GDPR

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: GDPR

Příspěvekod Návštěvník » 21. květen 2018 08:51

Hodnocení: 0
Návštěvník

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 21. květen 2018 10:08

Asi tak před měsícem jsem na jedno ucho poslouchala nějaký pořad v televizi, kdy ti zasvěcení měli odpovídat na dotazy ohledně GDPR. Připadalo mi, že o tom nevědí téměř nic, protože odpovědi byly značně vágní a mlhavé.
Prostě zase jeden zbytečný předpis, který má jediný účel - na základě naprosté nejasnosti usvědčovat "hříšníky" a stahovat je o nemalé částky. Závisí to jen na tom, kterého výkladu se někdo chytí. Advokáti pak budou mít rozhodně dobrou žeň.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod admin » 21. květen 2018 11:23

Marsan píše:jj ty prvotní informace jsou většinou chaotické. nikdo nic neví pořádně a spousta "firem" se rozhodne, že bude školit (nejlépe za nějaký EU grant) kvalitu nikdo nekontroluje :?

...a spousta dalších firem se rozhodne, že budou dělat pro firmy a živnostníky GDPR na klíč a za 20 000 mu vygenerují pár nečitelných (právničinou psaných) několikastránkových dokumentů. Bude to vejvar! Je mi z toho docela smutno.
+PandaWild Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. květen 2018 11:31

GDPR není nic nového, většina věcí je ošetřena už zákony z dřívějška. Jo, je tam pár věcí navíc. Taky věci které mají člověka donutit si kolem sebe udělat pořádek, ale spíš v té rovině fyzické - taková ta skutečná debrodelizace administrativy kolem sebe. Humbuk kolem je zbytečný, má z člověka zbytečně tahat peníze.
Dle mého stačí - projít si své papíry a konečně projet skartovačkou ty zbytečné, všechny papíry s osobními údaji dát raději pod zámek. Udělat si tabulku činností, které zahrnují práci s osobními údaji a napsat jak se procesují (to je ta nová věc). Znovu si nechat od napsat kontakty (ale bez GDPR souhlasů, raději to obejít). Zrevidovat si smlouvy s dalšími subjekty, kde buď přijímáme nebo předáváme osobní údaje a nějakém dodatkem smluv dořešit. Pak ještě podepsat všem vyděšeným institucím (banky, dodavatelé energií..atd.) ty jejich cancy. A hlavně být v klidu - není nic horšího než smrt z vyděšení :) ;) :D

JINAK MOTTO GDPR JE:

PRŮŠVIH není, když se data ztratí,
PRŮŠVIH může nastat, až když se najdou..
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 21. květen 2018 11:45

Tedy možná nemám dost fantazie, ale nějak nevím, jak bych mohla zjistit, odkud k mým osobním datům někdo přišel. Naboural se potichu do nějakého e-shopu nebo sociální sítě nebo třeba do sítě státní instituce? Nebo to má už z dřívějška třeba z obchodního rejstříku?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 21. květen 2018 11:52

ivusakzkrabice píše:...Pak ještě podepsat všem vyděšeným institucím (banky, dodavatelé energií..atd.) ty jejich cancy...
Nějak mě zatím nikdo nepřesvědčil, proč bych mu měl podepisovat souhlas (banky, operátor atd.). Účely které uváděli byly vždy nějaké marketingové, tj. že mě budou otravovat s nějakými nabídkami které nechci. Takže jsem zatím nikomu nic nepodepsal, nevidím k tomu důvod. Stačí mi když plní svou základní funkci, nic jiného od nich nepotřebuji.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. květen 2018 11:55

shalom3 píše:Tedy možná nemám dost fantazie, ale nějak nevím, jak bych mohla zjistit, odkud k mým osobním datům někdo přišel. Naboural se potichu do nějakého e-shopu nebo sociální sítě nebo třeba do sítě státní instituce? Nebo to má už z dřívějška třeba z obchodního rejstříku?

GDPR má jednu fajn výhodu, jak tě někdo bude otravovat po telefonu, tak mu řekneš ať tě vymaže a on to musí udělat :) ;) :D
ivusakzkrabice

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. květen 2018 12:03

PandaWild píše:
ivusakzkrabice píše:...Pak ještě podepsat všem vyděšeným institucím (banky, dodavatelé energií..atd.) ty jejich cancy...
Nějak mě zatím nikdo nepřesvědčil, proč bych mu měl podepisovat souhlas (banky, operátor atd.). Účely které uváděli byly vždy nějaké marketingové, tj. že mě budou otravovat s nějakými nabídkami které nechci. Takže jsem zatím nikomu nic nepodepsal, nevidím k tomu důvod. Stačí mi když plní svou základní funkci, nic jiného od nich nepotřebuji.

Oni pod tím mají ale schovaný i běžné kontaktování v rámci právě těch jejich "funkcí". Třeba si pro takový ty, co protestují vymyslí nějaký pěkný poplatek a ani jim o tom nedají vědět :D bacha na to, může to být dvousečný :) ;)
ivusakzkrabice

Příspěvekod admin » 21. květen 2018 12:09

ivusakzkrabice píše:
PandaWild píše:

Oni pod tím mají ale schovaný i běžné kontaktování v rámci právě těch jejich "funkcí". Třeba si pro takový ty, co protestují vymyslí nějaký pěkný poplatek a ani jim o tom nedají vědět :D bacha na to, může to být dvousečný :) ;)

Na to, aby mě informovali o změně funkčnosti jejich služby ze zákona žádný souhlas nepotřebují. Takže mě informovat můžou. No a pokud nebudou, a nějak mě vytočí, tak půjdu jinam. Už jsem to tak u banky jednou udělal a jsem tomu strašně rád! Protože jsem si fakt hodně polepšil - nejen co se týče poplatků, ale hlavně ty služby!!!
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Ravennka » 21. květen 2018 12:36

Mi přišlo nejvtipnější, že jak máme e-shop, který prostě jenom funguje na stylu - objednáš > dodáme (žádný newslettery; google analytics, ani jiné "vychytávky" co rvou nabídku "na míru"). A i tam musíme napsat, že prostě zpracováváme jejich data proto, abychom mohli vyřídit jejich objednávku... ahoj, zdravý rozume :mrgreen:

Newslettery mne osobně šíleně otravují a jak víme, tak jeji zrušení je utopie... takže já sepisuju novinky na Facebook a kdo chce, ten si nás přidá a kdo nemá Facebook, tak i tak se může podívat, když si vzpomene - přijde mi to jako nejlepší varianta, jak informovat ty, kteří mají zájem a neotravovat ty, kteří hodlají nakoupit třeba jenom jednou...
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse