Paypal

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Paypal

Příspěvekod pepito25 » 2. únor 2016 12:48

Ahojte.

Chcem sa opytat tych, co mate ucet v slovenskej banke, ci nemate od 1. februara problem s prevodom penazi z paypalu na ucet?

Chcel som si poslat peniaze, mal som vybraty ucet, napisal som sumu a ked som to potvrdil, oznamilo mi: „We are unable to send withdrawals to this bank, please add an account from another bank.“ Skusil som si tam teda nahrat ucet znova v tvare IBAN, ale to mi zase napisalo, ze ten ucet uz tam mam.

Mam ho teda zmazat a nahrat znova (v tvare IBAN)? Ak ste si posielali uz vo februari peniaze, ak mate skusenost?
Dakujem.
Hodnocení: 0
pepito25

Reputace: 0

Příspěvekod pepito25 » 2. únor 2016 14:31

..tak ospravedlnujem sa za spam... z nejakeho, pre mna neznameho, dovodu to uz zrazu normalne funguje. Akoby sa nic nestalo.
pepito25

Příspěvekod tadeas » 5. únor 2016 20:54

aaron007 píše:Mě to taky blbne, místo kurzu mi to napíše null., ale na 3.-4. pokus se mi objeví aktulní kurz. Nyní dostaneš za dolar 24.246 Kč, radši počkat.

Měl by prosím někdo tip kdy na paypalu provádět konverzi měny z USD na CZK? pár dnů zpět byl ještě kurz 1USD za 24,16kč, dnes je 23,68. To je docela skok, jsou v téhle oblasti nějaké prognózy jak se na paypalu vyvíjí převodní kurz? :) Radši počkám a budu doufat že se kurz vyhoupne zpět.. :)

jaké s tím máte zkušenosti vy? nemáte to nějak vysledované? :)

díky ;)
tadeas

Příspěvekod Ravennka » 5. únor 2016 21:27

Paypal reaguje (opožděně o pár hodin) na to, jak se mění kurz na trhu... teď má dolar propad, počti si - http://byznys.ihned.cz/c1-65151020-truc ... position-4

Musíš prostě sledovat zpravodajství a občas to risknout, když už je dolar dost vysoko. Pokud teda nepotřebuješ peníze "hned teď", ale můžeš si třeba měsíc počkat... a když můžeš počkat třeba i půl roku, tak se pak dostaneš na rozdíl třeba 1,- Kč/dolar (ale taky může celý rok - teoreticky - snagnovat a nehne se to, ale to je nepravděpodobné).
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod tadeas » 5. únor 2016 21:31

super, přesně tuhle odpověď jsem potřeboval :) tím pádem vyřešeno a moc děkuju! ;)
tadeas

Příspěvekod Josline » 7. únor 2016 07:23

Ahoj, od paypalu mi přišel email: your account Paypal has been disabled please check your information. Emailova adresa: Paypal@int.com. Je tam možnost kliknout na Update your info a když na to kliknu otevře se okno kde mám napsat svoje jméno adresu atd v paypal prostředí ale url není paypal ale http://www.britta-ankenbauer.de/Mpp/. Nevíte co to má být? Pak to chce oběření kreditní karty. Děkuji
-dnyvlt Hodnocení: -1
Josline

Reputace: +11

Příspěvekod Pedro » 7. únor 2016 07:41

Josline píše:Ahoj, od paypalu mi přišel email: your account Paypal has been disabled please check your information. Emailova adresa: Paypal@int.com. Je tam možnost kliknout na Update your info a když na to kliknu otevře se okno kde mám napsat svoje jméno adresu atd v paypal prostředí ale url není paypal ale http://www.britta-ankenbauer.de/Mpp/. Nevíte co to má být? Pak to chce oběření kreditní karty. Děkuji

Paypal nikdy neposílá na email oveřovací údaje. Je to podvodná stránka, vůbec na to neodpovídej a smaž to.
+Bananaboy, +Ravennka, +dnyvlt, +soim Hodnocení: +4
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod dnyvlt » 7. únor 2016 07:46

Co to asi může být? Podvod a to ještě hloupě prezentovaný. Možná by to chtělo se jenom minimálně zamyslet, než se budeš ptát na takovou kravinu...
-majo4688, -styna Hodnocení: -2
dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod anik » 7. únor 2016 09:10

To je bohužel jasný podvod a doufám, že jsi ty své údaje nikam neodeslala? Nevyplňovala jsi tam nikde svoje heslo k paypal účtu? V každém případě bys měla okamžitě napsat na podporu Paypalu a informovat je.

Tyhle podvodné emaily poznáš na první pohled podle toho, že nemají oslovení. Paypal vždy začíná oficiální emaily oslovením s plným jménem a příjmením, např. "Dear Jana Novakova". Když to tam nemáš, je to známka podvodné zprávy, protože ten podvodník neví, jak se jmenuješ, jen naslepo posílá a čeká, kdo se chytne.

Další věc je emailová adresa, ze které ti to přišlo, všimni si, že "paypal" je před zavináčem, ne za ním. To by si taky podvodníci mohli zřídit adresu "Paypal@seznam.cz" a stejně by na to někdo bohužel skočil :( Běžně mi z Paypalu chodí maily z těchto adres:

member@paypal.com - když mi přijde platba z nějaké fotobanky

service@intl.paypal.com - když nakoupím zboží online

service@paypal.com - když si nechám poslat peníze na bankovní účet v ČR

webform@intl.paypal.com - když jsem něco řešila s jejich supportem

Ale ani paypal za zavináčem není zárukou. Hlavní známka je to chybějící oslovení a celkový podezřelý obsah mailu - než začneš na něco klikat, v panice, že ti disablovali účet.
+Bananaboy, +Josline, +Miky, +NaturaLinda, +Pedro, +Ravennka Hodnocení: +6
anik

Reputace: +3

Příspěvekod Josline » 7. únor 2016 09:23

anik píše:To je bohužel jasný podvod a doufám, že jsi ty své údaje nikam neodeslala? Nevyplňovala jsi tam nikde svoje heslo k paypal účtu? V každém případě bys měla okamžitě napsat na podporu Paypalu a informovat je.

Tyhle podvodné emaily poznáš na první pohled podle toho, že nemají oslovení. Paypal vždy začíná oficiální emaily oslovením s plným jménem a příjmením, např. "Dear Jana Novakova". Když to tam nemáš, je to známka podvodné zprávy, protože ten podvodník neví, jak se jmenuješ, jen naslepo posílá a čeká, kdo se chytne.

Další věc je emailová adresa, ze které ti to přišlo, všimni si, že "paypal" je před zavináčem, ne za ním. To by si taky podvodníci mohli zřídit adresu "Paypal@seznam.cz" a stejně by na to někdo bohužel skočil :( Běžně mi z Paypalu chodí maily z těchto adres:

member@paypal.com - když mi přijde platba z nějaké fotobanky

service@intl.paypal.com - když nakoupím zboží online

service@paypal.com - když si nechám poslat peníze na bankovní účet v ČR

webform@intl.paypal.com - když jsem něco řešila s jejich supportem

Ale ani paypal za zavináčem není zárukou. Hlavní známka je to chybějící oslovení a celkový podezřelý obsah mailu - než začneš na něco klikat, v panice, že ti disablovali účet.

Děkuji, ani bych se tak blbě neptala.. Přišlo mi to tento týden už podruhé. Na první jsem nereagovala a napsala jsem na podoporu ,ze které mi odeslali nějaky obecný vygenerovaný email. Takže když mi to přišlo po druhé tak se raději zeptám jestli Paypal něco takového někdy chce. Opět, aby se člověk bál na něco zeptat na fóru.. ://
Děkuji
+anik Hodnocení: +1
Josline

Reputace: +11

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky