Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 2. prosinec 2016 22:51

Chtějí poloviční rozlišení z běžných formátů, prochází 640x360 nebo 960x540.
+Sagi Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Sagi » 2. prosinec 2016 23:02

Díky moc, zkusím to zmenšit na tyto rozměry. ;)
Hodnocení: 0
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod PandaWild » 2. prosinec 2016 23:08

-Tereza- píše:Berou vám někomu na Videohive animace?...
Kdysi jsem si dal tu práci a nahrál na VideoHive svá videa (z kamery i animace), nějak 100 až 150 jich bylo. Prošlo mi jen 5 (z kamery). Tak jsem to vzdal, ta práce s tím je takové úspěšnosti příjmu neúměrná. Zpočátku se prodalo pár videí, ale pak konec a od té doby nic. Celkově se na Envato prodávají věci jen na začátku po nahrátí a pak to klesá prakticky až k nule, není to práce s dlouhodobou investicí.

Na VideoHive mají připraveno rozhraní s jednodušším nahráváním videí - dá se získat už teď na požádání nebo počkat až to zveřejní pro všechny (zatím je testovací provoz, už asi 3/4 roku). Tak čekám, kdyby to bylo dostatečně snadné tak by se dalo znovu zkusit, ale mám obavu že to bude zase velký omyl a zbytečná práce.

Můj pořadník podílu zisku z videí za letošek:
1) Pond5 31%
2) ShutterStock 25%
3) Fotolia 22%
4) VideoBlocks 9% (ale jsem tam teprve 1/2 roku)
5) 123RF, iStock 3%
6) DepositPhotos DreamsTime, CanStockPhoto 2%
7) Pixta 1%
8) Envato 0%
+Lenka, +shalom3 Hodnocení: +2
PandaWild

Příspěvekod -Tereza- » 2. prosinec 2016 23:29

Díky moc Pando! Za to nahrání 150 videí na VH tě obdivuju. Souhlasím, že se to nevyplatí. Na DT a DP zkusím nahrát to co mám a po pár měsících zhodnotím. Odmítají ti tam někdy nějaká? Jestli to mám nahrát najednou nebo spíš počkat na schválení první várky. Na DT mi vždycky plno ilustrací odmítnou, tak jestli to tak funguje i s videem.
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 2. prosinec 2016 23:45

Zda na DT vyhazují videa za podobnost nevím, protože to promíchávám. Ale u obrázků jim podobnost už přestala vadit, tak možná i u videí. Občas vyhodí na nesmysly, nejčastěji mi vyhazují kvůli zvuku - nelíbí se jim kvalita audia, nebo má být šumění moře tišší o 6 dB, nebo tam podle nich zvuk není nutný. Nebo chtějí PR na fotky použité ve videu.
PandaWild

Příspěvekod shalom3 » 3. prosinec 2016 00:13

Na DT mi snad ještě video nevyhodili. Aspoň v přehledu Refused se žádné neobjevilo, nevím, jestli by se tam vůbec objevilo, pokud by ho vyhodili. Ale na kusy to tak nějak sedí, takže asi fakt nic nevyhodili. Leč bohužel se tam zatím žádné video neprodalo :( (začala jsem teprve v létě a zatím jich mám kolem 70 ks).
Za vyhozené ilustrace je můžeš zkusit sprdnout, jako jsem to udělala já. Do mailu stačí dotaz proč a naházet odkazy na podobné cizí obrázky, jaké vyhodili Tobě a přitom jsou ve vysokém levelu. ;) Jestli jseš si jistá kvalitou a jinde se to prodává, tak neváhej.
Od té doby svatý pokoj. Ovšem prodeje začaly stát jakž takž za řeč až v poslední době (jsem tam víc jak 3 roky).
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod -Tereza- » 3. prosinec 2016 22:10

Kvůli istocku konvertuju nějaká starší videa z kodeku H.264 do Photo-Jpeg a všimla jsem si, že oproti těm starším mají videa v Photo-Jpeg mnohem výraznější "color banding", nevím, jak se to řekne v češtině. Docela mě to mrzí, kazí to celkový dojem a istock mi už kvůli tomu jedno video odmítl. Myslela jsem, že AE to tak prostě u gradientů dělá, ale ty starší to nemají. Je možné se toho nějak zbavit změnou nastavení při renderování?
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 4. prosinec 2016 10:33

Jinak se tomu ještě říká "barevné mapy". MJPEG snižuje bitové rozlišení barev, které se může projevit u gradientů. Může to zlepšit použití barevného módu YUV 4:4:4 24bpp. Jiná možnost je MOV s Quicktime PNG kompresí. A ještě jinak se to řeší použitím ditheringu, který barvy šumově rozmítá.
PandaWild

Příspěvekod soim » 5. prosinec 2016 10:54

-Tereza- píše:Myslela jsem, že AE to tak prostě u gradientů dělá, ale ty starší to nemají. Je možné se toho nějak zbavit změnou nastavení při renderování?

Mělo by pomoct nastavit 32 bits per channel (ještě před rendrováním)
:arrow: http://forum.fotobanky.cz/post39438.html#p39438
+PandaWild Hodnocení: +1
soim

Reputace: +44

Příspěvekod soim » 5. prosinec 2016 11:20

Bananaboy píše:Ako je možné, že týmto ľuďom to hodilo na videu tie malé kocky tam, kde je alpha transparencia.
Neviete niekto ako to spravili, že tam majú na mieste priesvitnosti tie kocky?

Znázornění png transparence kositčkama umí (z těch tady známých) ftb jen Pond. Takže chyba není v tvém videu, ale u SS.

A ti co tam kostičky mají - spíš hrajou divadlo a dali si je tam ručně, v čemž mě ještě utvrzuje postřeh Pandy.
PandaWild píše: A v náhledech jsou tam ty kostky zmenšené, tedy spíš jako když to tam dal autor (a fotobanka při náhledu jen ignoruje alfa kanál).

Takže je možné, že po stažení dostane zákazník video s pevně daným kostičkovaným pozadím a žádnou průhlednost. Ale to by na 100% potvrdil až nějaký dobrovolník, který by to od toho kostičkovaného experta stáhnul
soim

Reputace: +44

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě