shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod ivusakzkrabice » 11. květen 2020 21:34

Jirik píše:Hlavně, že mám docela často v jejich iphone aplikaci připomínku přidejte více podobných obrázků, přidáno do seznamu oblíbených a když přidám podobné obrázky tak "similar content". Tak co vlastně chtějí.... ?

Přesně! Taky se tom směju, když se mi to zobrazí :)
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Host » 11. květen 2020 22:41

Jirik píše:Hlavně, že mám docela často v jejich iphone aplikaci připomínku přidejte více podobných obrázků, přidáno do seznamu oblíbených a když přidám podobné obrázky tak "similar content". Tak co vlastně chtějí.... ?

Kdysi, když jsem ještě měl tchyni...
Po její velmi intenzivní návštěvě, jsem jí na rozloučenou mezi dveřmi říkával: "Tak zase brzo přijeďte, maminko." :mrgreen:
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 12. květen 2020 06:16

Mě teda vyhazajou kvůli šumu. Přemýšlím o prodeji foťáku a skončení s focením. Už takhle když jsem jel někam fotit, tak jsem měl trochu zkaženou náladu, že to asi prodejní hit zrovna nebude. Fotím hlavně českou krajinu a to terno prostě není. A teď ještě aby mi půlku fotek vyházeli, to už se na to rovnou můžu vys...
Mám vyhlídnutou Canon M6 mark II, ale nevím jestli se mi vyplatí dát 22k za foťák když prodávám fotky třeba za 200 možná 500Kč/měsíc. Samozřejmě jsou vyjímky, kdy nějaká fotka vyletí nebo se prodá video, ale je to hodně málo. Oproti tomu ilustrace mi vydělávají několik tisíc měsíčně.
A největší sranda - koupím nový foťák a oni mi to budou vyhazovat stejně.
Řeší někdo něco podobného? Jsem trochu smutnej, chtěl jsem letos investovat prachy do cestování a dělat lepší fotky. Ale abych jel ještě do ciziny strávil pár dní focením, úpravou a nahráváním a pak jsem tam dostal křížky to asi nemá cenu. :(
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod Edita88 » 12. květen 2020 07:07

Taky jsem z toho nešťastná, začala jsem loni v lednu a docela to šlo. Hlavně jsem měla radost z toho, že vidím jak se zlepšuji, prodeje se pomalu zvyšovaly... Pak jsem na to ale neměla čas, prodeje se zastavily. Po novém roce jsem si řekla, že vytrvám a znovu to nakopnu, ale vůbec se nedaří, prodeje se nezvyšují, 3/4 věcí mi vyhodí kvůli "similar content", šumu, nebo že nemám souhlas. Posledně mi třeba vyhodili fotky z akvária kvůli šumu, i když podle mě tam téměř není. Hlavně zamrzí, když kouknu jaké fotky dřív procházely a teď když tam podle mne chci nahrát 100x lepší, tak mi je vyhodí...
Hodnocení: 0
Edita88

Příspěvekod Bananaboy » 12. květen 2020 07:08

No tak si aspoň zaspievajme:

Fotobankéři, fotobankéřky, fotobankéřčata,
nelezte na fotobanku co je hodně paličatá.
Kvůli indickému zmetku
nespatříte fotku
v portfoliu více,
dudláááj dá.
+Fauren, +Marian, +PandaWild, +Riky, +admin, +ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +7
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod shalom3 » 12. květen 2020 07:20

Painter:
Myslím, že ve fotkách je už zoufalá konkurence - hodně dobrá technika, hodně zajímavé náměty. Já tu a tam nahraji pár fotek, také hlavně příroda, krajiny, tu a tam projde i nějaká architektura. Prodeje nic moc a o investici do lepší techniky nějak ani neuvažuji. Spíš jsem se vypravila na alternativní cestu - vše pořizovat pokud možno s minimálními náklady nebo zdarma - tj. Linux, Blender, Inkscape. ;)
+Berunin, +zdenat5 Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 12. květen 2020 07:53

Akvárko atd. - na tohle je dobré se nejdříve podívat na ShutterStock, jaké tam jsou fotky takového typu. Mnohokrát (spíše vždy) se mi stalo, že jsem byl nadšený svou fotkou a jaký to bude trhák, pak jsem kouknul na fotobanku a zjistil, že tam je takových fotek tisíce či spíš miliony a podstatně lepších. Má super-fotka byla mrzáček v davu lepších. Takže se pak nedivím že je vyhazují, i na podobnost (= "takových podobných máme na fotobance miliony!").

Tohle je potřeba si uvědomit, že "similar" znamená že je fotek tohoto typu na fotobance už nadbytek, ne že máte takovou v portfoliu. I "šum" označuje často stejný důvod, tj. nezajímavá nebo otřelá fotka. U hodně dobré fotky se šum toleruje.

Nejdříve se podívejte na fotobanku na obsazenost tématu. Stále stejná tvorba nemá moc smysl. Jsou témata kterými jsou fotobanky zahlcené, jako běžné fotky krajinek, kachničky na rybníku, nebo v ilustracích abstraktní pozadí. Je potřeba tvořit v málo obsazené oblasti a tam jsou šance na "trháky". Stále se takové oblasti dají najít. Vím zde na fóru o jednom nejmenovaném kolegovi (že jo kolego ;-) ), který fotí stylem který se jinde nevyskytuje - fotky mu nevyhazují a i se dobře prodávají. A i v ilustracích jsem narazil na nějaká málo obsazená témata, která se mi dobře prodávají.

Jde to - tvořte nově, pestře, nápaditě. Běžné výcvaky a otřelá témata už nikoho neohromí. S nápady se může jít až do absurdity.
+Marian, +Marsan, +zdenat5 Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod GreatWhite » 12. květen 2020 09:05

pokud Vám to kazí náladu a moc neprodáváte, tak se na to po určité době vyprdněte. jak to máte s dalšími bankami? jako adobe a istock, pokud i tam Vám obrázky vyhazují nebo sice nevyhazují, ale taky neprodáváte, tak to prostě není dost dobré :/ realita je někdy krutá a zákazníci neplatí za snahu, ale za výsledek :/ ono focení je dost o nápadech, zachycení unikátního momentu, emoce nebo činnosti. už ani nestačí vycestovat na nějaké atraktivní místa, před Vámi tam bylo asi tisíc fotobankéřů. musíte to umět vyfotit jinak a pokud možno s člověkem, to na banky pořád platí. jeden spolupracující člověk dokáže prodat fotky tisíckrát líp než nově koupený foťák ;)
+Marian, +PandaWild, +zdenat5 Hodnocení: +3
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Marsan » 12. květen 2020 09:53

je to banda indických kreténů :lol: :lol: :lol: dnes z 5 fotek vzali 2.. ostatní " too similar...." další fotobanky je berou bez připomínek. Buď zaměstnali extra neschopné editory, nebo je to změna kurzu od bereme vše k "bereme dle náhodného stisku tlačítka inda " :lol: :lol: :lol:
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod castyhost » 12. květen 2020 10:10

GreatWhite: jeden spolupracující člověk dokáže prodat fotky tisíckrát líp než nově koupený foťák

jj, presne...tohle je trend poslednich peti let
castyhost

IP: 2a00:1028:9943:87f2:1881:6cc3:9a0:95xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock