistroval cez ten horný odkaz "Sign In". Našťastie som si všimol, že ten je asi iba pre registráciu zákazníkov. Inak tú stránku majú dosť neprehľadnú. Človek pomaly ani nevie, kde sa má zaregistrovať ako tvorca. :?
Bananaboy

Příspěvekod admin » 13. říjen 2020 11:52

Bananaboy píše:Gratulujem! ;)
Ono celkovo máš s Dubánkami dosť veľké šťastie. Takých pandrlákov dnes lepí kdekto, ale nikto s nimi neprerazil tak, ako sa to podarilo tebe.

Možná to lepí kde kdo, ale lepení prostě nestačí. Ono to možná na první pohled vypadá jako štěstí, ale ve skutečnosti jsou za tím tisíce hodin. Sice je to můj vedlejší kreativní úlet a neberu to pořád jako byznys, ale to nic nemění na tom, že na tom posledních pár let pracuji v podstatě na poloviční úvazek...

Bananaboy píše:Ešte mám jednu otázku k tomu Zazzle. Len pre istotu sa chcem spýtať, že ako tvorca sa mám zrejme zaregistrovať cez odkaz dolu na stránke v sekcii "Our Community"--->Designer (Start Selling)? Už som sa včera takmer zaregistroval cez ten horný odkaz "Sign In". Našťastie som si všimol, že ten je asi iba pre registráciu zákazníkov. Inak tú stránku majú dosť neprehľadnú. Človek pomaly ani nevie, kde sa má zaregistrovať ako tvorca. :?

Asi jo, raději použij ten Start selling odkaz, i když myslím, že i přes ten horní se tam pak můžeš nějak doklikat...
admin
Site Admin

Příspěvekod shalom3 » 13. říjen 2020 13:35

Tak to jsem ráda, že nejsem sama, komu ty stránky připadají nepřehledné. Už jsem si říkala, jestli nejsem nějak extrémně natvrdlá ;) . Na druhé straně mě to kapku láká, ale nemohu nikde najít informace o tom, co všechno tam mohu nahrávat (grafiku - kresby, fotografie? V jakém formátu?) a co s tím dál (existují nějaké nastavené výrobky, na které ji umístím? Nebo si musím sama nějaký produkt - třeba přívěšek - vytvořit?). Mohla bych zde využít grafiku, kterou jsem již předtím udělala pro fotobanky? Jak moc času zabere, než tam zapracuji nějaký výtvor? Jsou tam prodeje? Mohu tam nahrát všechny věci zdarma nebo musím platit jako na Fineart?
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Bananaboy » 13. říjen 2020 15:36

Shalom3, tieto stránky sú práve dobré v tom, že na nich môžeš ešte niečo vyťažiť z už vytvorenej grafiky pre fotobanky. Samozrejme je dobré, aby sa jednalo o motív vhodný na výrobky, tričko, hrnček, pohľadnicu, kalendár a podobne. Nejaké infografiky by si asi ťažko niekto kúpil na tričku (aj keď kto vie? Vkus niektorých zákazníkov človek v živote nepochopí) :lol:
Formát môže byť JPG a ak chceš nejaký motív s priehľadným pozadím, tak formát PNG. Rozmer čo najväčší aký máš, aby bol výtlačok na produkte kvalitný. Neviem ako na Zazzle, ale na Teespring sa môžu nahrávať až 50 MB obrázky.
Produkty dodajú oni, vytlačia na ne tvoju grafiku a aj to odošlú zákazníkovi. Ty s tým nemáš žiadnu starosť. Ty dodáš len grafiku a hotovo.
Predaje... no ja len začínam, takže neviem, ale admin písal, že 70% predajov mu zabezpečuje Zazzle. Samozrejme je dobré, keď k lepším predajom pomôžeš aj nejakým svojpomocným marketingom na sociálnych sieťach, youtube a tak podobne.
Teespring je určite zadarmo a myslím, že aj Zazzle, takže sa nemusí platiť ako na FineArtAmerica.
Bananaboy

Příspěvekod Fauren » 14. říjen 2020 17:11

já pro změnu zkusil ten fineartamerica. Zatím se mi líbí, že tam jsou fóra a různé skupiny, které vám pomáhají se zviditelnit. Vy jim dáte like na fotku oni vám vrátí a podobně. Dále tam různě vkládáte fotky do těch skupin a ty se následně ukazují na podstatě zdi té dané skupiny.

Výhody:
1) Dá se celkem zajistit zviditelnění i bez nějakého fóra fanoušků, odběratelů atd.
2) Starají se o všechno. Vy si nastavíte pouze provizi u jednotlivých produktů
3) Docela vstřícná komunita.
4) Po týdnu mám první prodej v podobě prodané Roušky :D
5) Velmi podrobná statistika a dá se přehledně zjistit co momentálně frčí
6) Danění by mělo být stejné jak pro fotobanky a navíc nemají žádný tax form pro nás Evropany

Nevýhody:
1) Dá se uploadovat pouze po 5 kusech. Takže buď využijete návod od Pandy nebo jako já nechapavé děcko nahráváte 1500 kusové portfolio po 5 kusech :) :)

2) Dále vidím nevýhodu pro nás Evropany, pokud si bude chtít někdo objednat vaše produkty, musí počítat s tučným příplatkem za shipping. V Evropě mají pobočky, ale dělají tu pouze 30% produktů.

3) Váš čas. Je třeba denně tomu aspoň 30min věnovat, pokud nemáte základnu fanoušků (tak jako sociálním sítím). Na druhou stranu vám můžu říct, že za týden mé práce mám 108 sledovatelů a prý 6000 shlédnutí a 1 prodeje.

Nevím, zda to dát do nevýhod nebo výhod, ale všiml jsem si, že viditelný obrázek nebo ten který se prodává mnohdy není vůbec kvalitní, ale má největší počet komentářů, like a favourite. Takže i nekvalitní práce mají šanci, jen je třeba je zviditelnit

Rád bych měl ještě otázku na vás Bannaboy a asi hlavně na Admina. Jak je to u zazzle nebo toho teespringu? To jsou výrobny v Evropě nebo někde mimo kontinent? Jde mi o ten shipping. Mám právě zájemce, kteří by kupodivu koupili mé výrobky, ale ty ceny za shipping jsou docela vysoké a tak uvažuji ještě o něčem. A nechce se mi hledat tiskárny a řešit to vše vlastní cestou. Díky za odpovědi
+Bananaboy Hodnocení: +1
Fauren

Reputace: +64

PředchozíDalší

Zpět na Nefotobanky - přímý prodej