možnost koupit Adobe Illustrator?

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: možnost koupit Adobe Illustrator?

Příspěvekod Trance » 24. únor 2016 10:46

OK, díky za názory a tipy... jen ještě poslední věc, jak je to teda s těma měnama?

Kdybych si chtěl koupit Illustratora přes Adobe tak 24,19 € / měsíc není to stejný jako 19,99 USD. Dolar vychází mnohem levněji, tak nevidím důvod proč bych to bral za eura ne? Nebo je to nějk daný pro ČR "euros only" :-)
Hodnocení: 0
Trance

IP: 46.167.243.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Trance » 24. únor 2016 10:57

Tak odpověd jsem si našel sám, bohužel musím kupovat za eura.
+soim Hodnocení: +1
Trance

Příspěvekod Trance » 24. únor 2016 11:19

Poslední věc, ve které bych potřeboval poradit je to, zdali můžu bez problémů exportovat ilustrace a nahrávat na fotobanky přes Illustrator CS 2? Je to již poměrně stará verze, tak by mě zajímalo jestli tam jsou nějáké omezené možnosti v tomto směru.
Trance

Příspěvekod dnyvlt » 24. únor 2016 11:24

Anika píše:
dnyvlt píše:Ale to je prostě riziko podnikání a tvorba pro fotobanky podnikání je. Když se rozhodneš, že si pořídíš autodopravu, tak si taky kamion musíš koupit a nemáš zaručené, že budeš mít úspěch...

Ale kamion si můžeš koupit starší ojetý a je tvůj, kdežto tady si v podstatě pronajímáš pořád nejnovější verzi, a nemáš možnost výběru. Doufám, že mi moje cs6 ještě dlouho vydrží.

Mohli bychom rozebírat to, že starší kamion bude představovat nákladnější údržbu, atd. Ale mě šlo spíš o princip. Rozhodneš se dělat pro fotobanky a někdy to nese nějaké náklady (lepší foťák, lepší počítač, rychlejší připojení k netu, novější SW, ...) a záleží na tobě, jestli do toho půjdeš nebo ne. Popřípadě zvolíš variantu jako Lenka - Linux + SW zdarma, kde nebudeš mít takové možnosti ani efektivitu práce.

Prostě věta "Přijde mi nelogický koupit si nejnovější Illustrator za takový nekřesťanský peníze s tím že nikde nemám zaručené zdali budu mít někdy úspěch." mi přijde principiálně mimo. Kdyby člověk nešel do věcí, kde není 100% zaručený úspěch, tak by se snad ani nenarodil :)
+Pedro, +Ravennka, +admin Hodnocení: +3
dnyvlt

Reputace: +6

Příspěvekod Anika » 24. únor 2016 11:51

To máš pravdu, já jsem narážela spíš na to, že politika adobe ti nedává na výběr, což v případě toho kamionu máš. Teď mluvím jen o ilustrátoru, nemůžeš si (oficiálně) pořídit levnější méně výkonnou starší verzi, a jak to vypadá, nakonec si nové verze nepořídíme už vůbec, jen budeme platit za jakýsi pronájem, a víc, než když jsme to kupovali.
S tím ale asi nic nenaděláme.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Pitju » 24. únor 2016 12:52

Ahoj
Polož si pár zásadných otázok:
1.
a.)Som len dobrodruh, ktorý by chcel vyskúšať aj vektorovú grafiku+fotobanky?
b.)Som fakt dobrý vo vektorovej grafike (prípadne do pár týždňov budem)?
2.
a.)Nechcem fotobankám venovať veľa času?
b.)Chcem sa fotobankám venovať trvalejšie?

Ak sú podmienky 1b, 2b splnené, neváhaj a kúp CC (trebárs aj ročnú). Za 3-4 mesiace by ti mali fotobanky splácať prenájom. Do roka je prenájom zanedbateľná položka.
+dnyvlt Hodnocení: +1
Pitju

Reputace: +17

Příspěvekod joska » 26. únor 2016 18:46

ahoj, jsem tu nový, vektorama dá se říct, nepolíbený.. chtěl bych se zeptat, co znamená, že zkušební verze Ai je nekomerční? pozná se to nějak, pokud bych dal touto verzí vytvořené vektory na fotobanku? stejně tak z nějaké cracklé verze Ai?
joska

Reputace: +1

Příspěvekod Bananaboy » 26. únor 2016 18:59

Fotobankám je úplne jedno, či im pošleš vektor z legálnej, alebo nelegálnej verzie Illustratoru.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 26. únor 2016 19:04

Snad jen Fotolia, vlastněná Adobe, tam jsou trochu obavy zda by s tím nebyl problém.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 26. únor 2016 20:13

A pak je to otázka svědomí...dokázal by ses živit převážením zboží v kradeném autě...? 8-)
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky