pročítám tu pročítám, sbírám info a protloukám se kupředu, mám pár novicových otázek, budu vděčný za pomoc
KEYWORDS
1) čím více slov tím lépe ?
2) co popisovat? případně co je důležitější (co dát na začátek) ?
technický popis co tam je: zelená, obloha, sluníčko, moře...
nebo abstraktní pojmy: dovolená, relax, pohoda...
nebo na co to půjde použít: logo, reklama...
3) lze zjistit, jaká slova se nejvíce hledají? jestli ano jak to zjistit?
4) řešíte množné číslo a pády slov ?
ILUSTRACE (dělám 3D,2D ne vektory(zatím))
1) pozadí: vždy bílé(případně jednolité)? - možná jednodušší pro kupujícího grafika, ale zase to nevypadá tak hezky
nebo nahrát 1scénu ve 2 variantách s pozadím a bez ?
2) pokud je tam nějaká cedule, tabule na napsání - mám již dodat návrhy typu FOR SALE, 50% OFF to jich mohu naflákat milion; nebo vždy ponechat volné (v tom případě mohu tabuli/ceduli mít i nakřivo nebo raději vždy dát přímo hleď na grafika ?
3) jaký dávat poměr stran 4:3, 16:9, nebo ??? nebo je to jedno ???
4) jaké dáváte rozlišení - teoreticky mohu vyrenderovat megahypersoubor nebo jen takovou oddychovku 4000 na 3000 tedy 12MPx přeci jen to není vektor
OBECNĚ
1) pokud jde o sezónní věci, proč je lepší nahrávat v době průběhu, vždyť ta fotka/ilustrace je tam pořád k dohledání - nebo je to nějaká výhoda, když je čerstvá (právě loadovaná)?
pokud ano, co když ty fotky smažu a pak je znova (třeba za rok v zimě) nahraji?
2) pokud platí, že sezónní věci dávat v tu dobu, kdy to nahráváte -tedy příklad téma zima, nahrávat to už nyní, nebo v listopadu, nebo později?
3) je dobré dělat kolekce ? pokud ano (a správně jsem to pochopil) jak to shlukujete? téma může být dejme tomu období "zima", ale téma může být objekt, který se mi tam objevuje, třeba různé variace s "veverkou"
4) když smažu nějakou fotku/ilustraci a nahraji ji znovu - přicházím o nějakou výhodu?
5) jak mohu na Fotolia měnit tagy? Zatím jsme nepřišel na jiný způsob než smazat a nahrát znova
6) co loga různých značek apple, microsoft, BMW, Cola, Cocacola mohu používat ve smyslu, že si to sám nekreslím ?
TECHNIKA
1) co používáte za sw nástroje? (stačí jenom názvy, použití již si najdu) na keywords, loading...
2) jaký systém práce máte ?
3) jaký systém máte v organizaci fotek/ilustrací (adresáře a excel jako já
4) případně jestli ještě máte sílu: značku a model kompjůtru, grafického tabletu, OS
nechci hrát na city, ale postupně se rozhýbávám, je mi jasné, že se člověk postupně naučí chybama, ale rád bych jich nasekal co nejméně
moc díky
Váňa