Slávim

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Slávim

Příspěvekod Bananaboy » 27. říjen 2017 13:21

ToM píše:Klobouk dolu. Ale nevím jestli takový postup dokáže praktikovat každý. Je to jak začínat na prvním stupni základní školy kvantovou fyzikou místo množin.

ToMe, ono to nejde úplne porovnávať s tou kvantovou fyzikou. Na kvantovú fyziku už treba mať nejaké vedomosti, lenže ťažký obrázok v Illustratore sa dá začať kresliť aj bez predošlých skúseností. Všetko čo sa človek počas kreslenia ťažkého obrázku naučí, sa učí vlastne "za pochodu". Postupne počas kreslenia objavuje nové a nové techniky. Keď sa v Illustratore začína kreslením jednoduchých tvarov, tak to po čase otrávi a mnohí na Illustrator zanevrú. U zložitého obrázku to núti človeka stále pokračovať a prekonávať sa, pretože je zvedavý ako dopadne výsledok. ;)
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Ravennka » 27. říjen 2017 13:56

Bananaboy píše:U zložitého obrázku to núti človeka stále pokračovať a prekonávať sa, pretože je zvedavý ako dopadne výsledok. ;)

Jak koho, mne třeba nebaví nad jedním obrázkem trávit mládí, já potřebuju mít nějaký výstup z toho relativně rychle (ta relativita se odvíjí od náročnosti práce) a ne se trápit a furt nic nemít :)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Fug4s » 27. říjen 2017 14:03

Banaboy teda klobouk dolů. Ta slečna je supr. Tohle by sem dělal 5 let. Nejsem asi takovej sebetrýznitel. S něčím si vyhrát to ano, ale zase u něčeho vyložené trápit...
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod shalom3 » 27. říjen 2017 15:21

Moment, to jako ten obrázek kate-small je opravdu 3d render???
S tím přístupem ke sebezdokonalování jsem tak někdy uprostřed - občas vařím z jednoduchých tvarů a pak zase projdu nějaký složitější tutoriál. Trpělivá snad sice jsem, ale zas ne neskutečně ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 27. říjen 2017 17:24

Ravennka: Keďže som hlava deravá, tak som zabudol napísať to najdôležitejšie a to je, že človek si musí v prvom rade vybrať také témy, ktoré ho bavia. Kate Beckinsale je pekná herečka a Elsa z Frozen je moja obľúbená Disney postavička, takže mňa tá práca vyslovene baví a teší a keďže mi je príjemná, tak ide úplne sama od ruky. To vieš, že keby som mal kresliť nejakého upoteného a uslintaného chlapa, tak by som sa na to tiež vyprdol. :lol:

Fug4s: Pokiaľ si dobre spomínam, tak mne to trvalo nakresliť asi 3 mesiace. Lenže som to kreslil ležérnym tempom po večeroch a ešte som Illustrator ani zďaleka neovládal tak ako teraz. V súčasnosti by to bola pre mňa záležitosť na pár dní. S MeshTormentorom by som to mal možno hotové aj za deň. Vtedy ešte asi MeshTormentor ani neexistoval, takže som všetko robil poctivo ručne klikaním kvapátka a naberaním farby do každého vertexu meshu z fotky pod ním. Bola to neskutočná piplačka, ale vyplatila sa. Po dokončení obrázku som Illustrator ovládal na veľmi dobrej úrovni a tak som mohol hneď začať kresliť pre fotobanky.

Shalom3: Ten obrázok nie je 3D render. To je vektor z Illustratoru. ;)
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 27. říjen 2017 17:46

Když to máš ve vektorech jako vrstvy, co se stane když vypneš vrstvu "šaty" ? :shock:
+Bananaboy, +Ravennka Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 27. říjen 2017 17:51

PandaWild píše:Když to máš ve vektorech jako vrstvy, co se stane když vypneš vrstvu "šaty" ? :shock:

Čekala bych, že nic, protože pravděpodobně nebyla předloha ;) . A taky by to trvalo o hodně déle, takže tam je vidět asi prázdnota....
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 27. říjen 2017 18:00

PandaWild píše:Když to máš ve vektorech jako vrstvy, co se stane když vypneš vrstvu "šaty" ? :shock:

Hehe... Pando, vidím ti na očiach, čo by si chcel aby sa stalo, ale žiaľ. Illustrator je nedokonalý nástroj. Skús napísať do Adobe a vyjadri im svoju požiadavku aby do budúcnosti do Illustratoru implementovali novú funkciu, ktorá dokáže vygenerovať skrytý obsah pod šatami. :lol:
Možno sa raz dočkáme. ;)
Bananaboy

Příspěvekod PandaWild » 27. říjen 2017 18:29

Adobe tam mají už nějaké metody na oddělení objektu od pozadí (kdy pozadí dopočítají), tak možná.... :idea:
+Marsan Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 28. říjen 2017 06:42

Ta tvoje 3D "bábovka" je pěkná, ale jak píšeš, není to prostě moje téma. Chci směřovat ke komiksu k tomu mám v hlavě nejvíc nápadů a taky si to můžu předkreslit rukou. Jinak učit se podle jednoduchých věcí taky není občas od věci, ona spousta tvarů jde udělat krutě snadno (což jsem zjistila až podle tutoriálů) a já bych je s tím s tím asi ženským přístupem "proč věci dělat jednoduše, když to jde složitě" prostě opakovala.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse