Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod Aha » 4. listopad 2017 18:31

Fug4s píše:ahoj,
prosím o radu. Chtěl jsem udělat video které na FB téměř není :) - točí se země v takovém tom modrém stylu. Dělal jsem v AE a použil CC Sphere, ale ikdyž jsem si vygeneroval texturu z Illustratoru na 3m a dám tento efekt tak je mapa rozostřená a proto mi to také na SS vyhodili. Zkoušel jsem na 4K, full HD, a jak samotnou mapu tak i s podkladem. Výsledek vypadá takto už v AE (http://jyxo.info/uploads/DD/dd36a5503af ... d72113.jpg) to je verze s bílým podkladem. Napadlo mě že by to mohlo dělat "prázdno okolo" mapy, tak jsem zkoušel pod mapu dát podklad. Díval jsem se na tutorialy na YT a tam když dají PNG obrázku tento efekt tak ho mají krásně ostrý. Nastavení efektu mám stejné. Prosím nenapadá někoho co by to mohlo dělat? Už nevím co s tím. Děkuji

Pokud importuješ z AI soubor v eps nebo ai do AE, tak v projektu dole u tohoto souboru zatrhni příznak "sluníčka"
Hodnocení: 0
Aha

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod Fug4s » 4. listopad 2017 19:41

Díky, dělám z AI rovnou JPEG popř. PNG soubory (přes Shif+ctrl+alt+s), které tam pak natáhnu. Takže narastrované už to je. Každopádně jsem zkusil i tohle a dal jsem tam PDF v křivkách ale stejně to nepomohlo. :(
http://jyxo.info/uploads/11/1178367a942 ... 55fc59.jpg
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Bananaboy » 4. listopad 2017 19:52

Kvalitu náhľadu v náhľadovom okne kompozície máš nastavenú len na štvrtinu (Quarter). Daj si ju naplno (Full).
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Aha » 4. listopad 2017 21:00

Nebo zkus toto: V projektu vlevo dole dvojklik na 8 bpc a změň Depth na 16 nebo 32 bits per channel.
Aha

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod Fug4s » 5. listopad 2017 07:37

Bananaboy píše:Kvalitu náhľadu v náhľadovom okne kompozície máš nastavenú len na štvrtinu (Quarter). Daj si ju naplno (Full).

:D ježíš že by to byla taková blbost. Ale vyhodili to na SS kvůli pixelation tak jsem předpokládal že se to promítlo i do výstupu.

Aha píše:Nebo zkus toto: V projektu vlevo dole dvojklik na 8 bpc a změň Depth na 16 nebo 32 bits per channel.

Neznám zkusím. Děkuji
Fug4s

Příspěvekod PandaWild » 5. listopad 2017 08:27

Tu texturu jsi vygeneroval ve velikosti 3 MPx, tedy asi tak 1800x1800? To je velmi málo. Když to rozprostřeš na kouli, to by bylo dost rozmazané.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 5. listopad 2017 09:02

Fug4s píše:
:D ježíš že by to byla taková blbost. Ale vyhodili to na SS kvůli pixelation tak jsem předpokládal že se to promítlo i do výstupu.

A pomohlo to aspoň v tom náhľade? Pretože Quarter kvalita sa nastavuje u veľmi slabých počítačov, pri vysokom rozlíšení videa 4K a viac, alebo príliš zložitých kompozíciách aby to počítač utiahol. Ak máš dobrý počítač, tak nie je dôvod dávať Quarter kvalitu. Pri Full kvalite máš ten náhľad taký istý, ako bude vyzerať aj nekomprimované, výstupné video. A ak ti to pixelovanie robí ešte aj pri plnej kvalite a aj vo výstupnom videu, tak je chyba v tom, čo píše Panda. 3MPx je málo. Keďže to exportuješ z vektorov, tak to môžeš vyexportovať hoci aj do 20 MPx s 300dpi (nie 72 dpi ako je zvyčajne Illustrator defaultne nastavený).
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Fug4s » 5. listopad 2017 09:58

ne 3Mpx jsem negeneroval, měl jsem tam co utáhne Illustrator. Nakonec jsem zkoušel přes PDF které mělo 3m na délku ne 3 MPx. Zkoušel jsem ho pak narastrovat v PS při 300 DPi ale 3GB tiff pak AE nezvládl. PNG obrázky které jsem použil poprvé jsem dělal přímo v rozměru 4K tedy 3840x2160 nějakých 9 Mpx a ty mi vyhodili. Divný je že ať tam natáhnu jakoukoliv velikost souboru a dám ten efekt tak se vždy nastaví na hodnotu 200 a velikost je stejná a je to stejně zubaté, možná to bylo jen tím Quater náhledem.
Na full náhled to vypadá dobře ale, ve videu to pak asi neblo ono. Nebo mě napadá jestli to ještě nemohl zpixelovat XMediaRecode ale dávám nastavení jako vždy (podle návodu).
Fug4s

Příspěvekod Fug4s » 16. listopad 2017 07:48

Zase mi vyhodili videa kvůli:
Noise / Artifacts / Pixelation -- Clip contains excessive noise, compression artifacts, pixelation

Nechápu co tam může být rozostřené, je to vše dělané v AE. Prosím jak se mohu kouknout na 100% velikost u vedea. Zkoušel jsem to v Movie Playeru ale tam je nastaveno 100% velikost, přitom ho vidím celé. Předpokládám že 4K video by mělo být 4x větší než můj monitor. Ještě doma kouknu přímo v AE ale rád bych viděl přímo i video. Chtěl bych se podívat co tam vidí. To je zase nějakej prudič editor, naposledy jsem udělal větší JPEGy a neviděl jsem rozdíl a normálně to pak prošlo. Možná by stačilo to poslat znova. :)
Fug4s

Příspěvekod PandaWild » 16. listopad 2017 08:04

Ve VLC se dá měnit Zoom zobrazení videa na "1:1 original" nebo i zvětšit "2:1 double", musí být vypnutý "Always Fit Windows", obrazem se nedá ale posouvat. Lepší je sejmout snímek obrazu "Take Snapshot", ten se pak dá pohodlněji v něčem prohlížet.

Asi je příliš velká komprese videa (artefakty komprese).
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě