Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod zdenat5 » 28. leden 2018 19:51

No zatím si to tam pročítám.
Zdena
Hodnocení: 0
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Riky » 28. leden 2018 21:11

Koukám to tu dnes byla úplná diskuzní smršť :)

Mě by stále zajímala odpověď pana Jiřího Novotného na poznámku od pana Chalabaly:
Chalabala píše:...Mé fotografie (stejně jako ostatních zde) se na různých fotobankách prodávají za různou cenu. Jednu mou fotku může kupující koupit na jednom místě za 5 USD a na jiném místě tu samou za desítky USD. Když budou fotky prolinkovány do jednoho bodu (u vás), tak se budou prodávat za tu nejnižší nebo nejvyšší? Kterou agenturu by váš systém privilegoval?...
Riky

Reputace: +20

Příspěvekod admin » 28. leden 2018 21:15

Jestli můžu vyjádřit svůj osobní názor, tak je to naprostý nesmysl ... tedy pro fotobankéře. Rozeberu to ze dvou stran, nejprve z hlediska fotografa / fotobankéře:

• práce mnohem těžší, než nahrání do další fotobanky (protože se nahrává obrázek a ještě se musí dohledat odkaz na jednotlivé fotobanky
  • když dám více fotobank k jednomu obrázku, tak se tím připravím o vyšší provizi, protože kupující si vybere to nejlevnější
  • kolik asi může přijít přes takový web návštěvníků? Není lepší nahrát na novou fotobanku, která má milióny na reklamu?

Na druhou stranu chápu váš business model - sehnat zdarma obsah (fotky) a vydělávat na affiliate (díky provázání na fotobanky). Ovšem stejně si nemyslím, že to bude fungovat. Jednak pokud je to postaveno na manuálním nahrávání, tak se horkotěžko dostanete přes pár tisíc obrázků, ani to ne. A jednak nemáte žádnou výhodu oproti těm fotobnakám. Něco jiného by bylo, kdyby se to stahovalo z těch fotobank automaticky a byl by to v podstatě porovnávač cen s nabídkou těch nejlepších variant, ale to už tu někde je...

Takže pořád nevidím žádný důvod, proč by to měli používat fotobankéři a ani kupující.

Ale i tak přeji hodně zdaru, rád budu tento projekt sledovat :)
+PandaWild, +Vero Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod shalom3 » 28. leden 2018 22:09

Vidím to podobně, zvláště ten první bod. Ono hledat svůj vlastní obrázek ve fotobance je docela otrava. Ještě tak, když by se to udělalo vždy bezprostředně po nahrání/schválení (jenomže schvalovací doby jsou leckdy různé) - ale dohledávat takový obrázek se zpožděním, to už je vůbec na pytel.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Riky » 28. leden 2018 22:40

Já si hlavně neumím představit, jak by to v praxi fungovalo s těmi cenami. Na každé fb se prodává ten samý obrázek za jinou cenu. Pokud bych Pixcoll chtěla využít pro více fb do kterých přispívám, tak mám dvě možnosti:

1) dát jednu a tu samou fotku víckrát, jen pokaždé pod jinou fb - jenže to pak kupující bude mít pod každým výrazem zaspamováno naprosto stejnými fotkami - dle systému vyhledávání se mu bude ukazovat ta samá fotka od toho samého autora na stejném místě, a protože tam bude víckrát, a od dalšího autora zase 5 stejných vedle sebe.....bude pro zájemce vyhledávání a pro nás tak udání fotky mnohem horší než nyní

2) přiřadit k jedné fotce více fb - jenže to pak budu konkurovat sama sobě, protože kupující asi bude mít zdravý rozum, a porovná si, na které fb to bude mít nejlevnější, a to bude nejspíš znamenat nejmenší provizi pro mne. Tenhle důsledek v omezenější míře platí i pro bod č. 1.
Riky

Reputace: +20

Příspěvekod Jiří Novotný » 28. leden 2018 22:40

Riky píše:Koukám to tu dnes byla úplná diskuzní smršť :)

Mě by stále zajímala odpověď pana Jiřího Novotného na poznámku od pana Chalabaly:
Chalabala píše:...Mé fotografie (stejně jako ostatních zde) se na různých fotobankách prodávají za různou cenu. Jednu mou fotku může kupující koupit na jednom místě za 5 USD a na jiném místě tu samou za desítky USD. Když budou fotky prolinkovány do jednoho bodu (u vás), tak se budou prodávat za tu nejnižší nebo nejvyšší? Kterou agenturu by váš systém privilegoval?...

Zdravím,
jsem rád za tak živou diskuzi, ikdyž jsem myslel že mě kupa lidí roznese v zubech za design webu a né za to že se jim snažim nabourat provize. Většina z Vás asi jsou daleko lepší v prodeji jak já a tak mám asi trochu jiné zkušenosti a pohled na celou věc. Proto také tady diskutujeme :)

Nemyslím si, že jsou takové propastné rozdíly na jedné fotce v TOP fb. Jedna věc jsou ceny za které se to prodává(a ta je ještě pokřivená objemem nakoupených kreditů/předplatného) a duhá je realná provize. No a k tomu aby byla provize musí být prodej. Aby byl prodej tak musí být super fotka, nebo klýčové slova a hlavně rating(aby fotka nebyla na 199 stránce). Bylo by zajímavé udělat srovnání jedné fotky ve 4 fotobankách a s ohledem na rating a pro různé rozlišení, předplatné(různé druhy předplatného) nebo za kredity, započítat kurzy atd... Tohle někdo řeší? Většina lidí je rádo i za pár centu z předplatného a jede na objem porfolia. Za kolik a kde se rozhoduje jen kupující a je to jen trh a ruzné fotobanky. Tak pokud máte prodej teda fotky za 20$ tak tam dejte jen prolink na tuhle banku a je to vyřešeno. :) Někdo může být exkluzivní a tohle celé nemusí vůbec řešit. Někomu se to může vyplatit víc někomu mín. Přece se nahrává na banky kde je velká četnost prodejů ale zase male provize. Tak kdyby byla pravda tech 5$ a 20$ tak to aspon zaujme kupující :D (s nadsázkou) a budete mít prodej za 5$ (aspoň něco...). Aspoň to přiláká poptávku :D. Stejně ty kupující si vybírají nejlevnější fb ale zase s ohledem na velikosti předplatného a další věcia je to matematika co se komu a kde vůbec vyplatí. Také jsem prodal fotku v předplatném za 0.35$ v max. rozlišení a na stejné fotobance tu samou fotku v malém rozlišení za několik dolarů. Můžu nějak ovlivnit cenu na fotobance? asi těžko a taky mě to štve víc :) .
Systém neprivileguje žádné fotobanky, v hledání je možnost filtrování.
Naposledy upravil Jiří Novotný dne 28. leden 2018 22:48, celkově upraveno 1
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod admin » 28. leden 2018 22:46

Já pořád nechápu PROČ by měl někdo nakupovat přes ten web?

Máte tam větší portfolio? NE
Máte tam něco, co jinde nenajdu? NE
Máte tam váběr toho nejlepšího, abych se nemusel brodit odpadem? NE
Máte lepší ceny? NE
Máte lepší propagaci? NE
Máte lepší pozici ve vyhledávačích? NE

...tak co tedy máte? Ehmm chuť něco budovat! To bohužel nestačí :(
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 28. leden 2018 22:48

PS. neberte mé příspěvky moc osobně. Jsem v tomto oboru asi 12 let, dělám i do webu, marketingu, prodeje... tak vám chci jen ušetřit čas.
admin
Site Admin

Příspěvekod Ravennka » 28. leden 2018 23:02

Na druhou stranu, pokud už to má napsané, tak co by - každý prolink s nákupemje příjem a nemusí na to roky ani sáhnout. A bude to právě stylem každý pasivní centík dobrý :)
+Jiří Novotný Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod GreatWhite » 28. leden 2018 23:09

čistě z technického hlediska by to fungovalo jak:
1. nahraju fotku s IPTC
2. najdu ji na svých fotobankách
3. zkopíruji odkazy, uložim odkazy
4. roztřídím do kategorií
5. a tak pořád dokola až nahraju portfolio a omdlím vysílením? :)
+PandaWild Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +175

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách