od prudek » 4. březen 2016 00:35
No pro letošek jsem to už udělal takhle. Spěchal jsem, bo za pár dní odlítám do Nepálu a už nemám čas zjišťovat více. No trochu mě to štve, bo pokud dám za rok 60% tak to bude nápadný, no ale příští rok si dám čas a něco o tom nastuduju a pokud si mohu vybrat zda 60, nebo 40%, tak je na úředníkovi aby mi dokázal, že musím dát 40% a nedo jim do toho není nic.Jedinej doklad co od příjmů máme je tabulka co si sami vytvoříme, tak v podstatě není nic co by u mne mohli úředníci kontrolovat, tak kdyby přišli, tak jim tak akorát uvařím kafe.
V podstatě mohou kontrolovat jen správnost vyplněného přiznání. Dost pochybuju o tom, že by mohli zjistit ze států moje příjmy, ale třeba se mýlím. Já ale stejně žádný příjmy neskrývám a dám si jednou za rok do tabulky všechny příjmy co mě dojdou na Paypal a Moneybookers a dle úřednice bych měl skladovat jen tuto tabulku a svoje čestné prohlášení, že jsou to moje příjmy.
Jediné co mohu za rok udělat, je zjistit zda tyto příjmy musím zdanit podle autorského zákona či nikoli. No asi si za rok oba relevantní zákony přečtu.