Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 8. září 2015 21:27

No já že si takhle pěkně moc často auta nevyblejsknu... aby to nebylo nějak šejdrem a jenom pěkně z boku :D i když jsem dostala už samé dobré hinty, ale ne vždycky je na tom parkovišti čas to dodržovat - občas na mne lidi koukají jako na zloděje, který si vytipovává co lohne :?
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod thor83 » 8. září 2015 21:46

občas si blejskám místo skicáku architekturu a nebo nějaký detaily kolem sebe a lidi kolem čuměj co si to fotim za blbosti tak to je podobné prdět na lidi . Tak jako sem fotil starou komunistickou budovu a na tom ty obklady přišerný ale jako textura dobrý .-))
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Rastislav13 » 10. září 2015 14:08

Ahojte grafici poraďte
Na SS som išiel hlavne kvôli fotkám, ale čoraz viac sa venujem ilustráciam, tam mám takmer 100 percentnú úspešnosť. Zatiaľ ich robím len v Gimpe a začínam rozmýšlať nad vektormi. Zaujímajú ma vaše skúsenosti, robíte aj aj, alebo sa špecializujete. Vďaka,... želám pevnú ruku a ostrú tužku :-)
Rastislav13

Reputace: 0

Příspěvekod Jirik » 10. září 2015 14:24

Ja zkousim vsechno, a az po delsim case muzu delat zavery co mi jde lepe a co hure. Ale casem se mi tak nejak prodalo skoro vsechno, ale asi to chce delat a specializovat se na to co komu jde lepe a co ho bavi a uzivi a neztrati tim mnoho casu. Zkratka se musi clovek propracovat.

Odesláno z mého LG-D405 pomocí Tapatalk
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Ravennka » 10. září 2015 15:00

Já jsem si myslela, že nikdy nebudu fotit, že mne baví dělat vektory a fotky nechám jiným... no, tak teď mě setsakra baví mít v ruce foťák a zkoušet různé neotřelé záběry a úhly pohledu :mrgreen: Na jednu stranu je to fajn, protože člověk docela natrénuje oko a pak si všimne i spousty inspirací pro vektory. Stejně tak si myslím, že se prostě jedna činnost časem "přejí"...

Nebála bych se a když je chuť, tak bych se vrhla i do neznáma - já se teď hodlám vrhnout na videa ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Rastislav13 » 10. září 2015 15:21

Ja som v podstate reportážny kameraman už 25 rokov a je zaujimavé, že videa do fotobank ma vôbec nelákajú, asi preto, že to je práca a fotobanky zatial zábava. Poradte prosím nejaký základný program na vektory. Našiel som kalisto, vraj vhodný pre začiatočníkov, dá sa exportovať formát eps vhodný pre fotobanky myslím eps 8 alebo je to 10...vďaka
Rastislav13

Příspěvekod Bananaboy » 10. září 2015 16:16

Tak ja robím takmer výlučne vektory. Bola snaha robiť aj textúry na TexiGene a FilterForge a nejaké fraktály. Taktiež som si kúpil nový fotoaparát na fotky a videá. Dopadlo to tak, že textúr a fraktálov som spravil len zopár desiatok. Videí som síce natočil okolo 180, ale na fotobanky som ich nahral zatiaľ iba 6. :lol: No a fotku som nenahral ešte žiadnu. A to už mám ten nový foťák vyše 2 a pol roka. Niekedy mám chuť robiť niečo iné, ale keď vidím, že sa to nepredáva tak dobre ako vektory, tak sa vždy vrátim k vektorom.

S Callistom som trochu robil pred mnohými rokmi. Niekedy okolo roku 2002. To možno fotobanky ešte ani neexistovali. Nie je to zlý software, ale takmer nik tu s ním nerobí, takže ak si nebudeš vedieť s niečím rady, tak ti zrejme nebude mať kto pomôcť. Ak zatiaľ do programu na tvorbu vektorov nechceš investovať a hľadáš niečo zadarmo, tak skús radšej Inkscape. Predsa len ľudí, ktorí používajú Inkscape je tu viac.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Rastislav13 » 10. září 2015 16:21

Dik skusim ten inskape....
Rastislav13

Příspěvekod Rastislav13 » 10. září 2015 16:42

Mam inscape ten formát eps čo tam je je ten v ktorom nahrávate do fotobank? Práve mi vrátili na SS ilustráciu s odôvodnením Illustration is poorly rasterized. Preklad je jasný, ale čo to môže byť?
Rastislav13

Příspěvekod PandaWild » 10. září 2015 17:27

Poorly rasterized znamená např. špatné renderování obrazu, kdy je zubatý - obvykle když se exportuje EPS do JPG s vypnutým vyhlazením hran.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse