Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Diskuse o serverech, kde lze prodávat fotografie/ilustrace, ale nejsou to fotobanky (například Fler, Zazzle, CafePress) nebo o prodeji přes vlastní web

Re: Stránky na predaj predmetov s vlastnou grafikou

Příspěvekod PandaWild » 30. září 2020 20:51

Bananaboy píše:Zlaté 80-te roky! Dosť pochybujem, že vtedy trhovníci niekomu platili za Sandokana, Vinnetoua, alebo za Zagorku s Kotvaldom a Hložkom na tričkách. :lol:
Zlaté, tehdy prodávaly i Slušovice oficiálně diskety s cizími programy, ve kterých jen přepsali copyright v binárech na sebe. :-)
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod TomasK » 1. říjen 2020 10:28

Asi spatne hledam, ale nejak nemohu najit na FAA specifikace obrazku, ktere maji splnovat pro uspesny upload. Nejsem registrovany, tak mozna proto to nevidim. Dalsi dotaz je ohled FREE a PREMIUM. Jak jsem tak zjistil, tak u FREE muze byt maximalne 25 obrazku. Mate nekdo PREMIUM? Vyplati se to?
TomasK

Reputace: +10

Příspěvekod Ubu Mbekele » 1. říjen 2020 10:35

PandaWild píše:
Bananaboy píše:Zlaté 80-te roky! Dosť pochybujem, že vtedy trhovníci niekomu platili za Sandokana, Vinnetoua, alebo za Zagorku s Kotvaldom a Hložkom na tričkách. :lol:
Zlaté, tehdy prodávaly i Slušovice oficiálně diskety s cizími programy, ve kterých jen přepsali copyright v binárech na sebe. :-)

Hmm, na zlodejne nic zlateho nevidim.... To bychom si take mohli libovat, ze mame naseho zlateho Burese s jeho souborem zlatych kur.... :twisted:
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 1. říjen 2020 14:54

TomasK píše:Asi spatne hledam, ale nejak nemohu najit na FAA specifikace obrazku, ktere maji splnovat pro uspesny upload. Nejsem registrovany, tak mozna proto to nevidim. Dalsi dotaz je ohled FREE a PREMIUM. Jak jsem tak zjistil, tak u FREE muze byt maximalne 25 obrazku. Mate nekdo PREMIUM? Vyplati se to?
Specifikace nějak ani nemají definované, jen že to má být do 25 MB, formát jpg, jpeg nebo png. PNG je vhodný pro průhledné pozadí u kreseb (aby si kupec mohl zvolit svou barvu pozadí).

U FREE může být max. 25 obrázků, ale s takovým počtem je dost vzácnost něco prodat. S Premium tam mám nahraných 2 a půl tisíce obrázků (automatické nahrávání portfolia s MacroGamer se dá udělat za víkend), ale dnes už bych udělal menší lepší výběr. Zisky nejsou závratné, ale je to bez práce (roky jsem na to nesáhl), mně to stále stojí za to. Provizi jsem si nastavil na 35% ze základní ceny (možná zbytečně nízko? Nevím). Příjmy (je potřeba ještě odečíst roční poplatek 30 USD):

2016: 137 USD
2017: 90 USD
2018: 205 USD
2019: 75 USD
2020: zatím 79 USD (prodeje tam mívám spíš ke konci roku, tak to ještě jistě nabude)
+Bananaboy, +shalom3 Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod TomasK » 1. říjen 2020 19:06

PandaWild píše:
TomasK píše:Asi spatne hledam, ale nejak nemohu najit na FAA specifikace obrazku, ktere maji splnovat pro uspesny upload. Nejsem registrovany, tak mozna proto to nevidim. Dalsi dotaz je ohled FREE a PREMIUM. Jak jsem tak zjistil, tak u FREE muze byt maximalne 25 obrazku. Mate nekdo PREMIUM? Vyplati se to?
Specifikace nějak ani nemají definované, jen že to má být do 25 MB, formát jpg, jpeg nebo png. PNG je vhodný pro průhledné pozadí u kreseb (aby si kupec mohl zvolit svou barvu pozadí).

Super, diky moc. A treba pomer stran je jaky nejlepsi, aby byl univerzalni na pouziti?
TomasK

Příspěvekod PandaWild » 1. říjen 2020 19:21

Spíš je naopak lepší pestrost poměrů stran, protože si to zákazníci umisťují na různé předměty a tam jsou různé požadavky na poměry stran. I obrazy na stěnu může chtít např. tématickou řadu 2 obrazy na šířku a 1 na výšku. Bylo by škoda zákazníky omezovat na standardní rozměr, mohlo by se o ně přijít. Grafik v klasické fotobance si může obraz upravit, ale tady nemá zákazník tolik možností (většinou jen zoomování obrázku na předmětu a barva pozadí), tak je lepší aby si mohl vybrat mezi různými poměry stran.
PandaWild

Příspěvekod TomasK » 2. říjen 2020 10:23

PandaWild píše:Spíš je naopak lepší pestrost poměrů stran, protože si to zákazníci umisťují na různé předměty a tam jsou různé požadavky na poměry stran. I obrazy na stěnu může chtít např. tématickou řadu 2 obrazy na šířku a 1 na výšku. Bylo by škoda zákazníky omezovat na standardní rozměr, mohlo by se o ně přijít. Grafik v klasické fotobance si může obraz upravit, ale tady nemá zákazník tolik možností (většinou jen zoomování obrázku na předmětu a barva pozadí), tak je lepší aby si mohl vybrat mezi různými poměry stran.

Jasne, tak ted uz to chapu. Tohle je dobre vedet, diky moc za vysvetleni.
TomasK

Příspěvekod Fauren » 3. říjen 2020 19:02

Je to zajimavá stránka. Je tam možné vstoupit do skupin, kde si lidé navzájem pomáhají like, nebo jen načtením obrázku, aby jste byli v popředí.. tak až do nahraji cele portfolio tedka jsem na nejaké 1/4 tak jsem zvědavý, zda z toho něco kápne..

Jen se ještě zeptám zkoušel si někdy někdo od nich objednat výrobek. Jestli to je kvalitní? :)
Fauren

Reputace: +64

Příspěvekod Bananaboy » 11. říjen 2020 12:50

Otázka na admina, prípadne na niekoho, kto predáva na Zazzle.
Koľko vlastne % z predaja produktu ponúkajú?
V článku na ich stránke som našiel, že za referrala je to 15%, tomu rozumiem. Ale koľko % dostanem z predaja vlastných produktov?

Tu je odkaz na celý článok:
https://help.zazzle.com/hc/en-us/articl ... ercentages

Píše sa tam niečo o 75%, ale to sa mi nezdá, že by autorom dávali až tak moc. Vyzná sa niekto lepšie v tom článku? Na niektorých iných serveroch dávajú autorom tak okolo 10 - 20% z predaja produktov a to sa mi zdá reálnejšie.

Zatiaľ to vyzerá, že si založím shop na Teespring. Tam si autor určuje výšku odmeny sám. Napríklad, základné tričko je u nich za 10 dolárov a keď mu ja dám cenu 25 dolárov (čo je celkom bežná a primeraná cena za tričko), tak 15 dolárov je mojich. Takže moja odmena je 60% a to je zatiaľ asi najviac, čo som na podobných stránkach našiel.

Ale som zvedavý na ten Zazzle. Keby dávaly tých 75%, tak by to bolo fajn.
Bananaboy

Reputace: +1047

Příspěvekod admin » 12. říjen 2020 09:18

Bananaboy píše:Otázka na admina, prípadne na niekoho, kto predáva na Zazzle.
Koľko vlastne % z predaja produktu ponúkajú?
V článku na ich stránke som našiel, že za referrala je to 15%, tomu rozumiem. Ale koľko % dostanem z predaja vlastných produktov?

Tu je odkaz na celý článok:
https://help.zazzle.com/hc/en-us/articl ... ercentages

Píše sa tam niečo o 75%, ale to sa mi nezdá, že by autorom dávali až tak moc. Vyzná sa niekto lepšie v tom článku? Na niektorých iných serveroch dávajú autorom tak okolo 10 - 20% z predaja produktov a to sa mi zdá reálnejšie.

Zatiaľ to vyzerá, že si založím shop na Teespring. Tam si autor určuje výšku odmeny sám. Napríklad, základné tričko je u nich za 10 dolárov a keď mu ja dám cenu 25 dolárov (čo je celkom bežná a primeraná cena za tričko), tak 15 dolárov je mojich. Takže moja odmena je 60% a to je zatiaľ asi najviac, čo som na podobných stránkach našiel.

Ale som zvedavý na ten Zazzle. Keby dávaly tých 75%, tak by to bolo fajn.

Teda ten článek jsem vůbec nepochopil, ale vezmu to trochu oklikou:
- referal je jasný - tam dostáváš 15 procent, nebo co tam píšou
- jako autor produktu si u každého produktu, co tam dáváš nastavuješ vlastní odměnu v procentech od 5 do 100 procent. Takže tričko stojí v ázkladu 17 dolarů, provizi nastavíš na 15procent a výsledný produkt stojí 20.10$ a tv8 provize je $2.87. Kdy6 nastavuješ provizi nad 20%, tak si tam zazzle nějaké drobáky přihodí jako poplatek. Ale bacha, docela často (skoro furt) mají na ZAZZLE různé akce na druhy zboží (trička, pohledy, ...) a to klidně 50% takže jsi hned na polovině.
- výhoda zazzle je, že tvé zboží je v tom jejich velkém marketu, takže pokud se "chytí", tak se pak prodává samo - prostě jako ve fotobankách, je důležité být na nějaké slušné pozici ve vyhledávání díky klíčovým slovům, názvu atd..
- další možnost, co nabízí je, že nejsi v tom jejich velkém marketu a jejich vyhledávání, to jest přivádíš si vlastní zákazníky a pak máš + 35%, nejsou tam slevy atd - Zazzle Promoter Program 2.0 - pořád váhám, zda do toho jít, protože 70% mých prodejů není přes můj referal.

P.S.: Už jsem pochopil těch 75% - to je když tam nahraješ jen obrázek a někdo ho použije na produkt, tak z té odměny (cca 15 procent) ty dostaneš těch 75 %.

P.S.2: Výhoda Zazzle je také v pokrytí - mrkni v kolika je jazycích a státech, to také hraje roli.
+Bananaboy, +TomasK Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +582

PředchozíDalší

Zpět na Nefotobanky - přímý prodej