Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 15:14

Jirik píše:Menší dotaz na Pond5: Lze již u nahraných a schválených videí, nebo i u ostatních obrázků dodatečně upravit-rozšířit-upřesnit titulek? A pokud ano, za jak dlouho se změna projeví? (ještě jsem tuto možnost na Pond5 neprováděl), díky za pomoc.

Ano lze. Změna se projeví nejpozději do 48 hodin, ale zpravidla je to mnohem dříve. Změnit lze všechna metadata včetně cen a klíčových slov. Změnu je možné provést dvěma zůsoby:

1) Přes svůj účet na P5 v sekci "uploads". U každého itemu je možnost "edit".
2) Přes CSV file. http://help.pond5.com/hc/en-us/articles ... ta-In-Bulk
Hodnocení: 0
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Reputace: +8

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 16:10

Bananaboy píše:Nie že by ma do toho niečo bolo (na Pond5 mám iba 80 obrázkov a dokým sa aspoň jeden z nich nepredá, tak ostatné snáď ani nahrávať nebudem), ale nemyslíte, že by bolo lepšie spraviť radšej nejakú službu pre zákazníkov na ich prilákanie? Na nás kontribútorov nemusíte brať ohľad. My máme svoje súbory ošetrené cez IPTC a nejakých title a keyword pomocníkov nepotrebujeme.

V případě, že máte soubory ošetřené přes IPTC, dokonale vytvořené titulky, popis a klíčová slova, tím líp pro vás. Služba je určená pro ty, kteří si v tomhle nejsou tam moc jistí, titulky mají jedno, dvě slova, pár klíčových slov apod.

Co se týče přilákání více zákazníků, neleníme a není nám to jedno, že u nás neprodáváte podle svých představ. Právě pracujeme na projektu, který má právě nově nakupující přílákat.

(na Pond5 mám iba 80 obrázkov a dokým sa aspoň jeden z nich nepredá, tak ostatné snáď ani nahrávať nebudem)

V galerii máme přes 15 000 000 fotek (viz. https://www.pond5.com/index.php?page=about_us (nad patičkou)). Šance na prodej s 80ti obrázky je opravdu malá. :(
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 16:15

Lenka píše:I když o tom mám určité pochybnosti, před nějakou dobou podobná fotobanka jménem Pixmac stála o typická česká témata, tak jsem kvůli ní vyrobila Mikuláše, kterýho jsem původně vůbec ani nechtěla dělat. Kupodivu se velice dobře prodává na celkem mnoha fotobankách, jenom jaksi na Pixmacu a na Pondu se neprodal ani jednou. Né že by mi to nebylo líto a né že by mi to nebylo divný.

V tom případě bych zkusil udělat Santu Clause. :)
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 16:46

shalom3 píše:Mám podobnou zkušenost. Mně vyhodili z posledních dvou várek asi před měsícem převážnou většinu kvůli kw. Takže šmytec, škoda času. O nic nepřijdu, prodeje jsou nula. Je to celkem podezřelé, i na těch pro mě nejhorších fotobankách se pár kousků do měsíce prodá.

Kvůli irrelevantním kw fotky nezamítáme rovnou, ale nejdříve je několikrát vracíme na jejich opravu. V případě, že nevíte, kvůli kterým klíčovým slovům jsme vám fotky vraceli, můžete napsat zprávu na support@pond5.com nebo dotaz přímo kurátorovi. Na support můžete psát klidně česky, v případě dotazu na kw u fotek a ilustrací taky.
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 17:35

castyhost píše:Dostal jsem z P5 odpověď, zhruba v kontextu
že poptávají kvalitní superostré fotky bez čehokoliv navíc. Případné úpravy (rozuměj abstrakce, barvy, BW převod atd) si zákazník udělá sám.
Na můj dotaz proč, když všude se to prodává přišla odpověď, že svého zákazníka dobře znají a vědí, co chce.

Máte zhruba pravdu, ale tak extrémně bych to neviděl: Ano, do fotobanky jsou vhodné ostřejší fotky, než ty, které se fotí běžně mimo fotobankový prodej. Černobílé fotky bereme, ale jen pokud černobílost přidává fotografii na hodnotě, významu, váže se nějak k tématu fotografie. Bohužel se nám stává, že autoři nahrají jednu fotku ve 20 variantách: černobíle, sépie, do žluta, do červena... Takové fotky opravdu nebereme, není o ně mezi kupujícími zájem. Většina kupujících bude využívat klasicky barevnou fotku v původním vzhledu, jistě si zvládnou vytvořit černobílou verzi, pokud by o ní stáli.
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 17:36

megapond píše:Měl jsem ve frontě dva měsíce svoji tvorbu. Prý nestíhají. Dnes se na to kouknul/la Curator9 a zjistil/la, že je to podobné, co už tam již mám. Což vůbec není pravda. Asi není čas na zkoumání. Takže všechno vyhodil/la. Doufám, že takhle budou postupovat u všech recyklovačů.

Jen pro upřesnění: Není to tak, že by to bylo podobné jako už máte vy konkrétně v portfoliu, ale obecně, čehož už máme příliš v kolekci. Na zkoumání určitě čas je, dáváme si se schvalováním stejnou práci jako jindy, i proto je čekací doba delší než je obvyklé.
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod Radomír z Pond5 » 10. prosinec 2015 17:40

Myšice píše:No, mi zase vykopli i sérii abstraktních věcí s tím, že toho mají už hodně. Takže tam už nenahrávám ani tyto bezpracné věci, prostě NIC a seru na ně. Mnohem větší fotobanky mi ty samé věci pořád berou a zajímavé že jim nevadí, že abstraktních věcí už taky mají dozajisté hodně, určitě i víc než nějaký Pond. BTW recyklace to nebyly, přesto to vyletělo po šíleně dlouhé čekací době, takže mi taky připadá, že to ani neprohlíželi a prostě jenom vyhodili. Přeju této trapné fotobance rychlý a bolestivý krach. Za chvíli jim tam nikdo nebude nahrávat, a když to bude stagnovat, tak jim tam ani moc kupujících nebude chodit.

My Vám přejeme, že jiné fotobanky Vám tyto soubory berou. Každá fotobanka je jiná, má jiná pravidla a jiné nakupující. Toto jsou naše pravidla. Díky za pochopení.
Radomír z Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 10. prosinec 2015 18:21

Radomír z Pond5 píše: V galerii máme přes 15 000 000 fotek (viz. https://www.pond5.com/index.php?page=about_us (nad patičkou)). Šance na prodej s 80ti obrázky je opravdu malá. :(

Shutterstock má už skoro 70 mega fotek a když tam někdo nahraje 80 obrázků, tak má do týdne dva prodané, i kdyby to byly úplné hrůzy. To ale není výtka, vy zas máte jiné přednosti.
Jenom si nejsem jistý, že přísná selekce obrázků povede k vyšším prodejům. Určitě se v této oblasti nepovažuji za odborníka, ale fotobanky, které nejvíc prodávají, berou v podstatě všechno - pokud tam není nějaká zcela jasná chyba. Takže bych asi řekl, že vědí, co dělají.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Ravennka » 10. prosinec 2015 18:37

Radomír z Pond5 píše:Nene, služba by byla zadarmo. V podstatě jde o to, když vám vrátíme fotky, kde doporučujeme upravit jejich title, tak vám na požádání s jejich úpravou pomůžeme. Podobně by tomu bylo s vrácenými keywordy na úpravu. :)

Tak to předpokládám by využili asi všichni... protože pokud svého zákazníka opravdu znáte, tak vaše kw a title zařídí, aby se to prodalo... a to postupně budou chtít všichni a to už pak rovnou můžeme posílat bez kw a titlu, když to uděláte (dobře) za nás :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 10. prosinec 2015 18:46

Ravennka píše:a to už pak rovnou můžeme posílat bez kw a titlu, když to uděláte (dobře) za nás :mrgreen:

Tak to sa hlásim do prvej línie. :lol: :lol: Keywordovanie je práca ktorú najviac neznášam z celého fotobankovania. Takto to nahrám bez názvu a keywordov na Pond5, tam mi to pekne a zadarmo okeywordujú a optimalizujú tak, aby boli obrázky dobre predajné a potom šup s nimi na iné fotobanky, kde sa skutočne predáva. ;)
Bananaboy

Reputace: +1078

PředchozíDalší

Zpět na Pond5