Mám několik začátečnických dotazů. Pročetla jsem znovu web i spoustu vláken tady na foru a mám v hlavě jeste větší maglajs
Rozhodla jsem se k fotobankám vrátit zase po dvou letech, kdy jsem zjitila, že jsem na Fotolii vydělala 17 USD!, bigstock 9 USD, Dreamstime 2,6 USD, 123RF 0,35 USD
Před pár dny jsem se zkusila zaregistrovat na Shutterstock ... připravených 10 fotek , ale bohužel nastala jakási chyba a odeslala se pouze jedna fotka. A nevím, co se to děje - ale hned druhý den mi napsali, že jsem přijata a můžu vkládat další fotografie! Tak uvidíme, jestli to není nějaký fejk
Ale k mým dotazům.
1) IPTC jsem nikdy nepoužívala a ráda bych! Četla jsem, že jdou klíčová slova do IPTC vložit v Zoneru (který používám), tak jsem to zkusila, ale po zkušebním nahrání na Big Stock mi to nefunguje
Nějaké doporučení? Nebo jiný program? Prý to jde i v Lightroomu - je to tak? Co používáte vy?
A mimochodem dáváte klíčová slova i v češtině nebo jen angličtina?
2) Až dostanu nějak ta klíčová slova do IPTC, můžu nahrávat na fotobanky přes FileZilla nebo je lepší jiný způsob?
3) A poslední dotaz ohledně fotogalerie a "fotobanky" 500px - používáte někdo? Prodal jste už tam nekdo neco?
Moc děkuji všem dobrým duším, kteří se rozhodli věnovat svůj čas odpovedí na moje otázky. Linda