shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Bananaboy » 28. březen 2018 11:54

U Illustratoru nie je potrebné sa vztekať. Je to bezproblémový a intuitívny software. Ikonky sú rozložené logicky a pod každou sa skrýva nástroj, ktorý očakávate podľa obrázku na ikonke. Učiť sa pracovať v Illustratore je radosť. Kiež by boli všetky programy také ľahké ako Illustrator.

Najhorší program, ktorý som sa pokúšal učiť je podľa mňa jednoznačne ZBrush. To je niečo príšerné! To je tak neintuitívny program, že až hrôza! Všetko je poskrývané v rôznych podmenu. Každá ikona vykonáva niečo iné než na čo vyzerá. Kým len zistíte ako uložiť rozpracovaný projekt, tak si vytrháte polovicu vlasov z hlavy. No proste čistý masochizmus. Učiť sa ZBrush vydržíte maximálne hodinu. Potom ho za šťavnatých nadávok zavriete a nemáte chuť už nikdy viac v živote spustiť. :evil:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3839
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +1030

Re: shutterstock

Příspěvekod Costertoast » 28. březen 2018 14:52

Pro mě byl Illustrátor katastrofa. Nepamatuju kdy jsem se tak navztekal u programu. Furt si to něco samu grupovalo, něco ne, vybrat barvy tam pořádně nešlo bez toho aby to neobarvilo něco úplně jiného. Tenkrát jsem u toho tancoval mezi hořkými slzami a nekontrolovatelným berserkem. Ne že bych si dneska ještě neodfrknul. U mě ale problém byl, že jsem měl okolo deseti let rutinního používání Photoshopu, takže mi prostě některé postupy nedávaly smysl.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
Costertoast
 
Příspěvky: 76
Registrován: 17. červen 2016 11:48

Reputace: +32

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 28. březen 2018 17:11

Za sebe zůstanu věrná těm svým - Corelu a Affinity designeru. S tím prvním jsme již dlooouho a druhý mě mile překvapil - no za tu cenu dvojnásob mile. ;)
V Illustratoru jsem zvládla tak cca 5 funkcí a dospěla k názoru, nechť se potěší jiní. Všechno je ale spíš o tom, co komu sedne. Vektorových programů jsem měla v ruce řadu a ve všech se dá v podstatě zbastlit cokoli s tím, že v některém je určitá věc velice snadná a v jiném naopak maximálně náročná.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 4478
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +1042

Re: shutterstock

Příspěvekod admin » 28. březen 2018 20:14

shalom3 píše:
admin píše:Já právě zrecykloval jednu ze svých prvních vektorových ilustrací - z roku 2007 - jak ten čas letí! Ale ještě pořád si pamatuji, jak jsem poctivě beziérovou křivkou obtahoval jednotlivé okvětní lístky a vztekal se u toho :)


Pochopila jsem to dobře - že Ti jako dneska něco podobného už moc problémů nedělá? Nebo máš nějaký čarodějný nástroj ;) ?
(Já si ze začátku myslela, že se to hezky otrasuje a pak se křivka už jen srovná, ale poměrně záhy jsem si uvědomila, že není nad to, se s křivkou pořádně naučit a obtahovat - mnohem rychleji, než když jsem to s ní moc neuměla :) )


Tak předně to byla hlavně reakce na:

Já občas narazím na některou se svých prvních vložených fotek, která má třeba 6 kw a název "Dog"...


Prostě jsem si vzpomněl na své začátky a zrovna jsem zároveň narazil na starou ilustraci. A ne, nenašel jsem žádný zázračný tracer nebo funkci, která by nahradila ruční modelování křivky... jen mi to teď už jde trochu lépe.

A k tomu vztekání - do té doby, než jsem potkal illustrator, jsem tvořil jen v bitmapových editorech - hlavně Adobe Photoshop a dříve Pain Shop Pro a nebo Deluxe Paint na Amize a prostě člověk neznalý vektorů některé veci v illustrátoru jen tak nepochopí - jde hlavně o principy. Kdybych zašel na školení, tak mi to asi vysvětlí během dvou hodin. Takto jsem si na to musel přijít sám během několika měsíců ... ale asi to za to stálo, myslím, že dnes v něm dokážu udělat cokoliv :)
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 2114
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +555

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 28. březen 2018 21:22

To máš pravdu, není nad to, když se tím člověk tvrdě prokouše. To byla i moje cesta. Mimo to jsi mne inspiroval, protože jsem neměla nový nápad, tak jsem sahla také po jednom z nejstarších obrázků, který recykluji. A taky žasnu, jak to jde po těch letech hladce :lol:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 4478
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +1042

Re: shutterstock

Příspěvekod ToM » 29. březen 2018 06:27

shalom3 píše:...V Illustratoru jsem zvládla tak cca 5 funkcí a dospěla k názoru, nechť se potěší jiní. Všechno je ale spíš o tom, co komu sedne...


Hlavně taky jde o to u čeho sedíš první a jak dlouho. Mám to naopak, v illustrátoru cokoli poslepu a sednu ke Corelu a konec. Neudělám čárku. A nemám ani chuť jí udělat, protože k němu sedám z donucení, nemám ho rád a odmítám se ho učit. Affinity Designer jsem si také koupil a jsem s ním spokojený, ikdyž už vektory pro fotobanky nedělám. Je to příjemný program. Také občas tápu, když je něco hodně jinak než v illustrátoru, ale dneska je to pohodička, nahodím youtube napíšu how to make... a už to jede a nakonec si říkám jej ono je to ještě jednodužší než v illustrátoru.
+Vero, +shalom3 Hodnocení: +2
ToM
 
IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 29. březen 2018 10:31

Affinity má k dispozici naprosto dokonalé tutoriály na vimeo, dostaneš se k nim přes help programu. Velká výhoda je, že jsou v průměru tak do 5 minut a jsou velice názorné ( přínosné i pro toho, kdo neumí moc anglicky jako já). Když si je člověk prohlédne, tak se naučí vše, co je potřeba. Něco je totiž tak geniálně jednoduché, že by se na to jeden postupem pokus-omyl ani nedopracoval :lol:
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 4478
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +1042

Re: shutterstock

Příspěvekod ToM » 29. březen 2018 12:40

Díky za tip s tím Vimeem. S tou geniální jednoduchostí souhlasím na to by člověk obšas nepřišel, jak jednoduše jde něco udělat :)
Hodnocení: 0
ToM
 
IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Re: shutterstock

Příspěvekod Bananaboy » 30. březen 2018 20:13

Bananaboy píše:Každopádne ak máte nejaké videá na nahrávanie, tak ich teraz vo vlastnom záujme na Shutterstock nenahrávajte, dokým tú chybu so zobrazovaním nových videí neodstránia.


Tak hurá! Videá sú konečne po takmer dvoch týždňoch od nahratia viditeľné v portfóliu. Snáď to už budú mať v poriadku a môžete skúsiť opäť nahrávať. Navyše ďalšia dobrá správa je, že zmena náhľadu videa sa teraz prejaví okamžite a netreba na ňu čakať dlhé hodiny, ako to bolo predtým.
+Ravennka Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3839
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +1030

Re: shutterstock

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. duben 2018 12:21

shalom3 píše:Affinity má k dispozici naprosto dokonalé tutoriály na vimeo, dostaneš se k nim přes help programu. Velká výhoda je, že jsou v průměru tak do 5 minut a jsou velice názorné


Vidiš, to mě nenapadlo koukat do helpu, díky za tip, asi se do toho budu muset víc ponořit. A hlavně vím na koho se obrátit až budu v Affinity tápat :lol: 8-)
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
ivusakzkrabice
 
Příspěvky: 2403
Registrován: 4. leden 2017 13:14
Bydliště: Pardubice

Reputace: +718

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]

cron