Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod petr35 » 6. říjen 2015 09:17

Návštěvník píše:proč by fotky přijímali, když je neprodávají? ;-)

to je pravda "asi prodávají-neprodávají" Na Pond5 mi zatím neprodali ani jednu fotku a ani mi tam na účet nepřevedli těch pár drobnejch z Pixmaxu, jak mi Elle již dříve psala, že se to převede na můj účet na Pondu5.
Hodnocení: 0
petr35

Reputace: 0

Příspěvekod Miky » 6. říjen 2015 10:37

Návštěvník píše:proč by fotky přijímali, když je neprodávají? ;-)

Pond5 prodava hlavne videa, ale fotky prodavaji taky a delaji to dobre. Na pravidelne prodeje fotek to chce vetsi a trochu zajimavejsi autentictejsi portfolio(ne jen omalovanky a kyce co frci ve velkym na Shutterstocku). Mel jsem na pond5 prodeje fotek za jednotky, desitky i za stovky dolaru/1fotka. Prodeju fotek nemam moc, ale kazdy mesic se nejake objevi.

Podle meho nazoru je pond5 fotobanka, kterou by jsme meli maximalne podporit. Je to jedna z mala fotobank ktera je opravdu ferova vudci kontributorum a zaroven ma svou zakladnu zakazniku. Plati ferovou provizi, umoznuji nastaveni vlastnich cen, komunikuji s nami... Narozdil od jinych, jejich marketing bezi na jejich naklady! A neze to odnesou kontributori(zmena provize, silene slevy atd..) pokazdy kdyz fotobanka chce sebrat konkurenci par zakazniku.

Jestli nepremyslite jen nad tim kolikrat vam $0.3 naskace pristi tyden, ale chcete aby se tenhle business pro nas kontributory fungoval i pristi roky tak podporujte mediabanky jako je pond5!
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Návštěvník » 6. říjen 2015 14:39

Miky, jak si tu podporu představuješ?
Jestli chtějí fotografy a kresliče předělat na videomejkry, můžou to říct otevřeně

IMHO, jestli nechtějí / neumějí prodávat moje fotografie a z každé dostat 50%, prodá je někdo jiný a dostane 70% +
Návštěvník

IP: 89.24.137.1xx

Příspěvekod Ziadnebecko » 8. říjen 2015 09:45

Ahojte kolegovia.

Vie mi prosim Vas niekto poradiť, ako sa v 123rf dajú zárobky (výdělky) previesť na kredity ?
Alebo ako sa tie zárobky odtiaľ dajú vybrať ?
Majú to tí kórejci total neprehľadné.
Ďakujem vopred.
Becko :)
Ziadnebecko

Příspěvekod Anika » 8. říjen 2015 11:22

Ziadnebecko píše:Ahojte kolegovia.

Vie mi prosim Vas niekto poradiť, ako sa v 123rf dajú zárobky (výdělky) previesť na kredity ?
Alebo ako sa tie zárobky odtiaľ dajú vybrať ?
Majú to tí kórejci total neprehľadné.
Ďakujem vopred.
Becko :)

Koukám na to a taky to nemůžu najít. Už jsem měnila výdělky na kredity několikrát, ale nevidím to nikde. Nedávno jsem tam měla ještě pár kreditů, a upozorňovali mě, abych nakoupila, nebo brzy propadnou, tak mě napadá, jestli tu možnost nakonec nezrušili. :?
Jinak co se týče výplaty, ta chodí automaticky bez žádání.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod basti » 8. říjen 2015 12:33

Miky: Jo, to zcela souhlasím. Protože cesta ala SS, FT a IS je cesta do pekla. Závod o rock bottom price a co největší odírání autorů opravdu není udržitelný byznys, protože dnes už není kam klesat a koho víc odírat.

Pond5: Dost rychle bych si zkrotil kontrolu kvality, protože vyhazovat dobré fotky z různých pseudodůvodů není úplně ok a odradí to autory. Stává se mi poslední dobou pořád. Dále není pořešeno automatické spouštění Adobe Flash + video na homepage = enormně dlouhé načítání a na mobilu datová vražda. Taky by neškodilo si aspoň fixně nastylovat design, takže při dlouhém načítání mi nebudou bloky obsahu skákat přes sebe - takže kliknu a najednou to někam odskočí a ... :)
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod Návštěvník » 8. říjen 2015 13:19

Miki, Basti: Naprostý souhlas s cenovou politikou v mikrofotobankách obecně.
Jen mám obavy, že se najde dost autorů, kteří na Pond5 nebudou dodržovat doporučené ceny (už tak dost nízké) a budou svůj obsah prodávat za nejnižší možnou cenu, což už bohužel někteří dělají. Tím se vrátíme zase tam kde jsme už byli, nebo ještě níž. Na SS a Ft inkasuji za video cca mezi 22 až 200 dolary a prodává se celkem dost. Na Pondu se mi povede jen vyjímečně dostat víc než 22 USD a prodej čehokoliv je tam malým svátkem. Takže jejich férovost mi není nic platná. Raději vyplacených cca 38% na velkých fotobankách než slíbených 50% z nižší ceny u Pondu.
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 27. říjen 2015 18:27

Tak jsem měl na Pondu tři nebo čtyři týdny videa na schválení a teď mi všechny zamítli, že podobných "sr..ek" ta už mají dost a chtějí pouze obsah "originální a pulzující životem".
Uznávám, že to nebyly žádné pecky, ale na ostatních fotobankách je vzali a i na Pondu už nějaké mám přibližně na této úrovni a dokonce se jich i pár prodalo.
Měl bych dotaz, padl jsem jenom na vola, co si čistil stůl nebo je to změna strategie a chtějí nyní pouze vyšší level? O těchto konkrétních 10 videí mi vůbec nejde, ale chtěl bych vědět, jestli se mám snažit dál nebo se spíš věnovat fotkám a vektorům na Šutru a Fotolii - ty mi docela jdou, i když mám zatím zoufale malé portfolio.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 29. říjen 2015 10:35

Tak se ptám na co chci a Pond5 neodpovídá.
Dnes se mi tam prodalo ale další video (během dvou měsíců třetí při 17 kouscích v protfoliu), takže mě to motivovalo k další aktivitě.
Před tím jsem měl videa schválena během několika dní a pouze jedno odmítnuto.
Teď najednou ve frontě tři týdny a potom všechna šmahem zamítnuta - stejná kvalita (či nekvalita) jako před tím.
a) Měl jsem smůlu a mám to zkusit znova.
b) Něco se změnilo a je to teď jinak.
Je správně a) nebo b)?
Mohu poprosit ostatní, kteří na Pond posílají pravidelně videa: zaznamenali jste tam nějakou změnu v poslední době?
Díky moc za odpověď
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod tlamic » 29. říjen 2015 11:00

Nevím jak videa, ale fotky mě tam visí už také pěkně dlouho a začali mě vícero poměrně vyhazovat, což dříve nebylo. Honza
tlamic

Reputace: +13

PředchozíDalší

Zpět na Pond5