"Dobrá zpráva" z iStocku

Re: "Dobrá zpráva" z iStocku

Příspěvekod Marsan » 20. prosinec 2016 11:09

Miky píše:Nemyslim si ze tzv. lide z tretiho sveta dokazi vytvorit stejne fotky nebo videa jako evropani nebo americani a pokud ano tak jim rozhodne nebudou stacit mizerne % z mizernych cen.

to je samozřejmě otázka rozdílných pohledů na věc. Já si právě myslím, že dokáží... ze začátku budou kopírovat, ale časem rozjedou vlastní nápady.. technicky to bude dokonalé. Podívej se na http://www.microstock.top/ kolik přidávají fotek, ilustrací za týden. $ jde nahoru a ten poměr k jejich měnám a výši platů je pro ně úžasný
Hodnocení: 0
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Miky » 20. prosinec 2016 11:22

Doufam tuhle diskuzi cte i Majk88, kteremu jsme tak pekne radili na tema "sebemotivace". :lol:
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod Marsan » 20. prosinec 2016 11:33

Miky píše:Doufam tuhle diskuzi cte i Majk88, kteremu jsme tak pekne radili na tema "sebemotivace". :lol:

:lol: :lol:
určitě ano, ale je dobře znát všechna fakta :lol:
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod GreatWhite » 20. prosinec 2016 12:52

:lol: jo toto vlákno je těžce demotivující :lol: ale realitu prostě nepřečůráš
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Hamin » 20. prosinec 2016 13:02

ToM píše:Kdysi při první větší aféře s Dollar Photo u Fotolie jsem byl také ostře proti, nadával jsem, účatnil jsem se petic a byl jsem jeden z těch co tyto prodeje zakázali, když jsme si to vydupali. Dneska nevím jestli to bylo dobře. Dnes už bych to neudělal a další takové kroky si pořádně rozmýšlím.

Také jsem se tiše přidal k aféře DPC jen tím, že jsem na stránkách Fotolie deaktivoval na pár měsíců mé fotky v DPC. Najednou mi klesly zisky. Tak jsem DPC povolil a zisky šly zase nahoru. Už jsem tam fotky nechal a růst byl stále stoupající. Tím jsem si řekl, že pro mě je asi lepší zůstat tam kde jsem a nedělat žádné unáhlené závěry. Prostě "ždímat" fotobanku jak to jen jde, když už jsem si dal tu práci tam portfolio vybudovat. Proti jedné fotobance budeme zbrojit, že snížili provize atd.., ale jiných fotobank, kde máme ty samá portfolia a je to tam třeba ještě horší s provizema atd.., si kolikrát ani nevšimneme a necháme to plout svým tempem, hlavně když se tam za 2 roky dobelháme na výplatní hranici...
iStock je pro mě jedna z TOP, tak to zatím nechám a uvidím v lednu 2018, co ty změny přinesly.. To už by mohlo po roce být vidět :)
+Bananaboy Hodnocení: +1
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod castyhost » 20. prosinec 2016 16:02

co si predstavujete pod tim tretim svetem??

pestitel ryze asi tezko bude na fotobankach konkurovat komukoliv a ten kdo tvori na urovni ocekava adekvatni odmenu

asiati narozdil od nas umi pracovat bez kecu a furt, maji zmaklou logistiku, neknouraji, kdyz uz se jim neco povede netahaj si prirozeni, ale zmobilizuji rodinu a vyrazi na trh
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 20. prosinec 2016 16:09

Ani ne jiná pracovní morálka, ale jiné životní náklady. Pro Rusa má dolar mnohem větší hodnotu než pro nás, žije z toho týden. Proto se jim vyplatí zorganizovat rozsáhlý tým.
+Marsan Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod castyhost » 20. prosinec 2016 19:13

mýlíš se Pando, skoro jak kdybys byl v tomle bizu první den...workflow, logistika, minimalizace nákladů, tvorba na hraně...to je to co jim zvětšuje náskok
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. prosinec 2016 21:39

Zrovna teď se mi připsal na istocku partnerský prodej za 62 USD: RAM isolated on white
Můžete mi někdo prosím vysvětlit, co to je za licenci a kolik za tu fotku musel zaplatit koncový zákazník, když já až na úplném konci potravinového řetězce za ní dostanu 62 babek?
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Ravennka » 21. prosinec 2016 22:00

Jestli to nebylo jak za tu bramboru za milion :mrgreen:
+hypotekyfidler.cz Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na iStock