shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod admin » 28. březen 2018 20:14

shalom3 píše:
admin píše:Já právě zrecykloval jednu ze svých prvních vektorových ilustrací - z roku 2007 - jak ten čas letí! Ale ještě pořád si pamatuji, jak jsem poctivě beziérovou křivkou obtahoval jednotlivé okvětní lístky a vztekal se u toho :)

Pochopila jsem to dobře - že Ti jako dneska něco podobného už moc problémů nedělá? Nebo máš nějaký čarodějný nástroj ;) ?
(Já si ze začátku myslela, že se to hezky otrasuje a pak se křivka už jen srovná, ale poměrně záhy jsem si uvědomila, že není nad to, se s křivkou pořádně naučit a obtahovat - mnohem rychleji, než když jsem to s ní moc neuměla :) )

Tak předně to byla hlavně reakce na:

Já občas narazím na některou se svých prvních vložených fotek, která má třeba 6 kw a název "Dog"...

Prostě jsem si vzpomněl na své začátky a zrovna jsem zároveň narazil na starou ilustraci. A ne, nenašel jsem žádný zázračný tracer nebo funkci, která by nahradila ruční modelování křivky... jen mi to teď už jde trochu lépe.

A k tomu vztekání - do té doby, než jsem potkal illustrator, jsem tvořil jen v bitmapových editorech - hlavně Adobe Photoshop a dříve Pain Shop Pro a nebo Deluxe Paint na Amize a prostě člověk neznalý vektorů některé veci v illustrátoru jen tak nepochopí - jde hlavně o principy. Kdybych zašel na školení, tak mi to asi vysvětlí během dvou hodin. Takto jsem si na to musel přijít sám během několika měsíců ... ale asi to za to stálo, myslím, že dnes v něm dokážu udělat cokoliv :)
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod shalom3 » 28. březen 2018 21:22

To máš pravdu, není nad to, když se tím člověk tvrdě prokouše. To byla i moje cesta. Mimo to jsi mne inspiroval, protože jsem neměla nový nápad, tak jsem sahla také po jednom z nejstarších obrázků, který recykluji. A taky žasnu, jak to jde po těch letech hladce :lol:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ToM » 29. březen 2018 06:27

shalom3 píše:...V Illustratoru jsem zvládla tak cca 5 funkcí a dospěla k názoru, nechť se potěší jiní. Všechno je ale spíš o tom, co komu sedne...

Hlavně taky jde o to u čeho sedíš první a jak dlouho. Mám to naopak, v illustrátoru cokoli poslepu a sednu ke Corelu a konec. Neudělám čárku. A nemám ani chuť jí udělat, protože k němu sedám z donucení, nemám ho rád a odmítám se ho učit. Affinity Designer jsem si také koupil a jsem s ním spokojený, ikdyž už vektory pro fotobanky nedělám. Je to příjemný program. Také občas tápu, když je něco hodně jinak než v illustrátoru, ale dneska je to pohodička, nahodím youtube napíšu how to make... a už to jede a nakonec si říkám jej ono je to ještě jednodužší než v illustrátoru.
+Vero, +shalom3 Hodnocení: +2
ToM

IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 29. březen 2018 10:31

Affinity má k dispozici naprosto dokonalé tutoriály na vimeo, dostaneš se k nim přes help programu. Velká výhoda je, že jsou v průměru tak do 5 minut a jsou velice názorné ( přínosné i pro toho, kdo neumí moc anglicky jako já). Když si je člověk prohlédne, tak se naučí vše, co je potřeba. Něco je totiž tak geniálně jednoduché, že by se na to jeden postupem pokus-omyl ani nedopracoval :lol:
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
shalom3

Příspěvekod ToM » 29. březen 2018 12:40

Díky za tip s tím Vimeem. S tou geniální jednoduchostí souhlasím na to by člověk obšas nepřišel, jak jednoduše jde něco udělat :)
ToM

IP: 178.255.168xx

Příspěvekod Bananaboy » 30. březen 2018 20:13

Bananaboy píše:Každopádne ak máte nejaké videá na nahrávanie, tak ich teraz vo vlastnom záujme na Shutterstock nenahrávajte, dokým tú chybu so zobrazovaním nových videí neodstránia.

Tak hurá! Videá sú konečne po takmer dvoch týždňoch od nahratia viditeľné v portfóliu. Snáď to už budú mať v poriadku a môžete skúsiť opäť nahrávať. Navyše ďalšia dobrá správa je, že zmena náhľadu videa sa teraz prejaví okamžite a netreba na ňu čakať dlhé hodiny, ako to bolo predtým.
+Ravennka Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. duben 2018 12:21

shalom3 píše:Affinity má k dispozici naprosto dokonalé tutoriály na vimeo, dostaneš se k nim přes help programu. Velká výhoda je, že jsou v průměru tak do 5 minut a jsou velice názorné

Vidiš, to mě nenapadlo koukat do helpu, díky za tip, asi se do toho budu muset víc ponořit. A hlavně vím na koho se obrátit až budu v Affinity tápat :lol: 8-)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod pidalin » 4. duben 2018 18:56

Taky přidam svoje zkušenosti s SS a dašíma jakožto uplnej nováček a amatér. Na SS a několika dalších fotobankách jsem registrovanej něco přes rok, ale nevěnuju se tomu moc aktivně, na SS mam asi 100 fotek, prošlo mi vždycky více méně všechno, tak 90% úspěšnost. Co mě ale jednoho dne vyděsilo je že mi zmizelo několik fotek u kterejch jsem měl dokonce prodeje, žádný upozornění, prostě tam jednoho dne nebyly. Řešil jsem to s nima 3 měsíce než mi je vrátili!!! Šlo o fotky funkcionalistický budovy ze 20. let, nevim kde maj problém, architekti co to dělali jsou dávno po smrti a původně to normálně prošlo. Takže bacha na to, to že vám fotku schválej ještě neznamená že jí tam ještě za tejden budete mít a občas prostě potkáte schvlalovače pitomce co má krámy. Dal jsem tam třeba fotku hvězd s dlouhou expozicí kde je vidět pohyb hvězd po obloze a bylo to zamítnuto s odůvodněním "main object is not focused" tak jsem tam tu fotku dal znova za pár dní a schválně jsem to napsal i do názvu že je to v pohybu a to už prošlo bez problémum, od tý doby to do těch názvů vyloženě píšu když má třeba něco rozmazaný pozadí ".....with blurry background" atd......
Po roce mam zatim 20 prodejů, což je sice směšný, ale na to že tam dam semtam občas něco mě překvapuje že tam ňáký prodeje jsou a má to rozhodně potenciál pokud se tomu začnu fakt věnovat, což se o ostatních fotobankách říct nedá. Dreamstime a další se ukázaly jako naprostá ztráta času, nehledě na to že SS má nejjednoduší systém hledání tagů a celkově ten systém uploadu je nejpřívětivější...prostě s těma ostatníma bankama je mnohem víc práce a nic z toho, navíc zrovna konkrétně na Dreamstimu mi zamítaj fotky který mi na SS bezproblému procházej. Takže asi tak.
Pokud někdy budu mít ňákej prodejní hit na SS, tak až potom ho teprve zkusim dát na ostatní fotobanky, jinak je to fakt strašná ztráta času, to vyplňování těch všech kravin zabere hodiny a nehodlam to dělat třeba na 5 fotobankách u každý fotky.
pidalin

Příspěvekod castyhost » 4. duben 2018 19:14

"tady to zkusim a uvidim" fungovalo kdysi
timhle tempem budes driv pod maceskama
+PandaWild Hodnocení: +1
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod shalom3 » 4. duben 2018 19:27

pidalin píše:...
Pokud někdy budu mít ňákej prodejní hit na SS, tak až potom ho teprve zkusim dát na ostatní fotobanky, jinak je to fakt strašná ztráta času, to vyplňování těch všech kravin zabere hodiny a nehodlam to dělat třeba na 5 fotobankách u každý fotky.

Počkej, Ty nepoužíváš IPTC? Najdi si tu o tom, dost jsme tu psali. Hlavně program Photostock nebo Stocksubmitter. Když už tam jednou člověk ty věci vyplní, může pak obrázky poslat na X fotobank. Bez nějakého IPTC programu se neobejdeš - je to kontraproduktivní.
shalom3

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock