Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Bananaboy » 14. říjen 2015 20:31

Myslím, že gramaticky správnejšie by to mohlo byť:

"The people are holding their hands to each other around the planet Earth"

Tiež síce nie som zrovna anglicky hovoriaci virtuóz, ale s gramatikou som na fotobankách ešte našťastie problémy nemal, takže to nebude zrejme s mojou angličtinou až také zlé. ;)
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod thor83 » 14. říjen 2015 20:51

No tak já to hlavně zkopíroval od nich . už sem našel mraky obrázků kde mají chyby a zase si akorát vymýšlí . já názvy jedu jako kw třeba toto : Vector modern transportation flat city transit bus public transport isolated travel vehicle icon . Na tom přeci nemůže hledat nějakou gramatiku nebo posloupnost slov .-)
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Ravennka » 14. říjen 2015 21:03

Ber to tak, že někomu trhalo oči se dočíst: "Tihle lidové se drží pro ruky okolo Země" =) i když jemu asi nejvíc vadilo to peoples bych řekla... víc lidí než lidi prostě udělat nejdou - ber to tak, že se učíš každý den a jsi zase o něco chytřejší ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 14. říjen 2015 21:29

Překlad by byl něco jako: Národy drží pro ruce kolem země. Asi je to trochu zmátlo.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 14. říjen 2015 21:58

Návštěvník píše:Ahoj, čo myslíte, oplatí sa recyklovať obrázky do setov? Vidíte lepšiu predajnosť setov?
Vyplatí. Prodejnost je sice menší než plných verzí obrázků, ale přece jen, jsou to prodeje skoro zadarmo, s minimální námahou. Je škoda nevyužít další možnost snadného navýšení zisků. A nevěřím že by to ubíralo prodeje plných verzí.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 15. říjen 2015 06:37

PandaWild píše:
Návštěvník píše:Ahoj, čo myslíte, oplatí sa recyklovať obrázky do setov? Vidíte lepšiu predajnosť setov?
Vyplatí. Prodejnost je sice menší než plných verzí obrázků, ale přece jen, jsou to prodeje skoro zadarmo, s minimální námahou. Je škoda nevyužít další možnost snadného navýšení zisků. A nevěřím že by to ubíralo prodeje plných verzí.

A to slepuješ bitmapy nebo vektory? Já jsem pár slepenců rastrů udělala a prodává se to (tu a tam), ale mám takový "profesionální" ostych dělat to ve velkém, protože mám debilní pocit, že je to naprosto nepoužitelné pro cokoli jinýho než prostě vzorník tapet. A za druhý se mi to nechce kousek po kousku zmenšovat, to už je rychlejší vyrenderovat něco novýho. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 15. říjen 2015 08:56

Bitmapy. Vektory by byly moc pracné slepovat. Slepuji obvykle 3x3 obrázků (někdy 2x2). Např. textury - rozměr obrázku 2048x2048, výsledná sada má rozměr 6144x6144. Při plné velikosti to musí být přesně dělitelné beze zbytku aby se neprolnuly hrany. Zákazníkovi se to pak dobře dělí zmenšením canvasu - zjistí že 6144/3=2048, rozměr 2048x2048 zadá do nové velikosti plátna a zvolí jen kam se má zarovnat (1 z 9 možností) a vznikne mu tak přesně 1 vybraný obrázek. Kupodivu je docela dost šetřílků, kteří si koupí celou sadu (zřejmě do zásoby). Více obrázků než 3x3 se už asi nevyplatí, protože v náhledu už toho není moc vidět. I když také se mi už párkrát prodala sada malých textur z počátků, která má tuším 7x7 textur s rozměrem 512x512. Lidem často stačí malý rozměr a snaží se na projektech šetřit kde se dá - pro pozadí webů atd. je i 512x512 dost dobrá velikost.

A prodává se i opačný trend, když z obvyklé sady vytáhnu jednotlivé prvky - např. ze sady karet jednotlivé karty nebo ze složitého obrázku jednotlivé grafické prvky. Prodává se vše, jen s mírně odlišnou prodejnosti. Je to vše jen otázka poměru pracnosti k prodejností. Sestavit sadu nebo vytáhnout prvek má mnohem nižší pracnost než vytvořit nový obrázek, tak i kdyby měl takový obrázek 2x nižší prodejnost, tak se určitě vyplatí. ... Což jsme zas u recyklací - základ dobré prodejnosti grafiky není ani tak samotná tvorba, jako efektivní vytváření variant.

Občas nahlížím do tvorby Kláry Víškové - a to je krásný příklad recyklací. Má nádhernou tvorbu, ale myslím že hlavní váha prodejnosti je díky kombinacím obrázků do všemožných variant (je to dobře vidět při sestřídění podle Nové).
PandaWild

Příspěvekod thor83 » 15. říjen 2015 17:20

Tím že je čtvrtek soudím že sou skvrny na slunci , protože dnes sem měl dva on demand stažení to sem už neměl tak 3 měsíce . A opět ty nejlepší pecky se ani nestáhly . :?
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Ravennka » 15. říjen 2015 17:28

Dotaz - chápu dobře, že když má nějaký obrázek Public domain licenci, tak si z něj můžu kusvykousnout, použít ho u sebe a pěkně prodat na fb?
Čistě teoreticky bych se asi dal použít i celý, ale jenom přeprodej beze změny by byl špatný pro karmu, ale teoreticky možný... ?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 15. říjen 2015 17:38

Tak to ne, nesmíš přeprodávat cizí copyright, autorská práva s public domain nezanikají. :shock:
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse