Účet deaktivován

Re: Účet deaktivován

Příspěvekod Tonda » 7. srpen 2019 17:16

joncko píše:
PandaWild píše:Jednoduché úpravy jako překlápění zakazují, to považují za duplicitu. Ale zda to jsou schopni zkontrolovat, asi ne. Mám část obrázků duplicitně s překlopením, nebyly s tím zatím problémy, ale už bych to dnes raději neriskoval. Úprava by měla přinést novou užitnou hodnotu, např. reverze videa si myslím by mohla být hodnotná. Překvapivě se mi prodávají i videa s inverzí obrazu (netuším k čemu), ale měl jsem je odvahu dát jen na MotionElements.

A rôzne druhy pohybu v obraze (u videa) - Zoom in, Zoom out, Pohyb z prava doľava, Rôzne farebné úpravy a podobne sa môžu použiť?
Kde sa dajú nájsť nejaké pravidlá čo je povolené a čo zakázané?

Nemyslím si, že by tato praktika úpravy souvisela s mým zablokováním, určitě to není důvod k zablokování účtu, oni sami vybízejí abychom si natáčení/focení co nejvíce zúročili a dělali několik podobných variant. To, že vyfotíte slečnu a dáte tam 3 varianty úsměvu, které se trochu liší, přece není "submitting images that were previously submitted", nemyslím si, že by něco takového vadilo, jak by se dalo něco takového kontrolovat? Co je podobné a co už moc odlišné? Případně to zamítnou při nahrávání jako "similiar content", otázka, zda pak takový obsah nahrávat znova, teď bych si na to asi dával pozor, ale rozhodně si nepamatuji, že by mi zamítali videa s tímto důvodem ve velkém, a možná ani v malém ne.

Stejně tak aby mi účet zablokovali proto, že někdo začne nahrávat moje videa? Vždycky musí být informován a napomenut (blokován) ten kdo to nahrává podruhé přece.

Vím, že po pár letech třeba odstranili nějaká moje videa s iPhonem, možná to Apple začal asi řešit (nebo se Shutterstock zalekl), protože iPhone má patentovaný design a tudíž to vlastně nelze prodávat komerčně, nesmí být poznat že je to iPhone nebo to musí být editorial. Ale hlavní informace je ta, že videa smazali a hotovo, určitě neblokovali účet.

Ano, barevné varianty jsem také v začátcích zkoušel, ale to zamítli a já už taková videa v budoucnu nikdy nenahrával.
Hodnocení: 0
Tonda

IP: 185.112.167.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 7. srpen 2019 17:28

Alternativy by nebyly důvodem k zabanování. Možná jestli to nebylo tak, že někdo si koupil nějaká Tvá videa, nahrál je jako svá a pak nahlásil Tebe jako zloděje. Když jednou někdo nahrál stejný obrázek jako jsem měl já, tak nás zabanovali oba a neřešili kdo je autorem. Tehdy si nechali ještě vysvětlit že to vzniklo nedopatřením, ale zdá se že dnes už jsou zahlcení dostatkem materiálu a kontributory se už moc nezabývají, jsou pro ně už jen nějaký nepotřebný odpad. Nedivil bych se, kdyby nám tajili prodeje (a proto tam klesaly zisky), nemáme prostředky se proti tomu bránit.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 7. srpen 2019 17:54

Neřešit, který materiál bylo nahrán jako první, to je prasárna. Zvláště kvůli tomu, že stačí porovnat pouze identifikátory (a případně datum, což ale není nutné, protože identifikátor je jedinečný a je to stoupající číslo) a je hned jasné, co je originál a co krádež. Pokud zabanují oba, tak se opět pitomci připravují o zisky.
Takže bych se nedivila, kdyby to kompenzovali prodeji přes "zadní vrátka" - při tom množství je to naprosto nezjistitelné.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod janek » 7. srpen 2019 18:06

Myslíte, že opravdu tají prodeje? :shock: :shock: :shock:
janek

IP: 193.165.236.1xx

Příspěvekod Chalabala » 7. srpen 2019 18:12

janek píše:Myslíte, že opravdu tají prodeje? :shock: :shock: :shock:

Myslet někdy znamená prdlajs vědět. Nějak takhle vznikají konspirace!
Chalabala

Reputace: +85

Příspěvekod Egeris » 7. srpen 2019 18:30

Tak myslet si můžeme co chceme, pokud ale nemáme důkaz, je to opravdu jen tlachání. Ale teoreticky to asi možné je, zvlášť u něčeho, co se prodává hodně. Jak malý contributor zjistí, zda si fotku koupilo 100 a nebo 100+1 tajný zákazník? Nijak... I kdyby zatajili 0.5% prodejů, stejně by jim to hodilo miliony... no jsou to fakt jen konspirace :lol:
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod zdenat5 » 7. srpen 2019 18:35

Dávám to sem do třetice
Painter píše:
Co se to na tom Šutru děje? Vůbec se neprodává. Přišel jsem si postěžovat aby se to trochu zase rozjelo. :)

a co když se prodává ?
Právě sem si všimla, že mi poskočil jeden vektor do druhého pořadí v Top 5 performers. Musel to být prodej za nejméně 50 dolarů, ale pro mne nic. Také v most relevant se to jenom hemží vektory, které podle toho měly být prodané, ale pro mne nic. Celkem už mne Shutterstock tím vším opravdu s..krká
pozn: u podezřelého vektoru je jen 12 prodejů - a najednou - za 65 dolarů - takový prodej se nedá přehlídnout :evil:
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod janek » 7. srpen 2019 18:59

Tak to je v prdeli :o :o tak nás okrádají
janek

IP: 2a00:ca8:a10:5000:5e4:6168:751c:d5xx

Příspěvekod Host » 7. srpen 2019 19:06

Chalabala píše:

Myslet někdy znamená prdlajs vědět. Nějak takhle vznikají konspirace!

Už se to tady jednou řešilo. Některé prodeje se nezobrazují v reálném čase, ale klidně i s několikatýdenním zpožděním. Dělal jsem si na to pár testů se spřátelenými zákazníky. Subs - on demand jsou většinou (asi pokaždé) vidět okamžitě. U El a jiných dražších licencí, včetně videa je to opravdu velmi různorodé.
Mám trochu podezření, že u větších dodavatelů toho využívají k pozitivní motivaci a překlenutí hluchých období i okurkových sezon - vyrovnání propadů.
Nevěřím, že zatajují prodeje. Určitě by to už dávno nějaký nespokojený bývalý zaměstnanec zveřejnil.
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod alzbeti » 7. srpen 2019 20:15

Ja skôr premýšlam nad "contributorom" ako človeka zvnútra ... zo servera by získal všetky tvoje videá a vydával ich za svoje a predával (tým by ani SS nedošiel o zisk z tvojich videí) .... preto by podľa mňa stálo za tú námahu skúsiť námatkovo vyhľadať aspoň niekoľko videí, či sa niekde neponúkajú na predaj ... ak to takto spraví s niekolkymi "velkymi rybami" ma o zisk postarané ... hoci aj na tú lehotu toho jedného mesiaca, kedy by trebárs účet odblokovali
alzbeti

Reputace: +10

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock