Fokus u šutru obvykle znamená malá hloubka ostrosti (pročež mám u nich celkem asi 7 fotek, z toho dva editoriály - na nový skla se zatím neuvolnily fondy). Předpokládám, že ostříš manuálně. Nemáš někde během procesu nějakou věc typu zamaskování zrnitosti? Ať už ve foťáku, nebo v softwaru? Tím se to rozostří.... Jsou čím dál náročnější, protože ty nový "mobily" nebo co to je mají super čipy, který ani nevyužijou, klasickej foťák je v nevýhodě.
Nacpi to jinam. Istock je vstřícnej k fotkám, 123 celkem taky, u DT už se mi taky pár fotek prodalo, dokonce i na Pondu, kterej prej umí prodat jen video.... Tak prostě vydělá někdo jinej, to je toho. A nebo zkus odhadnout, jestli to není zástupnej problém. Možná to chce změnu stylu. Trh se vyvíjí a technika taky a ty starý fotky tam zůstávají a je jich čím dál víc a jsou stejnější a stejnější. Třeba se změnila móda, to se stává...
Že sis nesedl s editorem je celkem možný, zlopověstnej je iracionální boj Nikonistů s Canonisty, třeba jsi narazil na Nikonistu (to by vysvětlovalo, proč mi po cca dvou letech ničeho vzali aspoň ten editorial

) - zkus nahrávat po menších dávkách, třeba každej den ráno a večer, ten tvůj odborník přece musí taky někdy spát, určitě to nedělá sám, mají směny.
Jsem medvěd.