Anika píše:dnyvlt píše:Ale to je prostě riziko podnikání a tvorba pro fotobanky podnikání je. Když se rozhodneš, že si pořídíš autodopravu, tak si taky kamion musíš koupit a nemáš zaručené, že budeš mít úspěch...
Ale kamion si můžeš koupit starší ojetý a je tvůj, kdežto tady si v podstatě pronajímáš pořád nejnovější verzi, a nemáš možnost výběru. Doufám, že mi moje cs6 ještě dlouho vydrží.
Mohli bychom rozebírat to, že starší kamion bude představovat nákladnější údržbu, atd. Ale mě šlo spíš o princip. Rozhodneš se dělat pro fotobanky a někdy to nese nějaké náklady (lepší foťák, lepší počítač, rychlejší připojení k netu, novější SW, ...) a záleží na tobě, jestli do toho půjdeš nebo ne. Popřípadě zvolíš variantu jako Lenka - Linux + SW zdarma, kde nebudeš mít takové možnosti ani efektivitu práce.
Prostě věta
"Přijde mi nelogický koupit si nejnovější Illustrator za takový nekřesťanský peníze s tím že nikde nemám zaručené zdali budu mít někdy úspěch." mi přijde principiálně mimo. Kdyby člověk nešel do věcí, kde není 100% zaručený úspěch, tak by se snad ani nenarodil