Bananaboy píše:Otázka na admina, prípadne na niekoho, kto predáva na Zazzle.
Koľko vlastne % z predaja produktu ponúkajú?
V článku na ich stránke som našiel, že za referrala je to 15%, tomu rozumiem. Ale koľko % dostanem z predaja vlastných produktov?
Tu je odkaz na celý článok:
https://help.zazzle.com/hc/en-us/articl ... ercentagesPíše sa tam niečo o 75%, ale to sa mi nezdá, že by autorom dávali až tak moc. Vyzná sa niekto lepšie v tom článku? Na niektorých iných serveroch dávajú autorom tak okolo 10 - 20% z predaja produktov a to sa mi zdá reálnejšie.
Zatiaľ to vyzerá, že si založím shop na Teespring. Tam si autor určuje výšku odmeny sám. Napríklad, základné tričko je u nich za 10 dolárov a keď mu ja dám cenu 25 dolárov (čo je celkom bežná a primeraná cena za tričko), tak 15 dolárov je mojich. Takže moja odmena je 60% a to je zatiaľ asi najviac, čo som na podobných stránkach našiel.
Ale som zvedavý na ten Zazzle. Keby dávaly tých 75%, tak by to bolo fajn.
Teda ten článek jsem vůbec nepochopil, ale vezmu to trochu oklikou:
- referal je jasný - tam dostáváš 15 procent, nebo co tam píšou
- jako autor produktu si u každého produktu, co tam dáváš nastavuješ vlastní odměnu v procentech od 5 do 100 procent. Takže tričko stojí v ázkladu 17 dolarů, provizi nastavíš na 15procent a výsledný produkt stojí 20.10$ a tv8 provize je $2.87. Kdy6 nastavuješ provizi nad 20%, tak si tam zazzle nějaké drobáky přihodí jako poplatek. Ale bacha, docela často (skoro furt) mají na ZAZZLE různé akce na druhy zboží (trička, pohledy, ...) a to klidně 50% takže jsi hned na polovině.
- výhoda zazzle je, že tvé zboží je v tom jejich velkém marketu, takže pokud se "chytí", tak se pak prodává samo - prostě jako ve fotobankách, je důležité být na nějaké slušné pozici ve vyhledávání díky klíčovým slovům, názvu atd..
- další možnost, co nabízí je, že nejsi v tom jejich velkém marketu a jejich vyhledávání, to jest přivádíš si vlastní zákazníky a pak máš + 35%, nejsou tam slevy atd - Zazzle Promoter Program 2.0 - pořád váhám, zda do toho jít, protože 70% mých prodejů není přes můj referal.
P.S.: Už jsem pochopil těch 75% - to je když tam nahraješ jen obrázek a někdo ho použije na produkt, tak z té odměny (cca 15 procent) ty dostaneš těch 75 %.
P.S.2: Výhoda Zazzle je také v pokrytí - mrkni v kolika je jazycích a státech, to také hraje roli.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz