Adobe After Effects

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Bananaboy » 17. srpen 2016 21:13

Veľmi rád by som tunajších After Effekťákov zase poprosil o pomoc. Mám jeden problém. Možno je to len nejaká hlúposť, ale neviem sa na ňu v krátkosti spýtať Googla. Keď som zadal do Googlu popis môjho problému, tak mi nachádzal odpovede úplne mimo tému. Možno keď tu ten problém podrobnejšie opíšem, tak pochopíte, čo myslím. Takže.

Mám vo svojom projekte dajme tomu hlavnú kompozíciu s názvom "Pattern". Tá hlavná kompozícia "Pattern" má na časovej osi prekompozíciu s názvom "Pre-composition" v ktorej sú zabalené animované vrstvy s určitou animáciou. V piatej sekunde ale chcem aby sa animácia z prekompozície "Pre-composition" animovala inak ako do piatej sekundy, tak prekompozíciu zduplikujem a nazvem ju "Pre-composition 2". Prvú prekompozíciu "Pre-composition" ukončím na piatej sekunde a druhú prekompozíciu "Pre-composition 2" nastavím svojím začiatkom na piatu sekundu, ako je naznačené na priloženom screenshote. No a môj problém spočíva v tom, že keď spravím nejaké zmeny animácie v prekompozícii "Pre-composition 2", tak sa zmena prejaví aj v prvej prekompozícii "Pre-composition". Už celé hodiny sa tu trápim nad tým ako docieliť to, aby som mohol zmeniť už vytvorenú animáciu bez toho aby sa zmenia aj pôvodná animácia z ktorej som ju zduplikoval.

kompozicia.png
kompozicia.png (36.14 KiB) Zobrazeno 1154 krát
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 2903
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +707

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod PandaWild » 17. srpen 2016 21:30

If you select your Comp1 in the timeline and duplicate it, then you haven't a second comp. You have the same comp working as two layers.

But if you select the Comp1 in the bin project and duplicate it, you have a Comp2 and then you drop it to timeline. In this way you have 2 'real' comps independently. You can change all the content of the Comp2 without any change in the Comp1.


https://forums.creativecow.net/thread/2/1086345#1086356
+Bananaboy Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 5691
Registrován: 22. listopad 2013 12:03
Bydliště: Most,Praha

Reputace: +1224

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Pitju » 17. srpen 2016 21:35

Ahoj. Nenapísal si ako inak sa má prehrávať animácia od piatej sekundy. Ak to však správne chápem, tak si vytvor dve nezávislé kompozície s rovnakými vrstvami, ale s "inými"animáciami a použi predsa tie ako jednu do piatej a druhú od piatej sekundy. Aha pozde :roll: ;)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Pitju
 
Příspěvky: 490
Registrován: 24. říjen 2013 22:27

Reputace: +21

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Bananaboy » 17. srpen 2016 21:42

Díky moc krát Pando! Funguje to! Sakra, som to ja ale hňup. To nie je ani možné! :lol: Vyskúšal som snáď všetko a zrovna toto nie. Ten After Effects to je ale program teda... Raz ma privedie k docentovi Chocholouškovi. :lol:

Pitju. Do piatej sekundy príde na scénu 37 objektov a od piatej sekundy chcem aby odišli v tom istom poradí ako prišli. Čiže animácia je to tá istá a bolo by ju zbytočné robiť odznovu. Obzvlášť preto, že je tam až 37 vrstiev. Líši sa len tým, že v prvej animácii objekty prichádzajú a v druhej odchádzajú preč. Keď som ich dal v tej druhej animácii odchádzať, tak začali odchádzať aj v prvej, ale vyriešilo sa to tým, čo napísal Panda.
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 2903
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +707

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod sedmicka7a » 22. srpen 2016 21:52

Konečně jsem se trochu zorientovala a podařilo se mi vytvořit první video. Jakou možnost mám zvolit při renderování?

U prvního "videa" (totálně nepoužitelný, jen jsem zkoušela jak to funguje) jsem dala AVI NTSC ... a vylezlo to strašě kostrbatý a nebylo to moc velký, teď renderuju druhý video, vytvořený z fraktálu a zvolila jsem Losless with Alpha (ikdyž tam žádnou průhlednost nemám) A ještě to není hotové a už to má přes 2GB a to je délka 16s :roll: .
Hodnocení: 0
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
Uživatelský avatar
sedmicka7a
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23. září 2014 16:37

Reputace: +69

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Ravennka » 22. srpen 2016 22:03

AE sice nemám, ale jestli z toho bude avičko, tak je to vcelku normální. 10 vteřinové mi vyhodil Flash kolem 6GB :mrgreen: Proto je lepší rovnou do .mov, jestli je tam ta možnost... to pak bývá velikost maximálně ve stovkách MB.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Ravennka
 
Příspěvky: 4515
Registrován: 14. červenec 2013 11:56

Reputace: +749

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Návštěvník » 22. srpen 2016 22:58

V AE Lossless do avi a pak to převedeš programem Xmedia Recode do mov (kodek Motion JPEG)
Hodnocení: 0
Návštěvník
 
IP: 46.135.228.xx

Reputace: 0

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Bananaboy » 23. srpen 2016 06:55

sedmicka7a píše:Konečně jsem se trochu zorientovala a podařilo se mi vytvořit první video. Jakou možnost mám zvolit při renderování?

Tie predpripravené renderovacie templaty v After Effects nepoužívaj. Je to k ničomu. Sú to samé avi-čka. Klikni na "Custom", zobrazí sa ti tabuľka a v nej si to nastav podľa seba ako chceš. Ja to napríklad nastavujem momentálne takto:

- Format: QuickTime (musíš mať nainštalovaný QuickTime aby si mohla ukladať do .mov)

- Video Output:
Channels: RGB (u normálneho videa), RGB+Alpha (u videa s Alphou)

- Format Options ---> Video Codecs (tam si vyber kodek ktorý chceš)
u fullHD napríklad H.264 (u 4k ti nebude fungovať pretože podporuje len rozlíšenie do 2000x2000px)
u 4k bez alphy môžeš vybrať napríklad Photo-JPEG, alebo Motion-JPEG A, Motion-JPEG B
u 4k s alphou je asi najvhodnejší kodek PNG, prípadne Animation.

- Basic Video Settings: Tam si vyber kvalitu. Najlepšie asi 100%. Ja som pri pokusných renderoch dával 80%, ale ešte som netestoval aký veľký dátový rozdiel je medzi 100% a 80%. Ak to bude len pár MB, tak sa na to vykašlem a budem renderovať na 100%.


Či je takéto nastavenie správne sa dozviem až keď mi tie videá na fotobankách príjmu alebo vyhodia. :lol:
Hodnocení: 0
Adobe Illustrator CS5 | NIKON CoolPix P510
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 2903
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +707

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Pitju » 4. prosinec 2017 08:50

Ahojte,
Dkáže Adobe After Effects prípadne Adobe Encoder renderovať požadované videá pre fotobanky (myslím MOV/Motion JPEG) a v prípade uploadu pre Envato náhľad videa (MP4)? A ešte niečo: Dokáže v týchto formátoch renderovať aj Ultra Wide rozlíšenia ako napr. 6770x1080?
Ďakujem za odpoveď
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Pitju
 
Příspěvky: 490
Registrován: 24. říjen 2013 22:27

Reputace: +21

Re: Adobe After Effects

Příspěvekod Fug4s » 4. prosinec 2017 10:35

Dělám v AE MOV/Photo JPEG a berou mi to FB bez problémů. MP4 berou kromě iStocku kde tento formát nejde nahrát. Jako náhled pro Envato by to mělo stačit. Ultra Wide jsem nezkoušel - nevím, mohu udělat test až přijdu domů. Ale u mě bude spíše problém aby to utáhla pamět a comp než v AE.
Btw: Když je tu zmíněné to Envato - prodáváte tam, koukal jsem že jsou tam dost nízké ceny. Jsou tam prodeje?
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Fug4s
 
Příspěvky: 361
Registrován: 19. prosinec 2016 15:01

Reputace: +48

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě