shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Painter » 13. květen 2020 10:23

GreatWhite píše:ale šumí to fakt celkem dost :) ono modré zastoupení na fotce dává vždycky zabrat u těchto low end foťáků. má to něco společného s bayerovou maskou na snímači ;) chtělo by to vidět, jak se chová i za lepších světelných podmínek. ono iso 100 vypadá jinak na tmavé modré obloze a jinak na obličeji před západem slunce. 1200D není moc stavěná na velké dynamické rozsahy

no právě a o videu ani nemluvím. Všude na YT říkají hlavně s tím netočte video :)
U obličeje bych řekl že je to podobné. Poslední fotky jsem fotil v černé mikině a ta byla celá zašuměná.
Navíc mi píšou důvod jako chromatický, jasový šum, šum ostření, nebo filmové zrno tak nevím co jim vlastně vadí. Jesti je to třeba i špatně zaostřené?
Hodnocení: 0
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 13. květen 2020 11:13

Riky píše:...Jedná se o psy a kočky. Takže téma otřelé,...
Kdysi někde na SS už i psali "Už nám proboha neposílejte další psy a kočky!"
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Host » 13. květen 2020 11:56

Ted frci netopyri a luskouni... Obcas i s ryzi a bambusovymi vyhonky... :D
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Riky » 13. květen 2020 13:01

PandaWild píše:
Riky píše:...Jedná se o psy a kočky. Takže téma otřelé,...
Kdysi někde na SS už i psali "Už nám proboha neposílejte další psy a kočky!"

No právě, proto jsem se ozvala. Já jim je posílám (je pravda, že mám jen malinké portfólijko, takže i těch psů a koček tam mám jen pár kousků), a oni je přijímají a dokonce se mi i prodávají. A to nejsem skvělý fotograf, ani nemám skvělou techniku. Myslím že obojí doháním pečlivým klíčováním. Proto podobným jako jsem já radím svoji zkušenost, jde to i jinak.

Mimochodem zajímalo by mě co by se stalo kdybych vzala dvě úplně stejný fotky a každou popsala i naklíčovala úplně jinak (jako správně, jen jinými výrazy). Myslím že by je teoreticky měli vzít, protože každá vystihuje úplně jiné téma. Teď jde o to nakolik kontrolují jen obraz, a na kolik koukají i na texty.
Riky

Reputace: +20

Příspěvekod PandaWild » 13. květen 2020 14:24

To by Ti neprošlo a mohla bys z toho mít problém, myslím že oni na SS kontrolují shodu fotografií v portfoliu automatem a zjistili by duplicitu. Prodávají se fotky a ne popis, obě témata by měla být zahrnutá v popisu.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Marian » 13. květen 2020 17:04

Painter píše:Souhlasím že ty témata by to chtělo změnit. Nevím jestli se na to více soustředím, ale přijde mi to že tam toho šumu je fakt dost. Zkusil jsem včera takový test z okna vyfotit oblohu při západu. Tady je vidět raw-uprava bez redukce šumu a poslední je s dvojitou redukcí šumu. Přitom je to focený na ISO 100 (menší už ani nedám).
https://upnisito.ceskejparan.cz/image.u ... 176f8e.jpg

Pokud by někdo chtěl tady jsou originály
https://www.uschovna.cz/zasilka/YG3BULEKKVJTLS9W-Y9J/

Kdyby měl někdo chvilku to otevřít v PS a kouknout na to jestli je tam fakt toho šumu dost nebo to vyhazují že fotím brak :) Moc díky

So sumom na tmavsej oblohe je vzdy trochu problem, ale podla mna ti to na ISO 100 sumi hodne. To asi bude uz starsi fotak... Skus na odsumenie software Topaz DeNoise AI. Je skvely. Sum vyhladi a dokonca doostri to, co ma byt ostre. Fakt bomba.
+Baldion Hodnocení: +1
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod ivusakzkrabice » 14. květen 2020 06:56

K tomu šumu se koukám rozjela trocha diskuze, číst se mi to nechce, ale ve zkratce.
Krajina, vzdálenější objekty v krajině, nebe a tak bývá zašumělé prostě tím, že vzduch čistý není a občas člověk kvůli indům čistí i tečky o nichž ví, že jsou to ptáci, ale tím, že jim pečení holubi do papule nelítají, tak to neví :) toť jen na okraj.
Bližší předměty jsou zašumělé, jo tak tam už je na vině technika. Když jen u něčeho, tak blbé ostření, pohyb (a to nejen v ruce,ale i nestabilní stativ, co byť cukne při cuknutí zrcátka) a iso, či takový to tlačítko s rozmazanou pacičkou, co bývá už pár let (ku vzteku a zbytečné) i na zrcadlovkách. Když je neostrost u všeho, tak bych začala u objektivu, prostě si půjčit něco s menším rozsahem, něco dražšího a vyzkoušet, pokud ani to nezabere, tak pak holt koupit celkově jiný "novější" a "lepší" stroj.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod admin » 14. květen 2020 08:17

Riky píše:Mimochodem zajímalo by mě co by se stalo kdybych vzala dvě úplně stejný fotky a každou popsala i naklíčovala úplně jinak (jako správně, jen jinými výrazy). Myslím že by je teoreticky měli vzít, protože každá vystihuje úplně jiné téma. Teď jde o to nakolik kontrolují jen obraz, a na kolik koukají i na texty.

Zkus to jako experiment - ale neber úplně stejné fotky, ale spíše dvě fotky hodně podobné z jedné série - třeba focené z trochu jiného úhlu. Docela by mě výsledek zajímal. Jak sice píše Panda dále - prodávaš fotku a ne popis, ale ten popis a klíčová slova rozhodují, zda se ta fotka vůbec zobrazí na nějakém viditelném místě ve výsledcích vyhledávání.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod admin » 14. květen 2020 08:21

Host píše:Ted frci netopyri a luskouni... Obcas i s ryzi a bambusovymi vyhonky... :D

Bambusové výhonky mi ani nepřipomínej! Zrovna včera jsem začal obrývat na zahradě bambus, protože ty jeho výhonky začaly expandovat - asi tak dva metry od hlavního trsu najednou vystřelí ze země. No a jak jsem obrýval, tak jsem zjistil, že některé ty výhonky jsou klidně i 3-4 metry!
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod shalom3 » 14. květen 2020 08:29

Tak to jestli nechceš stavět metro nebo aspoň bunkr, tak jediný recept Let it be. O bambusu jsem slyšela dost, často to kulminuje až k nenávisti vůči dárci roztomilé sazeničky. Ale na druhé straně, asi by k tomu šlo přistupovat jako k alternativní BIO stravě. :mrgreen:
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock