Riky píše:Koukám to tu dnes byla úplná diskuzní smršť
Mě by stále zajímala odpověď pana Jiřího Novotného na poznámku od pana Chalabaly:
Chalabala píše:...Mé fotografie (stejně jako ostatních zde) se na různých fotobankách prodávají za různou cenu. Jednu mou fotku může kupující koupit na jednom místě za 5 USD a na jiném místě tu samou za desítky USD. Když budou fotky prolinkovány do jednoho bodu (u vás), tak se budou prodávat za tu nejnižší nebo nejvyšší? Kterou agenturu by váš systém privilegoval?...
Zdravím,
jsem rád za tak živou diskuzi, ikdyž jsem myslel že mě kupa lidí roznese v zubech za design webu a né za to že se jim snažim nabourat provize. Většina z Vás asi jsou daleko lepší v prodeji jak já a tak mám asi trochu jiné zkušenosti a pohled na celou věc. Proto také tady diskutujeme
Nemyslím si, že jsou takové propastné rozdíly na jedné fotce v TOP fb. Jedna věc jsou ceny za které se to prodává(a ta je ještě pokřivená objemem nakoupených kreditů/předplatného) a duhá je realná provize. No a k tomu aby byla provize musí být prodej. Aby byl prodej tak musí být super fotka, nebo klýčové slova a hlavně rating(aby fotka nebyla na 199 stránce). Bylo by zajímavé udělat srovnání jedné fotky ve 4 fotobankách a s ohledem na rating a pro různé rozlišení, předplatné(různé druhy předplatného) nebo za kredity, započítat kurzy atd... Tohle někdo řeší? Většina lidí je rádo i za pár centu z předplatného a jede na objem porfolia. Za kolik a kde se rozhoduje jen kupující a je to jen trh a ruzné fotobanky. Tak pokud máte prodej teda fotky za 20$ tak tam dejte jen prolink na tuhle banku a je to vyřešeno.

Někdo může být exkluzivní a tohle celé nemusí vůbec řešit. Někomu se to může vyplatit víc někomu mín. Přece se nahrává na banky kde je velká četnost prodejů ale zase male provize. Tak kdyby byla pravda tech 5$ a 20$ tak to aspon zaujme kupující

(s nadsázkou) a budete mít prodej za 5$ (aspoň něco...). Aspoň to přiláká poptávku

. Stejně ty kupující si vybírají nejlevnější fb ale zase s ohledem na velikosti předplatného a další věcia je to matematika co se komu a kde vůbec vyplatí. Také jsem prodal fotku v předplatném za 0.35$ v max. rozlišení a na stejné fotobance tu samou fotku v malém rozlišení za několik dolarů. Můžu nějak ovlivnit cenu na fotobance? asi těžko a taky mě to štve víc

.
Systém neprivileguje žádné fotobanky, v hledání je možnost filtrování.